Klic dobrote 2012. Foto: Karitas
Klic dobrote 2012. Foto: Karitas

Zbrana sredstva bodo namenjena družinam z otroki, kjer so starši izgubili zaposlitev ali ne dobijo plačila za delo, so pred težkimi preizkušnjami in se spoprijemajo s težavami, ki jih sami samostojno in neodvisno ne morejo rešiti. Potrebe družin in raznovrstnost gmotnih stisk, s katerimi se spopadajo, se zaradi zahtevnega gospodarskega položaja v Sloveniji v zadnjih letih povečujejo.

Pomagate lahko s klicem na telefonsko številko 01 300 59 60 ali z obiskkom na www.karitas.si.

Podatki za neposredna nakazila na TRR: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,

TRR : 02140-0015556761

Podatki za nakazila iz tujine:
IBAN: SI56021400015556761,
SWIFT BIC KODA: LJBASI2X

Namen: Klic dobrote
Sklic: 00 3514
Opis: Redna pomoč družinam v Sloveniji

RTV Slovenija pa klice in pomoč sprejema na telefonski številki
01 472 00 11
Iskrena hvala za vaš dar.

Nastopajoči glasbeniki, pevci, zbori, plesalci in drugi umetniki so s svojim prostovoljskim nastopom nagovarjali slovensko javnost in tako Karitas pomagali zbirati potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Med nastopajočimi so bili: Rok Trkaj, Elda Viler, Ana Dežman, Nina Pušlar, Vokalna skupina Sonus, ansambel Roka Žlindre, Tanja Žagar, ansambel Mira Klinca, Preloški muzikanti, Manuela Brečko, Marko Hribernik, Elena Hribernik, Iris, projekt Canta ter skupina Presenečenje. Koncert bosta povezovala Mojca Mavec in Matjaž Merljak, scenarij je pripravil Tadej Sadar, režiser prireditve pa bo Tomaž Švigelj.
Med koncertom in po njem so poslušalci in gledalci ob neposrednem radijskem in televizijskem prenosu akcijo lahko podprli z darovanjem sredstev po telefonu. Med lanskim koncertom za družine v stiski se je zbralo 131.000 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote je pomoč prejelo več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji.

Mnogi ste nam sredstva že zaupali ob poplavah, ki so prizadele mnoge družine po Sloveniji pred 14 dnevi. Za vašo pomoč se vam iz srca zahvaljujemo. Ker nam ni vseeno za sočloveka, ponovno trkamo na vaša srca, da z zbranimi sredstvi na koncertu pomagamo čim več slovenskim družinam v stiski. Naj naša solidarnost do sočloveka ne pozna meja.
Vid Stanovnik