Slovenija
(5)
Križanič si med drugim za Ptuj želi, da bi pod njegovim županovanjem postal prvi turistični cilj Slovenije, ki bo imel najbolje urejeno infrastrukturo in promet ter bo nekakšna slovenska kulturna prestolnica. Foto: Andraž Purg

Dodaj v

Na Ptuju se v boj za župana podaja tudi Robert Križanič

"Ptuj je svetoven"
10. oktober 2018 ob 17:35
Ptuj - MMC RTV SLO, STA

Na Ptuju je kot deveti kandidaturo za župana napovedal kandidat SMS Zelenih Evrope Robert Križanič, ki ga podpira tudi Piratska stranka Slovenije. Pod predvolilnim geslom Ptuj je svetoven si želi v primeru izvolitve najstarejše slovensko mesto do leta 2030 razviti v moderno evropsko mesto.

Križanič si med drugim za Ptuj želi, da bi pod njegovim županovanjem postal prvi turistični cilj Slovenije, ki bo imel najbolje urejeno infrastrukturo in promet ter bo nekakšna slovenska kulturna prestolnica. Hkrati naj bi Ptuj postal do podjetnikov najprijaznejše mesto ter najsodobnejše digitalno mesto v državi.

"To bomo dosegli z vizijo, pogumom in uporabo dobrih praks z vsega sveta. Zavedamo se naših prednosti in jih bomo izkoristili," je ob napovedi kandidature dejal Križanič, sicer menedžer v kulturi, ki se ukvarja z mednarodnimi razvojnimi programi in projekti. Je soustanovitelj SMS Zelenih Evrope, na zadnjih parlamentarnih volitvah pa je kandidiral na listi Piratske stranke Slovenije.

Med prvimi konkretnimi idejami iz predvolilnega programa, ki jih sicer na družbenih omrežjih namerava dnevno predstavljati javnosti, se je zavzel za zdravo okolje, zdravje ljudi in samooskrbo, ki so po njegovem mnenju povezani pojmi.

Občanom Ptuja namerava zagotoviti primerna zemljišča za vrtičkanje za minimalno najemnino. Na javnem razpisu bo preveril interes med občani, če bo interesa več, kot je na voljo zemljišč, pa bo mestna občina najela ali odkupila dodatne površine. Vrtički bodo morali biti obdelovani po biodinamičnih principih, vsi najmemnki in drugi lastniki vrtov v mestni občini Ptuj pa bodo imeli na voljo celoletno brezplačno izobraževanje in podporo glede biodinamične pridelave vrtnin.

B. R.
Prijavi napako
Komentarji
kocbek
# 11.10.2018 ob 09:00
Zelo sposoben in aktiven človek. Za razliko od foteljašev.
RimBerlin
# 11.10.2018 ob 03:25
Križanič je precej sposoben kar je pokazal. Dajmo videt. Slabše ne more biti.
v
mizainstoli
# 10.10.2018 ob 20:53
pa kakšno evropsko mesto, Ptuj je v najboljšem primeru za kakšno četrt mesta, turist ga prehodi povprek in počez do kosila
jagerhaus
# 10.10.2018 ob 20:24
Škoda besed.
RimBerlin
# 11.10.2018 ob 03:28
mizainstoli: stotine je takšnih mest kot Ptuj, izven Slovenije žal večinoma, pa so turistično zanimive destinacije, pa še manjša mesta
Kazalo