Aleš Hojs ni več član NSi-ja. Foto: BoBo
Aleš Hojs ni več član NSi-ja. Foto: BoBo
Hojsa izključili iz NSi-ja

"NSi odločno za predčasne volitve! Uglednega člana, ki je zaradi Kučana izstopil iz pr. VSO, sem tako ponižal, da sem iz NSi izključen," je včeraj na Twitterju zapisal Aleš Hojs.

Hojs je nato pojasnil, da je po mnenju izvršilnega odbora NSi-ja pri organizaciji prireditve VSO ob dnevu državnosti v "nasprotju z dogovorom samovoljno odločil", da predsednik prve demokratične vlade in evropski poslanec Lojze Peterle ni primeren govorec.

S tem naj bi ponižal uglednega člana NSi-ja in pokazal nespoštovanje do lastne stranke, poleg tega pa naj bi večkrat nastopil neprimerno in žaljivo, je po Hojsovih besedah zapisano v obrazložitvi sklepa izvršilnega odbora NSi-ja.

Odločitev Hojsa ni presenetila in nanjo se ne namerava pritožiti, saj je njegova zgodba z NSi-jem končana. Prav tako ga izključitev ni preveč prizadela, do svoje zdaj že nekdanje stranke ne goji zamer. "Edina zamera je ta, da gre stranka po moji oceni vedno bolj v smer politike Fructala, 'poln sebe'. Matej Tonin pa vedno bolj spominja na Radovana Žerjava," je dejal in dodal, da so za njegovo nadaljnje politično delovanje odprte še vse možnosti, od ustanovitve nove stranke do priključitve kateri od obstoječih ali kateri od strank v ustanavljanju.

Pohvale za izključitev
Glavni tajnik NSi-ja Robert Ilc je pojasnil, da je do izključitve iz stranke prišlo zaradi Hojsovih žaljivih in nepoštenih izjav glede NSi-ja. Ilc je povedal, da je vse skupaj preseglo meje, zato ga je izvršilni odbor izključil iz stranke. Pri tem so bili člani izvršilnega odbora skoraj enotni, saj je proti glasoval le en član izvršilnega odbora. "Stranka ni razklana, nasprotno - dobivamo celo spodbude in pohvale," je poudaril Ilc.

Hojsa izključili iz NSi-ja