Nikoli nisem in niti ne nameravam jemati mamil, je na tiskovni koferenci po seji vlade dejal premier Borut Pahor. Foto: MMC RTV SLO
Nikoli nisem in niti ne nameravam jemati mamil, je na tiskovni koferenci po seji vlade dejal premier Borut Pahor. Foto: MMC RTV SLO

V nekaterih medijih so se namreč pojavili namigi, da naj bi Borut Pahor užival kokain, o notranji ministrici pa so pisali, da naj bi jo zaradi predoziranja sprejeli celo v ljubljanski klinični center.

Pahor bi se testiral, ampak ...
Pahor je na novinarsko vprašanje, ali bi se bi pripravljen testirati, odgovoril, da s tem ne bi imel nobenih težav. "Načeloma bi bil pripravljen opraviti ta test, a bi rad vedel, do kod sežejo po vašem meje zasebnosti, koliko testov bi moral opraviti, da bo zadoščeno vaši radovednosti ..." je med drugim dejal premier.

Kresalova se je testirala
Katarina Kresal pa je stopila korak dlje in na spletni strani stranke objavila Poročilo o toksikološki preiskavi urina, ki dokazuje, da v njem ni sledov nedovoljenih substanc. Zapisala je: "No, pa postavimo nove standarde v politiki. Danes zjutraj sem opravila testiranje glede prisotnosti mamil in psihoaktivnih zdravil na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Izvid testiranja, iz katerega izhaja, da mamil ne uživam, objavljam v spodnjem dokumentu."

Poročilo o toksikološki preiskavi, ki ga je objavila Katarina Kresal

in

Potrdilo UKC-ja o obiskih kliničnega centra.

Kresalova pokazala potrdilo UKC-ja
Katarina Kresal
je namige v medijih zavrnila že v sredo in kot dokaz predložila potrdilo UKC-ja, ki ga je podpisala strokovna direktorica Brigita Drnovšek Olup. V potrdilu je zapisala, da Kresalova glede na evidence v bolnišničnoinformacijskem sistemu v zadnjih desetih letih ni bila sprejeta na nobeno kliniko UKC-ja, je pa bila dvakrat ambulantno obravnavana, in sicer zaradi izpahnjene rame in pregleda oči.