Policisti napovedujejo očitno zaostritev stavke. Foto: BoBo
Policisti napovedujejo očitno zaostritev stavke. Foto: BoBo

Kljub napovedim, da bodo policisti in vladna pogajalska skupina skušali najti skupni jezik glede stavkovnih zahtev, se to ni zgodilo. Po večkratnem prestavljanju pogajanj je vladna stran prekinila pogajanja, saj so na ministrstvu za finance zahtevali, naj policija denar poišče v materialnih stroških.

Za policijske sindikate pa je takšna poteza nesprejemljiva, saj opozarjajo, da je ta denar namenjen za nakup nujno potrebne opreme in sredstva za izvajanje policijskih dejavnosti. Ministrstvu za finance ob tem očitajo, da je to v nasprotju z veljavnim sklepom vlade, zato ne nameravajo nadaljevati pogajanj do vrnitve predsednika vlade iz ZDA.

Po mnenju sindikatov je ministrstvo za finance s to samovoljno potezo pokazalo, da lahko predstavniki posameznih ministrstev delujejo povsem v nasprotju z odločitvami vlade, zato napovedujejo, da bodo stavko nadaljevali in jo v prihodnjih dneh občutno zaostrili.

Vladna skupina: Čakamo na soglasje
Tudi iz vladne pogajalske skupine so sporočili, da bodo pogajanja ponovno stekla po vrnitvi predsednika vlade iz ZDA in dodali, da jim je vlada naložila, da morajo predloge sproti uskladiti z ministrstvom za finance. Predlog, ki ga je skupina pripravila, pa ministrstva za finance ni prepričal, zato čakajo na soglasje in nadaljnja navodila, ki jih bodo dobili po Cerarjevi vrnitvi.

Policisti bodo zaostrili stavko
Pogajanja med vlado in policisti prekinjena
Policisti bodo zaostrili stavko
Pogajanja med vlado in policisti prekinjena