Smrt 20-letnika je pretresla slovensko javnost. Foto: RTV SLO
Smrt 20-letnika je pretresla slovensko javnost. Foto: RTV SLO
Ingo Paš
Po Paševih besedah je zbornica ministrstvu za notranje zadeve že julija predlagala, naj podjetju VIP Varovanje začasno odvzame licenco za delovanje, vendar se to ni zgodilo. Foto: RTV SLO
VIP-ov varnostnik vpleten v brutalni napad

V medijih je namreč že začelo krožiti njegovo ime. Šlo naj bi za tujega državljana S. S. iz ene izmed držav, nastalih na ozemlju nekdanje Jugoslavije. Na PU Ljubljana so sporočili, da policija zaradi interesa preiskave do nadaljnjega ne bo objavila njegove fotografije in imena, da pa bo to storila, "če bo za to izkazan interes preiskave". Sicer pa je policija sodišču, tako je na petkovi tiskovni konferenci povedal notranji minister Dragutin Mate, že predlagala izdajo mednarodne tiralice za storilcem, ki je sicer stari znanec policije in ga še vedno iščejo.

Paš: Tragičen dogodek pred Globalom je kriminal
Tragičen dogodek pred Globalom je "kriminal, ki z zasebnim varovanjem nima nobene zveze", je na novinarski konferenci po današnjem posvetu, ki ga je v Ljubljani pripravila zbornica za zasebno varovanje, dejal sekretar zbornice Ingo Paš.

Na mednarodni konferenci predstavniki vseh pomembnejših evropskih inštitucij za zasebno varovanje razpravljajo o tem, ali naj zasebno varovanje v Evropski uniji postane gospodarska dejavnost. Spregovorili so tudi o zadnjih aktualnih dogodkih, to je o dogajanju pred diskoteko Global.

V tragični dogodek vpleten tudi varnostnik VIP Varovanja
Kot je znano, so ljubljanski kriminalisti na podlagi novih dokazov včeraj ugotovili, da je v tragično smrt 20-letnega mladeniča zaradi hudega udarca v zatilje pred diskoteko Global vpleten tudi varnostnik podjetja VIP Varovanje. Global je zato s to družbo takoj prekinil pogodbo o sodelovanju. Policija je do novih ugotovitev prišla na podlagi varnostnih posnetkov iz diskoteke.

Global je ob tem pozval policijo, naj razmisli o možnosti, da sama prevzame varovanje diskotek in drugih nočnih lokalov in tako zagotovi največjo mogočo varnost. "Strošek tovrstnega varovanja bi z veseljem pokrili mi", so še sporočili.

Japelj: Poročanje medijev nekorektno
Vodja kriminalistične policije policijske postaje Ljubljana Branko Japelj pa je v zvezi s poročanjem o zadevi Global opozoril na nekorektno poročanje medijev o delovanju policije. Mediji naj bi se po njegovem mnenju napačno izražali glede osumljencev, ki se po Japljevih besedah ne delijo na glavne in stranske. Dejal je, da ima policija dva osumljenca, eden je v priporu, drugi pa je na prostosti, ker je pobegnil, zoper oba pa je podana kazenska ovadba. Po Japljevih besedah pa se tudi glede prič pojavljajo dezinformacije, saj ima policija kar 12 prič, ki pa so zaščitene.

VIP-ov varnostnik vpleten v brutalni napad