Cerarjevi stranki kaže najbolje. Foto: BoBo
Cerarjevi stranki kaže najbolje. Foto: BoBo

Cerarja volilo 19,8 odstotka vprašanih, sledil pa bi ji SDS s 15,2 odstotka. Na tretjem je DeSUS s 4,5 odstotka.
Rezultati raziskave še kažejo, da bi se na četrto mesto uvrstil SD s 3,5 odstotka, sledil bi ji NSi z 1,7 odstotka glasov. SLS bi volilo 1,4 odstotka anketiranih, 1,3 odstotka pa bi se jih odločilo za PS. Zavezništvo Alenke Bratušek je po podatkih raziskave na 8. mestu, saj bi prejelo 1,1 odstotka glasov. Lestvico pa končujejo Združena levica, stranka Verjamem Igorja Šoltesa in DL z 0,7, pol in 0,1 odstotka. Med vprašanimi pa je bilo veliko neopredeljenih oziroma kar 32,1 odstotka jih še ne ve, koga bi volili.

Med neopredeljenimi podobno
Neopredeljene anketirance je agencija vprašala tudi po njihovih političnih preferencah. Če bi njihove glasove prišteli opredeljenim in bi od tega odšteli volivce, ki se glasovanja ne bi udeležili, se zaporedje strank ne bi spremenilo. Stranka Mira Cerarja bi prejela 36,4 odstotka glasov, SDS 26 odstotkov, DeSUS 9,9 odstotka, SD pa 9,1 odstotka.

NSi bi na petem mestu pristal s 3,8 odstotka, sledijo pa SLS s 3,5 odstotka, PS s 3,3 odstotka ter Zavezništvo Alenke Bratušek z 2,8 odstotka. Združena levica bi prejela 1,1 odstotka glasov, Verjamem en odstotek, DL pa 0,1 odstotka.

Ninamedia je anketo opravila med 1.000 ljudmi za POP TV in Dnevnik.