Poletni konci tedna so že tradicionalno v znamenju prepolnih (avto)cest. Foto: BoBo
Poletni konci tedna so že tradicionalno v znamenju prepolnih (avto)cest. Foto: BoBo
Do Gruškovja več kilometrov pločevine
Ceste se že polnijo s pločevino

Gost promet z zastoji je na glavni cesti Ptuj-Gruškovje. Na mejnem prehodu pri izstopu iz države je še dodatnih 20 minut čakanja, celotna pot se zato od Šentilja do Gruškovja podaljša še za približno pol ure.

Gneča je tudi na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Izola-Portorož-Sečovlje.

Čakanje na mejnih prehodih:
.
- Gruškovje: 20 minut za izstop
.
- Dragonja: 1 uro 30 minut izstop

Na dolenjski avtocesti je med priključkom Novo mesto zahod in pokritim vkopom v smeri Ljubljane zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas, zaradi prometne nesreče je pri Vrhniki zaprta tudi regionalna cesta Vrhnika-Logatec.

Počitnice v severnejših državah
V Avstriji, Belgiji, na Češkem in Slovaškem so se namreč začele počitnice, zato lahko predvsem od Avstrije proti Hrvaški pričakujemo močno povečan promet z zastoji, je za Radio Slovenija poročal Jure Čepin. Najbolj obremenjena mejna prehoda bosta Dragonja in Gruškovje, Nina Mesarič s Prometnoinformacijskega centra zato svetuje prehod čez manjše mejne prehode.

Da bo promet na naših cestah čim bolj pretočen, na Darsu v poletnem času ne načrtujejo večjih obnovitvenih del. Kljub vsemu se prometnim konicam ob neobičajnih urah ne bo mogoče popolnoma izogniti, direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov zato svetuje, naj vozniki dobro načrtujejo pot, s seboj vzamejo dovolj tekočine in si predvsem pri daljših razdaljah privoščijo odmor.

Do Gruškovja več kilometrov pločevine
Ceste se že polnijo s pločevino