Komelova je vodji ljubljanskega redarstva ponudila še dobro plačano službo v svojem kabinetu. Foto: BoBo
Komelova je vodji ljubljanskega redarstva ponudila še dobro plačano službo v svojem kabinetu. Foto: BoBo


"Gospod Sandi Bonaca je od 1. aprila 2013 zaposlen v kabinetu ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu, za čas njenega mandata, kot vodja kabineta," so za Slovenske novice pojasnili na uradu vlade za zamejce, ki ga vodi PS-jeva Tina Komel. Ta je tudi predsednica PS-jevega koprskega mestnega odbora.

Bonaco pa se je v zadnjih mesecih v medijih večkrat omenjalo. Med drugim je decembra lani postal vodja ljubljanskega mestnega redarstva, ker je po besedah občine "izkazal nadpovprečne kompetence s področja vodstvenih izkušenj pri vodenju zahtevnejšega dela v organizaciji in motiviranju kadrov".
Nekdanjega sodelavca Sove so omenjali tudi ob uhajanju informacij iz Sove oz. v razkriti korespondenci med nekdanjim direktorjem Sove Sebastjanom Selanom ter vodjo koprske izpostave Sove, kjer je beseda tekla tudi o pripadnikih vojske, policije in politike. Mediji so ob tem poročali, da naj bi poslanka Pozitivne Slovenije Maja Dimitrovski razpolagala z nekaterimi informacijami agencije, ki naj bi bile tajne.