Koalicija nima zadržkov pri umiku oznake tajno z dokumentov o trgovini z orožjem. Foto: MMC RTV SLO
Koalicija nima zadržkov pri umiku oznake tajno z dokumentov o trgovini z orožjem. Foto: MMC RTV SLO

Obrambna ministrica Ljubica Jelušič ima do umikanja oznake zaupno z vseh dokumentov zadržke, saj je v tistem času veljal embargo pri trgovini z orožjem, je po kolegiju koalicijskih voditeljev pojasnil prvak DeSUS-a Karl Erjavec. Glede umika oznake zaupno z vseh dokumentov, povezanih s trgovino z orožjem, je koalicija sicer po besedah Erjavca enotna.

Obravnavajo zahtevke medijev
Da na podlagi zakona o dostopu do informacij javnega značaja umaknejo stopnjo tajnosti z dokumentov o orožju v času osamosvajanja Slovenije, od ministrstva za obrambo zahtevata tudi dve medijski hiši. Zahtevke bodo obravnavali. Poudarili pa so, da ministrica Jelušič ni sodelovala v nobenem postopku umika stopenj tajnosti z dokumentov, ki jih hrani DZ.

S tem so se odzvali na izjave informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar, ki je v torek za POP TV dejala, da se je z nekdanjim državnim sekretarjem na ministrstvu za obrambo dogovorila, da bi z dela dokumentov lahko umaknili stopnjo tajnosti. Po odhodu državnega sekretarja pa naj ministrica ne bi izpolnila te obljube.
Kmalu se bodo sestali tudi z opozicijo
Koalicijski partnerji so sicer na kolegiju razpravljali tudi o referendumski pobudi glede TEŠ-a 6 in se odločili, da bodo počakali na podatke o sami gospodarnosti te naložbe. Erjavec je še povedal, bodo koalicijski partnerji, vključno s poslanci koalicije, v torek na vladi razpravljali o gospodarsko-finančnem položaju Slovenije in o potrebnih ukrepih. V sredo pa bo potekal vrh vseh parlamentarnih strank. Razpravljali naj bi o paktu konkurenčnosti in na pobudo predsednika SLS Radovana Žerjava tudi glede priprav na arbitražo o slovenski-hrvaški meji.