Župan Murske Sobote Aleksnader Jevšek je izgubil zaupanje v podžupanjo. Foto: MMC RTV SLO
Župan Murske Sobote Aleksnader Jevšek je izgubil zaupanje v podžupanjo. Foto: MMC RTV SLO

"Nedopustno je, da podžupanja ni podprla prizadevanja javnega podjetja pri poskusu povrnitve škode. Načelnost in integriteta v tem konkretnem primeru drugega kot glasovati ZA preprosto nista dopuščali," je svojo odločitev, da z mesta podžupanje razreši Jasmino Opec, pojasnil murskosoboški župan Aleksander Jevšek. Opčeva na nedavnem glasovanju o soglasju k upravljanju odškodninske odgovornosti nekdanjih nadzornikov Komunale, ki so odobrili sporno posojilo nogometnemu klubu Mura, ni oddala glasovnice. Komunala zato proti nadzornikom ne more vložiti odškodninske sodbe.

Na seji mestnega sveta je glasovalo 13 članov, za sklep jih je bilo 11, proti ni bil nihče, dva se nista opredelila. Ker pa 13 svetnikov ni oddalo glasovnice, za glasovanje niso bili sklepčni, zato Komunala ni mogla vložiti tožbe. Glasovnice ni oddala tudi Jasmina Opec.

Župan obljubil drugačno politiko
"Politiki moramo prevzeti odgovornost za svoja ravnanja, in če politik z javnim denarjem nerazumno tvega, potem mora biti ob oškodovanju javnih sredstev pripravljen tudi prevzeti odgovornost. Ni prav, da račun za nerazumna tveganja politike plačajo občani," je povedal Jevšek in dodal, da je občankam in občanom obljubil drugačno politiko, ki bo dobra za vse, ne le za izbrance.

Župan je od Jasmine Opec pričakoval, da bo javne interese postavila na prvo mesto, ker pa se to ni zgodilo, se je po tehtnem premisleku odločil, da jo odpokliče s podžupanske funkcije. Meni namreč, da so svetniki, ki niso oddali glasovnice, "ravnali narobe, ker tokrat ni šlo zgolj za običajno glasovanje, pač pa tudi za glasovanje o drugačni politični kulturi, kjer se ne delimo na naše in vaše".

Nogometnemu klubu Mura posodili 250.000 evrov
Komunala je leta 2012 nogometnemu klubu Mura posodila 250.000 evrov, vendar najmanj 187.000 evrov ni dobila nazaj, ker jih klub nima, zato je novo vodstvo Komunale vložilo odškodninsko tožbo proti prejšnjemu direktorju Dragu Šiftarju in prejšnjemu županu Antonu Štihcu. Proti nadzornikom pa bi jo lahko le, če bi dal za to soglasje občinski svet.