Gneča na ljubljanski obvoznici. Foto: BoBo
Gneča na ljubljanski obvoznici. Foto: BoBo

V Katoliški cerkvi namreč praznujejo praznik svetega rešnjega telesa in krvi oz. telovo, ki je med drugim v Avstriji, večjem delu Nemčije in na Hrvaškem dela prost dan. Ker bodo imeli številni podaljšan konec tedna, se je to že v četrtek poznalo tudi na slovenskih cestah.

Močno povečan promet v obratni smeri pričakujejo v nedeljo popoldne.

Iz javnega podjetja Hrvatske autoceste (Hac) so v sredo sporočili, da zaradi podaljšanega konca tedna povečan promet in gnečo na avtocestah proti obali pričakujejo tudi v petek v popoldanskih urah ter v soboto dopoldne, ko bo na Hrvaško po pričakovanjih prišlo več tujih turistov.

Zastoji zaradi podaljšanega konca tedna tudi na hrvaških avtocestah

Na hrvaških avtocestah je bila gneča proti obali. Na zagrebški obvoznici ob cestninski postaji Lučko so bile kolone proti morju dolge približno šest kilometrov, je poročal hrvaški avtoklub (Hak).

Kot so dodali, je bil promet povečan tudi na nekaterih mejnih prehodih s Slovenijo ter Bosno in Hercegovino.

Na Hrvaškem je bil danes dela prost dan zaradi cerkvenega praznika telovo, v soboto bo državni praznik ob dnevu antifašističnega boja, prihodnji torek pa bo tako kot v Sloveniji dan državnosti, ki je tudi dela prost dan.

V nedeljo popoldne, ko se bodo tuji gostje predvidoma vračali s počitnic, so gneče mogoče na avtocestah proti notranjosti države. Tam v torek popoldne pričakujejo gost promet zaradi vračanja hrvaških turistov, ki bodo končali podaljšani konec tedna.