Depeša v zvezi z afero Patria je leto dni ležala v predalu. Foto: MMC RTV SLO
Depeša v zvezi z afero Patria je leto dni ležala v predalu. Foto: MMC RTV SLO
Privšek na staro mesto

Privšek je bil lansko jesen premeščen na Policijsko upravo Postojna, saj naj bi bil med odgovornimi za založitev depeše avstrijskega Interpola. Slovenski Interpol je od avstrijskih kolegov 21. februarja 2007 namreč prejel obvestilo o sporni finančni transakciji na območju tuje države ter prošnjo, naj Interpolu posameznih držav (Kanade, Tajske, Finske in Lichtensteina) posredujejo kakršne koli pomembne informacije v zvezi s tem. Odgovor je ljubljanski Interpol "zmogel" šele 19. maja lani.

Na novico se je že odzval prejšnji minister za notranje zadeve Dragutin Mate, ki meni, da je to dokaz več, da je bila afera Patria politično motivirana. Kot je dejal, je del policije tedaj ravnal nestrokovno, zaradi česar so bili sproženi disciplinski postopki, ki pa so bili speljani tako, da so zastarali, ljudje pa se vračajo na stara delovna mesta.

Iz policije so danes uradno sporočili, da je bil prerazporejen le začasno, zaradi operativnih potreb. Ko je rok začasnosti pretekel, se je vrnil v sektor za mednarodno policijsko sodleovanje Uprave kriminalistične policije GPU.

Na to odločitev se je odzval tudi prejšnji minister za notranje zadeve Dragutin Mate; pravi, da je odločitev policije samo še dokaz več, da je bila afera Patria politično motivirana.

Privšek na staro mesto