Jankovićev PR pravi, da je KPK zavajal javnost. Foto: BoBo
Jankovićev PR pravi, da je KPK zavajal javnost. Foto: BoBo

Po besedah občine (MOL) so bile izjave komisije (KPK) v povezavi z odločbo informacijske pooblaščenke, s katero je delno odpravila odločbo KPK-ja, zavajajoče. "Gospod Klemenčič je v zvezi z odločbo Informacijske pooblaščenke posebej izpostavil, da je Zoran Janković zavrnil posredovanje tonskega posnetka zaslišanja in ga s tem v medijih prikazal kot "krivca" zavrnitve s strani KPK, s čimer zavaja javnost," so zapisali v izjavi za medije.

Po njihovih besedah je KPK tisti, ki bi moral novinarjem posredovati magnetograme pogovorov z Jankovićem in ne ljubljanski župan. KPK je tudi tisti, so zapisali, ki je kot pristojni organ zavrnil posredovanje dokumenta, ko je ugotovil, da niso izpolnjeni vsi pogoji za njegovo razkritje.
"Zoran Janković je na poziv KPK-ja in po nasvetu odvetnika zgolj posredoval svoje stališče, da do posnetka novinarji niso upravičeni, saj sodni postopek v zvezi s Poročilom KPK-ja o premoženjskem stanju takrat še ni bil končan. Njegovo stališče pa za organ, ki odloča, nikakor ni zavezujoče. Poudarjamo, da je odločitev o zavrnitvi dostopa do posnetka sprejel izključno KPK, zato je s strani gospoda Klemenčiča povsem neprimeren komentar, da ga je zavrnil Zoran Janković, ki je zgolj varoval svoje pravne koristi, ko ga je KPK na to posebej pozval. Navedene izjave ustvarjajo vtis, da se tudi uporaba zakonitih pravnih sredstev, za določene osebe, ocenjuje kot negativno dejanje," so sklenili.
Najprej nasprotoval, nato z veseljem pozdravil
V sredo smo poročali, da je informacijska pooblaščenka dopustila objavo tonskega posnetka Jankovićevega pogovora na protikorupcijski komisiji. Ljubljanski župan je odločbo informacijske pooblaščenke pozdravil, KPK pa je nato izrazil začudenje, da je župan odločbo pozdravil, čeprav je predhodno nasprotoval objavi posnetka.