Ministrska ekipa Cerarjeve vlade se je sestala na prvem posvetu Foto: BoBo
Ministrska ekipa Cerarjeve vlade se je sestala na prvem posvetu Foto: BoBo

Na prvem delovnem posvetu nove vlade so po poročanju Radia Slovenija ministri več kot tri ure predstavljali prioritete do konca leta. Vladna ekipa po posvetu ni želela dajati izjav, edina izjema je bil le minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki je povedal, da se je pri vseh resorjih pokazala potreba po dodatnih sredstvih.

"Težko bi izpostavil en resor, dejstvo pa je, da se na vseh resorjih soočamo s številnimi odprtimi problemi in s številnimi urgentnimi zadevami. Vsi se srečujemo z vprašanjem, da bi potrebovali dodatna sredstva, vendar moramo rešitve poiskati v okviru teh, ki imamo," je dejal Koprivnikar.

Ministri na delovnem posvetu niso sprejeli odločitve o tem, ali bo potreben rebalans letošnjega proračuna. Finančni minister Dušan Mramor pa je predstavil svojo finančno strategijo, ki pa je še brez številk.

Minister Koprivnikar je o tem povedal le, da bodo porabo resorjev usklajevali glede na porabo v primerljivih državah. Predsedniki vladnih strank pa bodo svoj prvi delovni teden začeli z rednim kolegijem predsednika vlade, ki bo predvidoma danes dopoldne.