Ljudmila Novak meni, da je Zver kandidat, ki zastopa vrednote stranke. Foto: MMC RTV SLO
Ljudmila Novak meni, da je Zver kandidat, ki zastopa vrednote stranke. Foto: MMC RTV SLO
NSi za omilitev ukrepov

Kot je povedala predsednica NSi-ja Ljudmila Novak, v stranki menijo, da je Zver odličen kandidat za predsednika, saj se je do zdaj izkazal na vseh svojih političnih funkcijah in deluje kot zmeren, pošten ter zaupanja vreden politik, s tem pa zastopa tudi vrednote njene stranke.

Zadovoljstvo nad odločitvijo NSi-ja je izrazil tudi Zver, ki je članom te stranke med drugim povedal, da bo to že peta skupna kandidatura s "sestrsko stranko" na predsedniških volitvah, če pri tem vključijo še njihove predhodnike, Slovenske krščanske demokrate.

Omilili bi varčevalne ukrepe za vrtce
V okviru nadaljnjih dogovarjanj o rebalansu pa se bodo skušali dogovoriti o tem, da bi bil vrtec za drugega otroka vsaj polovično subvencioniran, za tretjega in vse nadaljnje otroke pa bi bil še naprej brezplačen, saj je takšnih primerov zelo malo.

"Kar se tiče porodniškega dopusta, smo zadovoljni, da ima Slovenija še vedno posluh za matere porodnice, vendar menimo, da nadomestila ne bi smeli zniževati tistim materam, ki imajo plačo oziroma nadomestilo v višini do 600 evrov," je predlog NSi-ja pojasnila Novakova in dodala, da se v stranki zavedajo nujnosti ukrepov, zato jih tudi podpirajo. Ob tem pričakujejo, da bodo tudi sindikati in vsi drugi partnerji v pogajanjih sprejemali razumne odločitve.

NSi za omilitev ukrepov