Slovenija

Poudarki

  • Predstavniki ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so dopoldne položili venec pri grobnici narodnih herojev v Ljubljani
Karl Erjavec
Erjavec je položil venec na ljubljanskih Žalah Foto: BoBo

Dodaj v

Pred dnevom spomina na mrtve politiki polagajo vence v spomin padlim

Predsednik državnega zbora položil venec v Mariboru
30. oktober 2018 ob 20:55
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Minister za obrambo Karl Erjavec, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in ministrica za delo Ksenija Klampfer so na ljubljanskih Žalah v okviru slovesnosti pred dnevom spomina na mrtve položili vence. Predsednik državnega zbora Dejan Židan pa je venec položil v Mariboru pri spomeniku talcem.

"Danes stojimo tu, pri grobnici, ki izpričuje zvestobo, odgovornost in ljubezen do domovine," je v govoru dejal Židan. Druga svetovna vojna je po besedah predsednika DZ-ja predstavljala hudo preizkušnjo za okupirani in razkosani slovenski narod. "Vendar pa smo tudi iz te, kot že iz številnih preizkušenj v preteklosti, izšli močnejši in zagotovo samozavestnejši," je v svojem govoru dejal Židan.

Spomin na posameznike, ki so bili pripravljeni za silno željo po preživetju, svobodi in neodvisnosti pripravljeni plačati z lastnim življenjem, naj bo večni opomin, da svoboda in mir nista samoumevna, je opozoril predsednik DZ-ja. "Padli ste z vero v naš rod, naj ne zamre naš spomin na vas. Ostajamo vaši večni dolžniki," se je padlim na koncu zahvalil Židan.

Spomin na odpor Slovenk in Slovencev
Ministri Erjavec, Poklukar in Klampfer pa so vence položili pri kostnici žrtvam 1. svetovne vojne, pri spomeniku padlim v NOB-ju, pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo '91 in pri spomeniku v Gramozni jami. Vodstva ministrstva za notranje zadeve, policije in Združenja Sever so se še prej v Tacnu poklonila umrlim policistom.

Odpor Slovenk in Slovencev je presenetil vse, ne le jugoslovanskih generalov, ampak celoten svet, je na komemorativni slovesnosti pri pomniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 dejal minister Poklukar. Svetovni mediji so po njegovih besedah poročali o uporu slovenskega naroda, gorečih tankih in oklepnikih, žal tudi o žrtvah med policisti, teritorialci in civilisti. "Šele takrat je svet dojel, da je v Sloveniji vojna," so na ministrstvu za notranje zadeve povzeli Poklukarjeve besede.

Poklon padlim policistom
To po njegovih besedah "ni bil manjši spopad ali operetna vojna, kot še danes želijo prikazati nekateri". Bila je prava vojna za komaj nastalo državo, je poudaril. Vodstva ministrstva za notranje zadeve, policije in Združenja Sever so še pred tem položila cvetje k spominskima obeležjema v Parku spomina v Tacnu v Ljubljani, ki je posvečen policistom, padlim v vojni za Slovenijo 1991, in policistom, ki so izgubili življenje pri opravljanju policijskih nalog od julija 1991 dalje.

Predstavniki ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Dragica Bac, Andreja Barle Lakota in Daria Hostnik so dopoldne položili venec pri grobnici narodnih herojev v Ljubljani.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
marelica7
# 31.10.2018 ob 06:01
mi lahko kdo obrazloži, kako lahko politik na državnih volitvah z 392 glasovi od 1.500.000 volilcev postane Minister in član Vlade?
zabowski
# 30.10.2018 ob 23:03
kar se tiče židana:
jaz totalno dvomim, da bi en sam samcat padli v NOB na 'pravi strani' želel, da mu židan, ki ne zna ubranit niti terana, niti noben ne ve kaj je počel med osamosvajanjem in je itak vedno bil samo kozmetična komponenta vlade, zdaj tukaj držal neke duhovne govore o junaštvu in borbi za slovenstvo.

vidim da je erjavec tokrat zmogel biti tiho. Ker ne verjamem v nek miselni preboj v njegovem razmišljanju, to pripisujem gripi, vnetju čeljusti, ali čemu podobnemu....

Poklukarju bi pa samo sporočil, da z nabijanji kako je šlo za 'pravo' vojno, še kar naprej lažemo sami sebe..... meni je žal vseh žrtev, ampak prave vojne slovenija k sreči ni okusila. K sreči celo zelo daleč od tega, čeprav pomladniki perejo možgane svojim potomcem o svojih neverjetnih junaških podvigih v nepredstavljivo brutalni vojni za samostojnost
realist65
# 31.10.2018 ob 08:10
Ko vidim Erjavca in Bratuškovo ne morem verjeti kakšna delovna mesta sta dobila, čeprav nista bila niti izvoljena v DZ. Vendar, če ne bodo razpadli (in verjetno ne bodo, ker tako ne morejo spremeniti nič, vodi nas vse, Evropa), bo še štiri leta polagal venec.
Wasabi
# 31.10.2018 ob 07:56
mi lahko kdo obrazloži, kako lahko politik na državnih volitvah z 392 glasovi od 1.500.000 volilcev postane Minister in član Vlade?

Za ministra ne rabiš enega glasova volivcev, saj ministrov ne volimo, potrjuje jih le državni zbor. Za ministra te mora izbrati premier ali pa stranka iz koalicije, potem pa moraš prestati glasovanje v parlamentu. Tako je že od osamosvojitve dalje v skladu z našo zakonodajo.
galoper
# 31.10.2018 ob 13:07
Čast mrtvim, ki sicer ne morejo slišati političnih spevov na njihov račun živemu avditoriju.
strategos
# 31.10.2018 ob 11:08
Ne moreš verjeti, celo žrtvam iz vojne 91 so se poklonili.
runcajz
# 31.10.2018 ob 16:01
Komu in kam pa so sešli poklonili Janša, Tonin, Novakova, Horvat, Grims ,Breznik, Tanko in cohortes ?
So šli v Laško oziroma pred Hudo jamo ?
Kje je uravnoteženo poročanje ? Ali pa morda raje ostajajo doma in niso šli nikamor ?
neviden
# 31.10.2018 ob 11:15
To Korel Errrjavec , naj te pot vodi do oblasti naprej. Penzija bo velika zate. Mi pa ¨????.
mirror
# 31.10.2018 ob 09:48
"Prva nas je rešila bred bankrotom,Erjavec je poiskal trge zunaj EU in edini,ki se poteguje za upokojence,da sploh kaj malega dobijo."
To kar trdita o rešitvi države in skrbi za upokojence, vesta samo onadva. Sam pa trdim, da so stranke ukradle izbiro, ker volja volivcev ne velja. Niti Bratuškova in tudi Erjavec ne bi smela biti ministra. Če za poslanca nista bila dobra, sta za ministra še manj.
stari maček
# 31.10.2018 ob 09:03
Kolikokrat bo še treba pojasnit,da ministri in premier smejo biti ljudje,ki niso izvoljeni za poslanca ,celo jim ni treba biti član nobene stranke,lahko so nestranskarski ojoj,kako je to težko razumeti in kaj hudega sta ti Bratuškova in Erjavec storila??
Prva nas je rešila bred bankrotom,Erjavec je poiskal trge zunaj EU in edini,ki se poteguje za upokojence,da sploh kaj malega dobijo.
felipesko
# 31.10.2018 ob 19:33
marelica7
mi lahko kdo obrazloži, kako lahko politik na državnih volitvah z 392 glasovi od 1.500.000 volilcev postane Minister in član Vlade?

Pravi politiki sploh ne kandidirajo.....
"Relativni" zmagovalci nimajo nobenih funkcij,čeprav smo jih vsi predlagali,da bi nekaj naredili,pa barabe še delat nočejo........
felipesko
# 31.10.2018 ob 19:20
Kak je zdaj to....Odkar so sami plusi pod komentarji, imam pa težave z objavo....
marjana2704
# 31.10.2018 ob 17:24
@ start maček

desni so že v devetdesetih povedali, da jih sprava ne zanima. ne se slepiti ...
stari maček
# 31.10.2018 ob 16:50
Levi hodijo in nosijo vence na domobranske spomenike,desnega še enega nisem videl.na spomeniku NOB
Potem pa sprava ????
stari maček
# 31.10.2018 ob 16:34
Še celo za predsednika vlade,se lahko predlaga.nestrankastega kandidata,je jasno ali ni.
stari maček
# 31.10.2018 ob 16:32
Še enkrat,za ministre.ni potrebno,da so izvoljeni za poslance,niti ni treba,da so člani kakšne stranke,tako trdih.glav.pa ni.na celem svetu.
Bivši uporabnik
# 31.10.2018 ob 15:36
Lani Katićeva, letos pa Erjavec. Da gre Erjavec položiti venec v spomin padlim v Osamosvojitveni vojni je žalitev za vse padle in vse veterane vojne za Slovenijo! Ta čast naj bi pripadla nekomu ki je v tej vojni tvegal življenje za Domovino in ne nekomu, ki se je takrat le veselo praskal po mednožju!
Ramus
# 31.10.2018 ob 13:57
Mrtvi ne vidijo in slišijo,... Sveto Pismo pravi da spijo in nimajo nič več opraviti z našim svetom. Denar raje porabite za potrebe živih, sedaj ko so še med nami.
galoper
# 31.10.2018 ob 10:59
@marelica7 # 31.10.2018 ob 06:01
Nekdo pač noče, ali ne zmore, razumeti kdo je zmagal na volitvah in postavljanje figur prepusti vetrovom različnih smeri. Šahovski mojster je svetoval učencu: "Daj šah, mogoče bo mat".
taprav gorenc
# 31.10.2018 ob 10:06
Nekateri so volili desus in upali,da Erjavec gre iz politike?
Miša
# 31.10.2018 ob 08:51
Erjavec je pozabil na Rusko kapelico?
Kazalo