Sandi Češko iz Studia Moderna je tudi letos na vrhu stoterice najpremožnejših Slovencev. Foto: MMC RTV SLO
Sandi Češko iz Studia Moderna je tudi letos na vrhu stoterice najpremožnejših Slovencev. Foto: MMC RTV SLO
Najpremožnejši Slovenci letos so ...

Češko je šestkrat bogatejši od nekoč najpremožnejšega Mirka Tuša, ki je na vrhu lestvice kraljeval štiri leta, lani pa zdrsnil na četrto mesto. Letos je premoženje najbolj uspelo povečati Jocu Pečečniku, ki je na drugem mestu lestvice stotih najpremožnejših. Pečečnik je premoženje povečal za štirikrat in ima okoli 184 milijonov evrov. Uspelo mu je z inovativnimi igralnimi avtomati in novim poslovnim modelom, pojasnjujejo v Reviji Manager.

Na tretjem mestu sta Samo in Iza Login, ki sta svojih 127 milijonov evrov ustvarila z zabavnimi aplikacijami v le slabih dveh letih, na četrtem pa Albin in Tatjana Doberšek, ki vodita inženirsko podjetje Engineering Dobersek.

Novinec leta imperij ustvaril v Južni Ameriki
Najvišje uvrščeni novinec je Herman Zupan, ki je premoženje s podjetjem za embalažo ustvaril v Južni Ameriki in se je uvrstil med deseterico najpremožnejših. Največ, kar pet novincev med bogataši, pa prihaja iz družbe Kolektor, ki so javno znani postali po razkritju lastniške strukture obvladajočega podjetja.

Ročnik izgubil največ
Največji "revež" med bogataši, oziroma tisti, ki mu je v enem letu premoženje najbolj upadlo, je Tomaž Ročnik, ki je svoj prezadolženi imperij, v katerem je več deset družb iz različnih panog, zgradil s pomočjo sestre in nekdanje predsednice uprave Probanke Romane Pajenk, so zapisali v Reviji Manager.

Za lestvico "nujnih" najmanj 11,4 milijona evrov
Za uvrstitev na lestvico je bilo treba imeti 11,4 milijona evrov, povsem novih bogatašev na njej pa je dobra desetina. Skupno premoženje stoterice je po treh letih upadanja znova naraslo in znaša skoraj tri milijarde evrov. Lestvica uradno izide v sredo.

Najpremožnejši Slovenci letos so ...