Slovenija
()

Poudarki

  • Kje in kdaj?
  • "Prazne besede" Simone Dimic
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 22 glasov Ocenite to novico!
Simona Dimic
Simona Dimic, ki se ni udeležila zaslišanja pred protikorupcijsko komisijo, je preko odvetnika Petra Čeferina na ustavnem sodišču sprožila postopek zoper protikorupcijsko zakonodajo. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Pahor in Dimičeva dan pred napovedanim zaslišanjem na kosilu

Srečanja po izteku delovnega razmerja
29. november 2010 ob 09:38
Ljubljana - MMC RTV SLO

Premier in nekdanja vodja njegovega kabineta sta se novembra, potem ko Dimičeva ni več delala v kabinetu predsednika vlade, sestala še trikrat.

V časopisu Finance poročajo o omenjenih srečanjih in zapišejo, da jih ta zanimajo "zaradi kontroverzne vloge nekdanje šefinje premierjevega kabineta v povezavi z izvorom njenega premoženja in zaradi izmikanja protikorupcijski komisiji." To po njihovem mnenju postavlja pravico javnosti do obveščenosti nad pravico Simone Dimic do zasebnosti.

Navajajo pa tudi odgovor, ki so ga Financam posredovali v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja: "Premier je in bo kot vedno tudi z nekdanjimi sodelavci ohranjal stike."

Kje in kdaj?
Pahor in Dimičeva naj bi se sestala 1. novembra, ko je Dimičeva prišla po svoje stvari in nato na osebnem pogovoru, prav tako v kabinetu, nekaj dni pozneje, 5. novembra. Nazadnje pa sta se srečala ob kosilu dan predtem, ko bi morala priti na zaslišanje pred protikorupcijsko komisijo, ki je bilo načrtovano za 24. november.

Finance ob tem opozarjajo še na "prazne besede" o obljubi sodelovanja s pristojnimi organi. Dimičeva je 20. oktobra namreč dejala: "Komisiji in morebitnim drugim organom bom predložila vso dokumentacijo in dala vse informacije, ko in če bodo od mene to zahtevali."

M. W.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo