Žurnal Media je v 100-odstotni lasti podjetja Styria Media Group. Foto: RTV SLO
Žurnal Media je v 100-odstotni lasti podjetja Styria Media Group. Foto: RTV SLO

Odpuščanja so bila potrebna zaradi integracije procesov spletne in tiskane izdaje, prilagajanja razmeram na trgu in nižanja stroškov.

"Potrebna bo višja produktivnost, ker se bo redakcija integrirala, pa bo to tudi dosti lažje izvedljivo. Vsi produkti ostajajo enaki," je pojasnil Košir in dodal, da bo zdaj spletna redakcija delala tudi za tiskano izdajo in nasprotno.

Čez noč ostali brez službe
Po skoraj natančno letu dni je tako sledil nov val odpuščanj - konec avgusta lani so namreč odpustili okoli 30 sodelavcev in ukinili regionalne edicije, brez dela je tako takrat ostalo 12 redno zaposlenih novinarjev ter več honorarnih sodelavcev in študentov.

Tedanji direktor in odgovorni urednik družbe Žurnal Media Goran Novković je takrat pojasnil, da so se odločili za prestrukturiranje, marca letos pa je družbo, na čelu katere je bil pet let, zapustil tudi sam.

Finančne težave brezplačnika
Tedenski Žurnal je začel izhajati novembra 2003 kot prvi brezplačni tednik v Sloveniji, nato je sledil še prvi slovenski brezplačni dnevni časopis Žurnal24, ki je začel izhajati septembra 2007, hkrati pa so postavili tudi spletno uredništvo zurnal24.si.

Brezplačnik se že dalj časa sooča z izgubo v poslovanju - Slovenska tiskovna agencija je "iz neuradnih, a zanesljivih virov izvedela, da naj bi letos izguba znašala okoli 2,4 milijona evrov".