Pintar od države pričakuje boljše upravljanje, in ne razprodaje premoženja. Foto: BoBo
Pintar od države pričakuje boljše upravljanje, in ne razprodaje premoženja. Foto: BoBo


Emil Milan Pintar je na novinarski konferenci v Ljubljani poudaril, da od vlade pričakuje, da bo največ svoje energije in pameti namenila spremembi upravljanja, in ne razprodaji.
V skupnosti sicer ne nasprotujejo privatizaciji in nadaljnjim pogovorom o njej. Toda po Pintarjevih besedah je treba pri teh postopkih zagotoviti, da prodajalec sam določa ceno, ne pa da je ta izsiljena od kupcev.

Prav tako je po njegovem mnenju treba izdelati strategijo upravljanja premoženja, postopki pa morajo biti vodeni pregledno. V predvolilnem boju je več političnih strank, če pridejo na oblast, obljubljalo zaustavitev razprodaje, zdaj pa se je, je zatrdil Miha Pitako, izkazalo, da so bile to prazne obljube.

Pintar je ob tem dodal, da so ankete pokazale, da kar dve tretjini Slovencev razprodaje ne podpirata. "S protestnim shodom 7. februarja bomo poskušali pokazati, da to ni volja posameznikov, ampak skupna volja, da Slovenija krene po novih poteh, ne pa v razprodajo, ki je v interesu drugih držav in tujih podjetij," je prepričan.