Otroški pevski zbor RTV Slovenija bo otvoril dobrodelno prireditev
Otroški pevski zbor RTV Slovenija bo otvoril dobrodelno prireditev "Stopimo skupaj - Poplave 2012". Foto: MMC RTV SLO/ Jani Ugrin
Ana, 8 let: "Zakaj moramo pomagati tistim v stiski? Zato, da ne bi bili še naprej v stiski." Foto: MMC RTV SLO/ Jani Ugrin
Erazem, 9 let: "Moramo biti dobrodelni, da ne pride do nesporazumov." Foto: MMC RTV SLO/ Jani Ugrin
Ana, 9 let: "Našo pomoč rabijo na primer v Afriki in te, ki so svoje stvari izgubili v poplavah." Foto: MMC RTV SLO/ Jani Ugrin

V okviru dobrodelne akcije Radia in televizije Slovenija "Stopimo skupaj – Poplave 2012" bo nocoj ob 20. uri na TVS1 potekala tudi koncertna prireditev, kjer bodo poleg zvenečih glasbenih imen, kot so na primer Jan Plestenjak, Nuša Derenda, skupina Eroika in Tinkara Kovač, nastopil tudi otroški pevski zbor RTV Slovenija.

S "Hudo mravljico" in Kekčevo pesmijo bodo otvorili nocojšnjo prireditev, mi pa smo otroke pred nekaj dnevi obiskali na vaji in z njimi poklepetali o tem, zakaj je dobrodelnost pomembna, kdo je po njihovem mnenju najbolj potreben pomoči, kako lahko pomagajo otroci in kakšna dobra dela v vsakdanjem življenju opravljajo sami.

Več o dobrodelni akciji si lahko preberete tu - STOPIMO SKUPAJ – POPLAVE 2012


V okviru akcije Stopimo skupaj – Poplave 2012, ki jo organiziramo na RTV Slovenija, bo mogoče finančna sredstva nakazati tudi prek pošiljanja SMS-donacije.
KAKO LAHKO POMAGAM?
Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo POPLAVE5 na številko 1919.
Pošiljatelj v odgovor prejme naslednje besedilo: "Iskrena hvala za vaš prispevek za pomoč prebivalcem zaradi poplav. Rdeči križ Slovenije."

S pošiljanjem enega SMS-a pošiljatelj nameni 5 evrov pomoči.

Sredstva boste v četrtek od 7. ure zjutraj lahko donirali tudi s klicem na telefonsko številko klicnega centra 01 472 00 11.

Kaj so za vas dobra dela? Kakšna dobra dela opravljate sami?

Tinka, 6 let: "Dobro delo pomeni, da grem v šolo. Dobro delo je tudi, da pomagam mamici pri kuhanju."

Eva, 8 let: "Dobro delo pomeni, da komu pomagaš, ga sprejmeš v hišo, če je njegovo poplavilo. In da na primer pomagaš v prometni nesreči, če jo vidiš. Da se ustaviš in pomagaš."

Lucija Ana, 10 let: "Če bi komu poplavilo hišo, bi mu ponudila streho nad glavo. Dobro delo naredim tudi takrat, ko pri tabornikih pomagam tistemu, ki se poškoduje. Da se bolje počuti. Če je kdo bolan, ga obiščem in mu skušam pomagati, da ozdravi."

Kdo je po vašem mnenju najbolj potreben pomoči? Komu bi pomagali, če bi sami priredili dobrodelno akcijo?

Nika Nina, 9 let: "Zbirala bi denar za bolne in tiste, ki so v stiski. Pomagala bi pa tako, da bi naredila kakšno oddajo in bi ljudje lahko tja klicali, dali denar, potem bi ga pa poslala naprej."

Perrine, 11 let: " Najprej bi pomagala vsem, ki imajo zares težave, na primer tistim, ki nimajo doma."

Ana, 9 let: "Našo pomoč rabijo na primer v Afriki in ti, ki so svoje stvari izgubili v poplavah."

Joliette, 8 let: "Pomagala bi tako, da bi podarila igrače in oblačila, ki jih ne potrebujem. Našo pomoč najbolj potrebujejo Rdeči Križ in revni ljudje."

Manca, 11 let: "Zbirala bi denar, igrače in kakšne druge predmete in jih dala tistim, ki jih potrebujejo."

Kaj lahko storijo otroci? Kako bi vi pomagali?

Mark, 9 let: "Z veseljem bi pomagal v dobrodelnosti, pa nisem še nikoli. Pomagal bi tako, da bi pri poplavah pomagal gasilcem črpati vodo in pomagal graditi hišo."

Luka, 12 let: "Otroci lahko pomagajo v akcijah, pripeljejo starše, če so kakšni vplivneži, in ti potem lahko še bolj pomagajo."

Erazem, 9 let: "Otroci smo lahko dobrodelni tako, da zbiramo zamaške in star papir."

Zakaj je pomembno, da pomagamo ljudem v stiski, da smo dobrodelni?

Erazem, 9 let: "Moramo biti dobrodelni, da ne pride do nesporazumov."

Ana, 8 let: "Zakaj? Zato, da ne bi bili še naprej v stiski."

Foto utrinke s pevske vaje si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.