Predstojnika budistične skupnosti v Sloveniji so napadli že lani. Foto: BoBo
Predstojnika budistične skupnosti v Sloveniji so napadli že lani. Foto: BoBo

Na Policijski upravi Ljubljana so v četrtek okrog 23.30 prejeli obvestilo o napadu na osebo na Melikovi ulici v Ljubljani. Žrtev nasilja je bil po manj kot letu dni znova Rinpoče.

Šenpen Rinpoče je predstojnik budistične skupnosti v Sloveniji. Kot so sporočili iz budistične kongregacije Dharmaling, se zaradi posledic napada trenutno zdravi v bolnišnici. V napadu je bil po podatkih policije lažje telesno poškodovan. V budistični kongregaciji so pojasnili, da so zdravniki njegove rane na različnih delih telesa oskrbeli s 14 šivi, dobil pa je tudi nekaj manjših poškodb na obrazu in pretres možganov.

Neznanca sta ga napadla in porezala z nožem na podoben način kot pred letom dni. Do njega sta pristopila, ko je bil Rinpoče na poti do svojega avtomobila. Medtem ko se je branil pred nožem prvega, ga je drugi izmed napadalcev udaril. Rinpoče se je onesvestil, napadalca pa sta zbežala.

Napad pred letom dni
Prvič je bil predstojnik budistične skupnosti napaden julija lani. Takrat sta mu napadalca zagrozila, da se bosta vrnila. Groženj pa je bil po svojih besedah deležen že pred prvim napadom. Toda policija se po njegovem mnenju ni ustrezno odzvala ne na grožnje pred prvim napadom ne na tiste po njem. Trenutno policisti zaradi suma kaznivega dejanja zbirajo obvestila in izvajajo dejavnosti za izsleditev storilcev četrtkovega kriminalnega dejanja.