Marta Kos Marko je komunikacijska svetovalka. Foto: MMC RTV SLO
Marta Kos Marko je komunikacijska svetovalka. Foto: MMC RTV SLO
Primož Šeligo
Šeligo je nekdanji veleposlanik v Ukrajini. Foto: BoBo

Marta Kos Marko je tako postala veleposlanica Republike Slovenije v Nemčiji, v Rusiji pa Primož Šeligo. Poleg dveh postavitev je predsednik opravil še številne odpoklice.
V uradnem listu so danes objavljeni tudi odpoklici izrednih in pooblaščenih veleposlanikov in veleposlanice Slovenije v več državah, in sicer Rusiji, Kazahstanu, Kirgizistanu, Turkmenistanu, Tadžikistanu, Uzbekistanu, Belorusiji, Indiji, Nepalu, Bangladešu, Šrilanki ter Bosni in Hercegovini.
Ada Filip Slivnik tako od 15. julija dalje ni več izredna in pooblaščena veleposlanica v Rusiji in Kazahstanu, Kirgizistanu, Turkmenistanu, Tadžikistanu, Uzbekistanu in Belorusiji. Janez Premože od 8. septembra dalje ne bo več izredni in pooblaščen veleposlanik v Indiji, Nepalu, Bangladešu in Šrilanki. 31. julija pa se bo končal mandat Andreju Grasselliju, ki je bil izredni in pooblaščen veleposlanik v Bosni in Hercegovini.

Vlada je sredi maja na zaprti seji potrdila imenovanje novih veleposlanikov v 17 državah, med drugim tudi Marto Kos Marko, ki je nekdanja dolgoletna novinarka in dopisnica nacionalne televizije iz Nemčije, nekdanja podpredsednica Gospodarske zbornice Slovenije in komunikacijska svetovalka, ter Šelige, ki je bil nazadnje veleposlanik v Ukrajini.