Stavbi D in E še čakata na opremo. Foto: RTV SLO
Stavbi D in E še čakata na opremo. Foto: RTV SLO

Če bi pogodbo podpisali že ta teden, bi vse dejavnosti, povezane z opremljanjem ljubljanskega onkološkega inštituta, izvedli po načrtih. Na komisijo se je sicer pritožil Sanolabor, ki je oporekal izbiri Molliera kot najugodnejšega dobavitelja nujne medicinske in laboratorijske ter pohištvene opreme za onkološki inštitut.

Pogodba s podjetjem Mollier je vredna 178 milijonov tolarjev.

Do konca oktobra bodo v slovenske bolnišnice namestili operacijske mize, ki jih bo dobavila Soča Oprema, vendar pa s tem ne bo konec opremljanja onkološkega inštituta. Razpis za nakup splošne in pisarniške opreme, serijske in splošne opreme, splošne medicinske opreme ter specialne medicinske opreme je namreč še v teku. Odpiranje ponudb tega razpisa bo sredi septembra.

Trenutno na novem operacijskem bloku inštituta potekajo gradbena dela, ki jih morajo opraviti, preden dobijo nove operacijske mize. Selitev v nove prostore naj bi bila tako mogoča leta 2007. Če s septembrskih razpisom za finančni lizing ne bo težav, pa bi se lahko po mnenju dr. Zvonimirja Rudolfa, generalnega direktorja onkološkega inštituta, selili še letos.