V javnosti so se pojavili neuradni namigi, da naj bi policija med drugim ujela tudi Jelinčičev pogovor z ministrico za obrambo Ljubico Jelušič. Foto: MMC RTV SLO
V javnosti so se pojavili neuradni namigi, da naj bi policija med drugim ujela tudi Jelinčičev pogovor z ministrico za obrambo Ljubico Jelušič. Foto: MMC RTV SLO
V prisluhih ujeta tudi Jelušičeva?

Iz kabineta ministrice Ljubice Jelušič so za novinarko TV Slovenija Nino Mrzlikar dejali, da policija obrambne ministrice ni nikoli obvestila, da se je ujela v prisluškovanje. S poslancem Jelinčičem sta marca letos govorila po telefonu. Ta jo je vprašal, ali bi ministrstvo lahko posodilo šotore za začasno zaščito letalskih razstavnih predmetov v Murski Soboti, kjer naj bi bil letalski muzej, so pojasnili. A ker obrambna ministrica ni imela ustreznih informacij, mu ni ponudila konkretnega odgovora.

Zmago Jelinčič o teh pogovorih za zdaj molči. Za Radio Slovenija je na vprašanje, na kaj konkretno naj bi se prisluhi nanašali, dejal: Ja, to morate policijo vprašati. Kot kaže, je policija prisluškovala tudi drugim ministrom in verjetno tudi predsedniku vlade. V prvi vrsti je o tem treba vprašati gospo Kresalovo, kakšna navodila je dajala." Za TV Slovenija pa je dejal: "Bomo videli, kaj piše gor. Upam, da bomo do jutri dobili kakšen dokument na mizo."

Policija o rezultatih prisluškovanja, v katero naj bi se ujela ministrica Jelušičeva, molči. Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal pravi, da ne nič ve o prisluškovanju, pa tudi na splošno ni obveščena o takih zadevah.

Znano je, da si je Zmago Jelinčič domnevno nezakonito prizadeval za postavitev letalskega muzeja v Prekmurju, zaradi česar je sredi marca odstopil minister za kmetijstvo Milan Pogačnik. Policija je ob preiskovanju suma drugega kaznivega dejanja, ki naj bi ga zagrešil Jelinčičev poslanski in strankarski kolega Srečko Prijatelj, ujela dogovarjanje in trgovanje s političnimi glasovi ter uslugami.

V prisluhih ujeta tudi Jelušičeva?