Slovenija
Gost letošnjega foruma je tudi pogajalec EU-ja za brexit Michel Barnier. Foto: BoBo
Cerar je izrazil upanje, da se bodo evropski voditelji osredotočili na to, kako Evropsko unijo narediti boljšo, močnejšo in enotnejšo. Foto: BoBo
Na forumu je tudi ves slovenski politični vrh. Foto: BoBo
VIDEO
Prvi dan 13- BSF-ja v zna...
VIDEO
Pahor na 13. Blejskem str...
VIDEO
Barnier glavni gost Blejs...
VIDEO
Michel Barnier na Blejske...

Dodaj v

Pahor na Bledu: Nacionalistična politika je močnejša kot kadar koli prej.

Na dogodku tudi slovenski politični vrh
10. september 2018 ob 10:47,
zadnji poseg: 10. september 2018 ob 16:51
Bled - MMC RTV SLO, STA

Evropska unija je v zastoju, ki se lahko spremeni v krizo, če bo nacionalistična politika začela prevladovati, je v uvodu 13. Blejskega strateškega foruma dejal predsednik države Borut Pahor. "A zdaj še ne. Vendar je močnejša kot kadar koli prej. In je v vzponu," je opozoril.

Po Pahorjevih besedah je EU v zastoju, a da ta ne pomeni, da se je ustavil čas in da je v EU v nekem zamrznjenem stanju. "Nasprotno. Opažamo jasen primanjkljaj vizije nadaljnje poglobitve EU-ja, zato pa vse bolj jasno vidimo vračanje k nacionalnim politikam," je dejal. Po Pahorjevih besedah zastoj ne pomeni, da vsi čakamo, stojimo na mestu. "Očitno je, da tisti, ki niso naklonjeni nadaljnji krepitvi EU-ja, gredo naprej. Mi, ki smo za nadaljnjo krepitev, pa stojimo na mestu," je opozoril. Zastoj EU-ja se bo po njegovih besedah spremenil v krizo, če bo nacionalistična politika začela prevladovati.


"Proevropska politika, v strahu za svoj položaj, se ji prilagaja. Ne ponuja alternative. Mislim, da tako ne more iti več naprej. Treba je sprejeti neko politično tveganje. Treba se je izpostaviti,"
je dejal Pahor. Spregovoril je tudi o širitvi EU-ja na Zahodni Balkan. Po njegovem mnenju se Slovenija zavzema za uspeh teh prizadevanj. "Šibka Evropska unija pa se ne bo mogla širiti na Zahodni Balkan," je opozoril.

Kritičen je bil do Evropske komisije, ker ni priznala odločbe arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško. "Zakaj bi se države na Balkanu trudile, da dosežejo dogovor o odprtih vprašanjih, če jim takih dogovorov ni treba spoštovati?" se je ob tem vprašal.

Cerar: Čakajo nas pomembne odločitve
Zbrane je v uvodu nagovoril tudi premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar, ki je dejal, da Evropo v prihodnjih mesecih čakajo številne pomembne odločitve, med drugim tudi glede brexita, ki bodo znova poudarile moč Evropske unije. "Le tako smo lahko kot Evropa resnični igralec v neusmiljeni globalni areni in premoščamo delitve našega časa," je še dejal Cerar, ki bo v novi vladi opravljal naloge zunanjega ministra. Ob tem je zagotovil, da bo Slovenija še naprej po svojih najboljših močeh prispevala k tem ciljem.

Opozoril je, se je svet v nekaj letih močno spremenil: gospodarska ureditev in strateška zavezništva, kot smo jih poznali desetletja, so bila postavljena pod vprašaj, v vzponu sta izolacionizem in politični radikalizem. Vse to po njegovih besedah krepi naraščajoč individualizem in razlike v naši družbi. "Na tej poti ne more biti zmagovalcev. Če nam je res mar za možnosti naših držav, blaginjo naših državljanov, prihodnost Evrope in sveta, moramo vnesti spremembe," je poudaril Cerar, ki bo predvidoma še ta teden prevzel vodenje slovenske diplomacije. Nadaljeval je, da se je treba soočiti s politiki, ki vnašajo strah in delitve za doseganje lastnih političnih ciljev. "Ne s silo, temveč s stalnim poudarjanjem dejstev o realnosti ter spodbujanjem etičnih in demokratičnih vrednot," je dejal.

Erjavec: Zaupanje, dialog in kompromis so edini način povezovanja
Zunanji minister, ki opravlja tekoče posle, Karl Erjavec, je napovedal, da bodo na letošnjem forumu, ki je posvečen premoščanju razlik, razpravljali o nekaterih najbolj perečih vprašanjih, ki nas razdvajajo. "Vedno pravimo, da je današnji svet tesno povezan, vendar se zdi, da je tako preprosto pozabiti skupne ideje, vrednote in želje," je dejal. "Zaupanje, dialog in kompromis niso vedno preprosti, vendar so edini način, da nas povežejo," je v uvodnem nagovoru še poudaril Erjavec.

BSF je eden najpomembnejših zunanjepolitičnih dogodkov pri nas
BSF kot stičišče politikov, gospodarstvenikov in predstavnikov akademske srenje velja za enega najpomembnejših zunanjepolitičnih dogodkov v Sloveniji. Letos je forum posvečen premoščanju razlik. Dvodnevni dogodek bo ponudil 24 razprav, kar je največ doslej. V teh razpravah naj bi se posvetili iskanju odgovorov na številna vprašanja glede razhajanj, ki se več kot očitno poglabljajo v družbi tako glede svetovnonazorskih in političnih pogledov kot tudi na tehnološkem področju, v gospodarskem razvoju in drugje.

Letos želijo prireditelji dati večjo pozornost vsebini kot pa visokim gostom, a ne glede na to ostaja BSF eden najpomembnejših forumov v regiji, ki se ga udeležujejo številni politiki, gospodarstveniki in predstavniki civilne družbe in akademskega sveta. Tudi letos pričakujejo okoli tisoč gostov iz več kot 60 držav.

Od tujih gostov je letos v ospredju zagotovo glavni pogajalec EU-ja za brexit Michel Barnier, ki je bil tudi glavni gost panela voditeljev ob odprtju. Sicer na Bled prihajajo še štirje zunanji ministri in deset drugih ministrov ali njihovih namestnikov ter več predstavnikov mednarodnih organizacij ali drugih združenj in ustanov. Pred nastopom Barnierja bo udeležence nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor. Na Bledu je sicer tudi predsednik prihodnje slovenske vlade Marjan Šarec, ki bo po napovedih tudi opravljal dvostranska srečanja s tujimi gosti.

A. P. J., K. T.
Prijavi napako
Komentarji
Orionstar
# 10.09.2018 ob 13:09
Razpravljalci globalno gledano 4. ali 5. kolena po pomembnosti...
...nobenega predstavnika arhitektov, ki so ustvarili sistem, po katerem ima 40 najbogatejših več kot spodnja polovica najrevnejših in 1% več kot 99% skupaj.

Mlatenje prazne slame nepomembnih!

Kje so:
• Wurttembergi
• Openheimerji
• Rotschildi
• Soros
• Kissinger
• Rockefellerji
• Bilderbergerji
• Skulls and Bones
• AIPAC
• Goldman Sachs
• Hooverjev trust
• Trilateralna komisija
• Atlantic Council
• The Center for European Policy Analysis (CEPA)
• GMF (http://www.gmfus.org)
...itd.
Bolek
# 10.09.2018 ob 11:03
Zveneča imena:
Karl Erjavec, zunanji minister - obrambni minister
Miro Cerar, premier - zunanji minister
Marjan Šarec, premier
Le kako bodo tujci ločili, kakšen položaj ima kateri od teh v Sloveniji.

Ta forum je samo zapravljanje našega davkoplačevalskega denarja, a drugače popolnoma brez vrednosti.
delfino_
# 10.09.2018 ob 15:33
Kaj dela Kučan tle?
prstomet
# 10.09.2018 ob 11:13
karel erjavec (minister za kante), miro cerar (minister za premislek),borut pahor (top shop pridemo na dom) ter komedijant šarec- kakšen možganski trust na kupu vsega pomilovanja vredno.
The Matrix
# 10.09.2018 ob 11:07
V teh razpravah naj bi se posvetili iskanju odgovorov na številna vprašanja glede razkorakov, ki se več kot očitno poglabljajo v družbi tako glede svetovnonazorskih in političnih pogledov

Rešitev je enostavna. Uvedeš cenzuro in vse, ki se s tabo ne strinjajo označiš za skrajne desničarje, rasiste, fašiste, ksenofobe,........
Orionstar
# 10.09.2018 ob 15:36
Imate pogum gospod predsednik, da javno vprašate udeležence iz več kot 60tih držav:
• zakaj je večina držav v dolgovih
• zakaj si države izposojajo od bank
• zakaj države pospešeno kopičijo zlate rezerve
• zakaj imajo finančna, interesna in skrita združenja mnogo večji vpliv kot vsi vi politiki skupaj

● ...zakaj si udeleženci BS_foruma javno ne priznate, da nimate GLOBALNO NOBENEGA VPLIVA NA MONETARNO in STRATEŠKO dogajanje in...
● ...da so CENTRI GLOBALNEGA ODLOČANJA tako prikriti, da tudi vam ni nič jasno in da je PERCEPCIJA USTROJA SISTEMA popolnoma ZLAGANA!

Svetovni sistem je zlagan, zato raje sporočite ljudem, da naj odprejo oči!
barezi
# 10.09.2018 ob 13:09
Butale forum.
cairns
# 10.09.2018 ob 11:24
Na Blejskem strateškem forumu tisoč gostov iz 60 držav

Med njimi bodo tudi takšni-e ki nikoli ne bi smeli vstopiti na tla Evrope. Ena izmed teh je tudi ministrica za srečo iz Dubaja Ohuoud Al Roumi.
Očitno se hoče na lastne oči prepričati kako so muslimani okupirali Evropo. Ko bo to povedala svojim sodržavljanom bodo ti zagotovo srečni.
levak
# 10.09.2018 ob 15:27
Cerar na BSF-ju: Če nam je mar za prihodnost Evrope in sveta, moramo vnesti spremembe
---
Še v naše zdravstvo jih niste pa jih boste v EU.
Lahko je samo govoriti, težko pa kaj spreniti.
mali_piscek
# 10.09.2018 ob 15:57
Vsi politiki se ponovno izogibajo trenutno ključnega problema Evrope. To so ilegalne migracije, ki nas bodo uničile, če jih ne bomo ustavili.

Evropa ne bo močnejša in boljša, če bomo uvozili nepregledne količine nekompatibilnih prebivalcev tretjega sveta. Evropa bo zaradi tega oslabela in obubožala. To bo ekonomska posledica te zgrešene politike. Evropski standard se bo znižal.

Poleg tega pa bo prišlo do nepovratne škode na civilizacijskem področju. Vse skozi stoletja pridobljene civilizacijske vrednote, ki pomenijo evropsko civilizacijo, bodo zvodenele zaradi vse močnejšega pritiska tujerodnih nekompatibilnih kultur, ki se naglo širijo, mi pa jim popuščamo. To je zelo očitno že danes.

To so bistveni problemi, i se jih ne bo rešilo z nojevskim tiščanjem glave v pesek, kakor to počnejo udeleženci tega foruma. Če se o nečem ne pogovarjamo, to ne reši problema.
Zlobni škrat
# 10.09.2018 ob 16:03
bla bla bla tam so samo zato, ker imajo zastonj malco na davkoplačevalski denar.
Sonce.sije1
# 10.09.2018 ob 15:03
Prisli so se soncit in sprehajat na Bled. Vmes bodo kako rekli o cloveskih pravicah in mednarodnem pravu ter o potrebni solidarnosti z ilegalni kriminalci in posiljevalci.
pohorjezeleno
# 10.09.2018 ob 15:42
Pozabili omeniti, da Švedska poka zaradi migracij, obstoječa politika je pogrnila na celotni črti, ker nimajo odgovora na migrantsko nasilje in so preveč PC.
Rotty
# 10.09.2018 ob 15:08
Ne napihujte pomembnosti tega srečanja, ker tam ni nobenega, ki bi resnično kaj štel v politiki (Michel Barnier je bolj slaba tolažba) Glede na našo politiko se nas prav vsi izogibajo in kot kaže ob mizernem pogledu na novo vlado, temu še dolgo ne bo drugače. Žal smo iz svetlega primera postali neka politično obskurna država.
Springbok
# 10.09.2018 ob 12:06
Če ni Georga Sorosa, je itak brez veze.
NOPCBS
# 10.09.2018 ob 16:40
Cerar na BSF-ju: Če nam je mar za prihodnost Evrope in sveta, moramo vnesti spremembe

nam je mar, njim pa ni

Evropa smo evropejci, ce nas zamenjate to ne bo vec Evropa!

ti politiki ne poslusajo nas ampak Bruselj, Merklo, OZN, in vplivne lobiste

recimo, kako je bil lahko predsednik Goldman Sachs Peter Sutherland tudi predsednik komisije za migracije pri OZN ' pogooglajte!
ki je EU priporocila pred 10 leti, da je edina prihodnost Evrope v sprejemanju milijonov neevropskih imigrantov!
in po kaksnem kljucu se to potem uposteva???

Mi volilci ne pomenimo nic, demokracija ki to ni!!!
neprilagojen
# 10.09.2018 ob 17:17
zanima me o kateri evropi se je govorilo
o evropi ljudi ali evropi politikov in njihove agende?
NOPCBS
# 10.09.2018 ob 16:43
delfino
Kaj dela Kučan tle?

Glede na to, da je Sorosu podelil odlikovanje, mogoce pa njega zastopa?
Joker
# 10.09.2018 ob 16:27
"Zakaj bi se države na Balkanu trudile, da dosežejo dogovor o odprtih vprašanjih, če jim takih dogovorov ni treba spoštovati?"

No, pa se je tudi našemu predsedniku posrečilo povedati nekaj pametnega.
cairns
# 10.09.2018 ob 22:02
firtoh
.Vceraj se je rodil prvi Eritrejec v Sloveniji.Vecina jih je že par let živela v taborišču v Sudanu.Razen treh,so vsi ortodoksni kristjani,dva muslimana in en Jehova priča.

Po določilih korana je muslimanom dovoljeno lagati, če je to v korist islama.
Sicer pa tvoja žena dela koristno stvar. Ko se bodo izobrazili gredo lahko nazaj v Eritrejo. Tam so izobraženi ljudje potrebni. V Sloveniji ne.
galoper
# 10.09.2018 ob 18:39
Zavzemanje in prednost za narodni blagor, še ni nacionalizem
vnk
# 10.09.2018 ob 18:30
Nadaljeval je, da se je treba soočiti s politiki, ki vnašajo strah in delitve za doseganje lastnih političnih ciljev. "Ne s silo, temveč s stalnim poudarjanjem dejstev o realnosti ter spodbujanjem etičnih in demokratičnih vrednot," je dejal.

Dragi Cerar, realnost je, da ima Velenje težave zaradi številčnosti Albancev, realnost je tudi možnost menija šolske malice brez svinjine in čedalje več halal etiket na pakiranjih v trgovinah. Realnost je, da čedalje pogoste vidimo ženske v muslimanskih oblačilih, realnost je čedalje pogostejša srbohrvaščina v javnosti ali pa jezik, ki ga sploh ne razumeš. To je realnost.

Meni dol visi za vašo demokracijo in etičnost, če to pomeni, da bom tujec v lastni domovini, moj narod pa bo izumrl. In krivi ste vi politiki. In pa o strahu? Pa narišite grafe priseljevanja, natalitete, pa potegnimo črte v prihodnost? Aja, malce preveč realnosti, kajne?
TineB
# 10.09.2018 ob 18:24
Kot kaže, se je na Bledu skupaj zbral in sam sebi govoril trenutni in nekdanji slovenski politični vrh. Prišel pa je tudi evropski pogajalec za brexit, Michel Barnier ... ;)
Slovan65
# 10.09.2018 ob 16:35
Kot pristaš Levice nimam dobrega mnenja o Cerarju.
Gre mu le za lastni prestiž, čast in slavo. Kot zunanji minister ne bo delal za interese Slovenije v EU ampak bo delal za Eu in lobiral za bodočo službo v institucijah EU.
DvignSredinec
# 10.09.2018 ob 16:11
Svet bo v 21. stoletju gorel, pa čvekaj Mirko kar želiš.
sm0ve
# 10.09.2018 ob 15:23
Glede na to, da cerar ni vnesel nobene spremembe, vse gre po statusu quo, mu ni mar za prihodnost Evrope in sveta.
taprauslovenc
# 10.09.2018 ob 19:50
Kakšne bedarije,kaj dela Milan tam,a Šarca uvaja? Je blo kaj besede o domoljubju,o spoštovanju korenin in lastnega ljudstva? Je blo kaj govora o tem kako dvignit gospodarstvo in zmanjšat revščino? Pa menda ja niso mislili da je vso avtohtono ljudstvo v Evropi pokupljeno in zmešano,da ne bo spregledalo neumnosti ki se jo gredo ti klovni?
Ramus
# 10.09.2018 ob 19:44
Tudi vi g. Pahor ste med krivci za vzpon nacionalistične politike, vaš mandat je dobljen z veliko podporo nacionalističnih volilcev,...
sinclair
# 10.09.2018 ob 18:51
Zgleda bolj kot tolaženje tujcev po kordiševih pubertetniških izpadih.
Kako pravoverni so.
Tujine ne morejo imeti za nor_ca kot 75% Slovencev.
Agenda 21 in forum 21?
Razkroj in zaprtje glavnih protagonistov je v zraku.
https://www.youtube.com/watch?v=9fxeEZ9s
m5U
K Gadafiju je šel po denar, kasneje ni s prstom mignil za njegovo zaščito. Če imaš take prijatelje kot so tile na Bledu, ne potrebuješ sovražnikov.
Zlobni škrat
# 10.09.2018 ob 17:19
Cerar bla bla bla seveda populizem in nacionalizem raste v Evropi če politiki kot si ti sam nisi bil spsoben zavarovati meje. Raje si čez Slovenijo v Evropo spustil pol miljona ileglanih miggrantov. EU je pa enako nespsobna kot ti, ko noče zavarovati meje potem pa omg wrf kaj se dogajha nacionalizem na porastu grow up šleva brezhrbtenična.
Matkop
# 10.09.2018 ob 16:24
Kučko šarec skupaj.....pazite dviga se
lovec25
# 10.09.2018 ob 15:16
kje pa so nekateri od OPOZICIJE, a oni niso politični?
palca
# 10.09.2018 ob 18:15
Nacionalizem, bla, bla, bla...

Se je kdo javno vprašal po vzrokih?
grenadir
# 10.09.2018 ob 17:57
"Pahor na Bledu: Nacionalistična politika je močnejša kot kadar koli prej."...... Jasno, da je.. In še močnejša bo, kar je seveda zasluga brezjajčnih , neoliberalnih, podložnih, ubogljivčkov, kot si ti Tov. Pahor.....
Sting-RAY
# 10.09.2018 ob 23:45
Izjemno zanimiva tema. Hvala uredništvu, da ste jo kot tako prepoznali in postavili na prvo stran.

GOSPODU PAHORJU še posebej pa njegovemu sinu:

Od same propagande mi je kar solzica stopila v oči.
VISOKA KOMISARKA UNHCR
Politika priseljevanja naj temelji na resničnosti, in ne na paniki
V svojem govoru je tudi dejala, da prizadevanja vlad, da bi omejile priseljevanje, ne rešujejo migracijske krize, ampak povzročajo nova sovraštva. "V interesu vsake države je sprejeti politiko priseljevanja, ki bo temeljila na realnosti, in ne na paniki," je dejala nekdanja čilska predsednica.

Kritična je bila zaradi postavljanja zidov na mejah, ločevanja družin priseljencev in spodbujanja sovraštva proti migrantom. "Take politike nikomur ne ponujajo dolgoročnih rešitev, temveč le še več sovraštva, bede, trpljenja in kaosa,"


Visoko Komisarko Združenih Narodov bi na tem mestu, če si seveda to lahko dovolim povprašal kaj meni o trenutni definiciji genocida

https://sl.wikipedia.org/wiki/Genocid

http://www.preventgenocide.org/genocide/officialtext-printerfriendly.htm
v povezavi z študijo Združenih Narodov UNHCR iz leta 2001 z naslovom Nadomestitvena Migracija,
http://www.un.org/esa/population/publications/migration/migration.htm

v kateri je do številke presenetljivo natančno izračunano koliko migrantov tretjega sveta mora priti v Evropo, da Evropejce nadomesti.
+2

# 10.09.2018 ob 22:29
Jaz se z Visoko Komisarko strinjam predvsem v tej točki:

Politika priseljevanja naj temelji na resničnosti,

Zato se mi zdi pomembno izpostaviti, da so Združeni Narodi že leta 2001, to je 14 let pred tako imenovano "migrantsko krizo" do številke natančno izračunali koliko migrantov je treba v Evropo uvoziti, da bodo obstoječe Evropske narode nadomestili.

glede na situacijo s katero se Evropejci v tem trenutku soočamo, ko nam v državo prek luknjasto varovane meje, ki se namenoma pušča prepustna v Evropo vsak dan preide okoli 800-1000 migrantov tretjega sveta, od katerih je približno 80-100 ujetih in zaprosijo za "mednarodno" zaščito v Sloveniji.

Človek se res zamisli nad tem, da imajo več pravic in višjo rodnost kot domorodci.
Res.se vpraša če je v ozadju resnično nadomestitev domorodcev o kateri govori študija iz leta 2001.

Visoka Komisarka iz Čila bo spoznala, da se Slovenci, kot je že vidno v primeru g. Šiška ne strinjamo z lastno nadomestitvijo, nad njo pa niso najbolj navdušeni niti ostali Evropejci, zamenjavo katerih načrtujejo Združeni Narodi v študiji Replacement Migration iz leta 2001.

Visoka Komisarka iz Čila bi še najbolje storila če ostane v Čilu in se ukvarja z problemi Čilencev, namesto da se ukvarja z migracijo v Evropo in Rohingami. Ne pri enih ne pri drugih ni dobrodošla, niti niso katerikoli člani organizacije, ki jo zastopa.
Spregledali smo, da se nam promovira splav, lgbt, droge, promiskuiteta, družbena odtujenost, načrtno uničuje rodnost, družina obenem pa uvaža ljudi, ki naj bi nas preko visoke rodnosti, nasprotovanju omenjemu razkroju družbe in pripadnosti družini nadomestili
Slovenci smo na tem koščku raja skozi tisočletja viharjev obstali zaradi borbe, inteligence in iznajdljivosti v obraz vseh, ki so nas in nas v tem trenutku nameravajo uničiti.
Osti Jarej
alex961
# 10.09.2018 ob 23:09
Če se zavzemaš za tradicionalne evropske vrednote, si torej nacionalist. Potemtakem, gospod Pahor, so bili nacionalisti vsi, ki so se zavzemali za svobodo in neodvisnost Slovenskega naroda izpod Avstroogrske tiranije? Cankar, Prešeren...? Mnogi primorski Slovenci so za to, da danes na Krasu in v primorju lahko govorimo slovenski jezik fizično trpeli in celo žrtvovali življenje. Nacionalisti?? In ko danes rečem, da želim pustiti svojim otrokom vrednote, katere so nam pridobili naši dedje in starši, sem nacionalist? Raje sem nacionalist in v družbi Cankarja in Prešerna ter ostali maštetih, kot pa da bi svojim otrokom svetoval naj se učijo arabsko, eritrejsko, bušmansko..., da bodo lahko živeli s prišleki, za kazere bodo morali zbirati socialo!
skera
# 10.09.2018 ob 19:50
Ljudi nihče ne upošteva. 90% nas je proti migracijam pa Nikom mošta. Zato bo še pestro.
Mediji pa ste podaljšana roka teh Butalcev.
tekkknommc
# 10.09.2018 ob 17:49
a Kučana se pa še vedno ne morete znebit, dajte ga že vendar enkrat opikat, za vedno, lepo vas prosim
_cerebro
# 10.09.2018 ob 17:32
Globalistom se tresejo hlače, investiranje v socio-multikulti in nelegalne migracije se jim je vrnil kot politični bumerang.
discoversci
# 10.09.2018 ob 16:55
Dej Pahor ne bluzi... Mal se vpraš, zakaj do tega prihaja. Začni mal razmišljat, da si vsaj enkrat zaslužiš bit predsednik. Sicer je tvoja dodana vrednost nula koma jozef.
patriot44x2
# 10.09.2018 ob 19:40
A ste opazili kako morajo Židanu prevajati. Šarec ne zna angleško, Židan tudi ne, pa kako sramoto ste to nastavli da v 21 stoletju ne zna 1 tujega jezika.
cairns
# 10.09.2018 ob 18:04
Pahor na Bledu: Nacionalistična politika je močnejša kot kadar koli prej.

Pahor kot po navadi ni pri sebi.
Ni nacionalistična ampak nacionalno zavedna politika.
Gospod predsednik Pahor pa je sam največ prispeval k temu. Velika večina ljudi zavrača maso ilegalnih migrantov v svojem okolju. Videli so da so ti ilegalni migranti nekompatibilni z evropsko civilizacijo in kulturo. Pri njih ni volje za integracijo, kaj šele za asimilacijo. Zahtevajo prav obratno in sicer da se mi domačini prilagajamo njim.
Še vlada in nekateri župani ilegalcem pri najbolj pomagajo pri njihovih zahtevah.
Posebna hrana, najemanje prevajalcev, opuščanje določene hrane v šolah in vrtcih, ločevanje otrok po spolu in nacionalnosti.

Ko se ljudje temu uprejo, potem pa dobijo etiketo: NACIONALISTI. Ali pa ekstremna desnica in ksenofobi.
el CARTEL
# 10.09.2018 ob 17:55
pahor bluzi tisto kar mu naročijo zahodni gospodarji

nikoli močnejša "nacionalistična retorika". kaj pa v 90? tisto je bilo precej nacionalistično bi rekel.

v bistvu pahorja skrbi, ker so njegovem francosko nemškem vlaku odpadla kolesa, pa tudi drugi deli se razpadajo.
in ne zarazdi nacionalizma, ampak ker so birokrati rinili svojo voljo (o migrantih recimo, pa še kaj) preko in ob neupoštevanju volje ljudstva.

nacionalizem je le reakcija ne preveliko nad-državo, ki si preveč dovoli,
celo dovoli si ne upoštevati volilce držav članic
PICENG
# 10.09.2018 ob 14:06
Orionstar: super!
ne vem le, zakaj si prejel dva minusa?!
nosa
# 10.09.2018 ob 22:07
In, dragi Predsednik, zakaj zapravljaš denar nas, davkoplačevalcev, če imaš lahko videokonferenco, v, in, po kateri se lahko pohvališ z vsemi obiski, ki si jih imel na Bledu, brez da kdorkoli pride.....

Stane nas stane njih, je pa fino...... a ne ???????
cairns
# 10.09.2018 ob 21:16
Pahor na Bledu: Nacionalistična politika je močnejša kot kadar koli prej.

Nacionalno zavedna poIitika bo še močnejša v bodoče. Tudi zaradi takšnih kretenizmov ki prihajajo iz usta francoskega minstra za izobraževanje:

French kids should learn Arabic Education minister suggests controversial curriculum change To bo vsak razumel tudi če ne prevedem.
Kekec99
# 10.09.2018 ob 20:28
Biti nacionalist ni nič slabega, je pa res da globalisti takih ne potrebujejo. Oni potrebujejo take ki bi svoj narod prodali za osebni interes, nacionalistična politika se bo še krepila saj druge možnosti nam ne dopuščate.
_cerebro
# 10.09.2018 ob 19:40
"Na forumu je tudi ves slovenski politični vrh."
In nekaj suhih vej.
Dno dna.
zml
# 10.09.2018 ob 18:08
G. Pahor opaža, da so skrajne skupine v vzponu, a se sploh ne izpostavi in jasno opredeli proti njim. Namesto tega analizira situacijo in nam govori to, kar že itak vidimo vsak dan. Neverjetno.
mali_piscek
# 10.09.2018 ob 18:03
Komaj sedaj sem pogledal slike.

S sodelovanjem Kučana ste pokazali svoj pravi obraz. Pa nimam nič proti Kučanu, le iz nekega drugega obdobja je in v penziji. Naj v miru lovi ribe ali gleda turške nadaljevanke na TV.

Sedaj bom tudi jaz počasi začel verjeti zgodbam o stricih iz ozadja.
Kazalo