Rubežniki so premičnine odnesli novembra lani. Foto: BoBo
Rubežniki so premičnine odnesli novembra lani. Foto: BoBo
Premoženje Jureta Jankovića na dražbi

Na dražbi se je znašlo 16 premičnin, za katere se je potegovalo 50 ljudi. Dražbo si je ogledal tudi odvetnik Marjana Pišljarja Bojan Pečenko, ki je o napredku pri vračanju trimilijonskega dolga dejal, da kljub njihovim predlogom vse poteka na isti način kot izigravanje. Dejal je, da je vse ostalo pri zavezah, ki jih je dal dolžnikov oče Zoran Janković. Ta je kmalu po rubežu namreč dejal, da se bodo "doma pogovorili, kaj od družinskega premoženja bodo prodali", dejal pa je tudi, da je sin del dolga že vrnil, preostalo pa še mora.

Na prodaj so bile umetniške slike, sedežna garnitura, kolesa, hladilna vitrina, tekalna steza in drugo. Najdražje, za 970 evrov, so prodali varnostni sef, ki ga je kupil novinar Financ Jaka Elikan. Temu je Jure Janković na volilno nedeljo z besedami, ki jih je namenil svojemu kolegu, "Daj, ubij tega" grozil s smrtjo, za kar se je moral, da bi se izognil tožbi, opravičiti in opraviti 24 ur družbenokoristnih del. "To je relikt tajkunizacije, ki ga mora imeti vsak pošten medij," je nakup novinarki TV Slovenija Tadeji Anžlovar pojasnil Elikan.

Kupec, ki je za tekalno stezo odštel 530 evrov, je prepričan, da mu je uspel odličen nakup, saj, kot je dejal, "taka tekalna steza stane 3.000 evrov". Uporabil jo bo za domači trening, je še dodal. Drugi je 700 evrov odštel za umetniško sliko, ker mu je "bila všeč" in ima "prostor zanjo".

Večino, devet predmetov, pa je kupil moški, ki ni želel pred kamere, zato ni znano, ali je kupoval zase ali v imenu koga drugega, je še poročala Anžlovarjeva.

Premoženje Jureta Jankovića na dražbi