Zidanšek in Podobnik sta si prišla navzkriž. Foto: BoBo
Zidanšek in Podobnik sta si prišla navzkriž. Foto: BoBo
SLS izključil Marjana Podobnika

V sporočilu za javnost so pojasnili, da je Podobnik kršil člene, ki govorijo o "obrekovanju najvidnejših predstavnikov SLS-a v medijih, nespoštovanju in kršenju sklepov najvišjih organov SLS in vplivu javnih nastopov članov na ugled stranke v javnosti".

Podobnik je o nameri stranke že obveščen, formalno pa mora zdaj postopek izključitve izpeljati občinski odbor, kjer je Podobnik član, to pa je v Velikih Laščah, piše Reporter. Navajajo tudi, da se je Podobnik vodstveni strukturi SLS-a zameril zaradi javne kritike in poziva za sklic izrednega kongresa, na katerem bi sam nastopil kot protikandidat predsedniku stranke Marku Zidanšku.

SLS pa v sporočilu za javnost izpostavlja navedbe Dela, da naj bi se Podobnik z Janezom Janšo v zakulisju usklajeval pred volitvami v Kmetijsko-gozdarski zbornici (KGZS) in po njih ter ga prosil za pomoč pri prevzemu KGZS-ja za povečanje možnosti zmage Demosa 2.0 na prihodnjih parlamentarnih volitvah.
Podobnikova obžalovanja
Podobnik je v odzivu na potezo vodstva povedal, da obžaluje, da se je večina prisotnih članov izvršilnega odbora odločila za začetek postopka za njegovo izključitev in da mu niso dali možnosti predstaviti svojih argumentov in da se ubrani obtožb.

Prav tako obžaluje, da vodstvo SLS-a nadaljuje izključevanje ter nasprotuje povezovanju s tistimi, ki želijo dobro stranki in Sloveniji. Presodil je, da se vodstvo stranke ne zaveda, da je s to potezo še dodatno zmanjšalo možnost za strankin vnovični vzpon.

Podobnik na vprašanje, ali se bo po morebitni izključitvi iz SLS-a povezal s kakšno drugo politično opcijo, ni želel odgovoriti.

Podobnik je predsednik Slovenske narodne zveze pri SLS-u. Stranko je vodil od leta 1992 pa vse do neuspešne združitve stranke s SKD-jem leta 2000.

SLS izključil Marjana Podobnika