Svetniki bodo morali odgovoriti protikorupcijski komisiji. Foto: MMC RTV SLO
Svetniki bodo morali odgovoriti protikorupcijski komisiji. Foto: MMC RTV SLO
Jakličeva domačija po sedmih letih še stoji

Svetniška kluba SDS in NSi sta mestnemu svetu predlagala razširitev dnevnega reda s sklepom, da ima ponovno imenovanje Jakliča na položaj direktorja Lekarne Ljubljana škodljive posledice za ugled funkcije oziroma položaja direktorja tega zavoda in za ugled zavoda.

Čerin dodal amandmaje
A predlog so nato umaknili, ker je Aleš Čerin, ki začasno opravlja funkcijo župana, podal amandma, po katerem bi se točka dnevnega reda preimenovala v "predlog sklepa o opredelitvi in oceni škodljivih posledic za ugled funkcije oziroma položaja direktorja in Javnega zavoda Lekarne Ljubljana". Prav tako je podal amandma na predlagani sklep, s katerim bi svetniki tako sprejeli, da omenjenih škodljivih posledic ni mogoče opredeliti.

Vodja ljubljanskih svetnikov NSi-ja Mojca Kucler Dolinar je zato dejala, da želijo z umikom predloga preprečiti, da bi se v njihovem predlogu pojavljala stališča Liste Zorana Jankovića.

Komisija vodi postopek
Opredelitev mestnega sveta o tem, ali so za Lekarno Ljubljana in funkcijo direktorja lekarne nastale morebitne škodljive posledice, ker ta javni zavod še vedno vodi Jaklič, čeprav so mu odvzeli magistrski naziv, sicer pričakuje Komisija za preprečevanje korupcije.

Postopek o morebitni rušitvi še poteka
Ni pa le prepisovanje magistrske naloge edina stvar, ki meče negativno luč na Marka Jakliča. Že nekaj mesecev lahko v medijih spremljamo njegovo borbo za ohranitev kmetije, ki je črna gradnja. Čeprav bi mu jo naj že porušili, je upravno sodišče odločilo, da se mora postopek rušitve obnoviti, saj Jaklič ni imel možnosti, da se opredeli do fotografskih dokazov.

Zdaj je po poročanju Financ sodišču in ministrstvu za okolje sporočil, da se po njegovem mnenju s teh posnetkov ne vidi dobro, ali je res črnograditelj ali ne. Ti posnetki so sicer eden ključnih dokazov v postopku.

Jakličeva domačija po sedmih letih še stoji