Referendum 2017
slice
Na vladni strani veselje, Kovačič napovedal ustavno presojo zakona o drugem tiru
Kako se bo nadaljeval projekt Drugi tir?, 25. september 2017 ob 10:08 Po uveljavitvi zakona o drugem tiru bo opolnomočenje dobilo projektno podjetje 2TDK, sledilo bo odpiranje ponudb za izvedbo pripravljalnih del in pogovori z Madžarsko.
267
Referendum o drugem tiru ni uspel, volivci ob nizki udeležbi zakon podprli
736
24. september 2017 ob 21:58 Preštete so že skoraj vse glasovnice, zbrane na referendumu o zakonu o drugem tiru železniške povezave med Divačo in Koprom, in postalo je jasno, da pobudnikom referenduma ni uspelo.
Cerar po referendumu: "Volivci imajo dovolj političnih igric"
177
24. september 2017 ob 23:08 Vladni predstavniki so izrazili zadovoljstvo z izidom referenduma o drugem tiru, saj naj bi po njihovem mnenju volivci tako pokazali, da želijo, da vlada opravi svoje delo.
Do 14. ure 28 prijav domnevnih kršitev volilnega molka
24. september 2017 ob 15:24 Od začetka volilnega molka do 14. ure je dežurna služba ministrstva za notranje zadeve prejela 28 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.
Predčasno glasoval manj kot odstotek volivcev, zamude pri dostavi obvestil
28
22. september 2017 ob 17:09 Po podatkih občinskih komisij se je predčasnega glasovanja na referendumu o zakonu o drugem tiru v treh dneh udeležilo 0,83 odstotka vseh volilnih upravičencev oziroma 14.201 volivec , so sporočili ...
Zaposleni v Luki Koper ne podpirajo zakona o drugem tiru Zaposleni v Luki Koper so glede referenduma o zakonu o drugem tiru želeli ostati nevtralni, a so po izjavi ministra za infrastrukturo Gašperšiča spremenili stališče, je navedel predsednik sveta ...
16
Levica: Zakon ni podlaga za gradnjo drugega tira V Levici so volivce pred nedeljskim referendumom o zakonu o drugem tiru še enkrat pozvali, naj zakon zavrnejo, saj ta ni podlaga za gradnjo projekta.
10
Burno soočenje različnih pogledov na drugi tir Čez tri dni bomo glasovali o zakonu o gradnji in upravljanju drugega tira železniške proge Divača-Koper in o gospodarjenju z njim.
402
Argumenti vlade o 2. tiru na prirejenih izračunih Novih 9.450 zaposlitev je eden osrednjih argumentov vlade za gradnjo 2. tira. Vendar študija, na katero se sklicujejo, te številke ne omenja.
60
Kovačič pred iztekom kampanje opozarja na vrsto kršitev Pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič pričakuje, da se bo večina na referendumu izrekla proti zakonu, a bi lahko bila težava kvorum.
8
Izteka se predčasno glasovanje na referendumu o drugem tiru Izteka se predčasno glasovanje na referendumu o zakonu o drugem tiru. Na sedežih okrajnih volilnih komisij volivci lahko še do 19. ure predčasno oddajo svoj glas.
34
Le še danes mogoče zahtevati posebne oblike glasovanja Pred nedeljskim referendumom o zakonu o drugem tiru je še danes, v sredo, mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja, kot so glasovanje na volišču, dostopnem za invalide, na domu ali zunaj ...
2
Referendumski klepeti - Kakšen mora biti drugi tir? Organizatorji referendumskih kampanj so pojasnili svoja stališča glede drugega tira.
31
Referendumski klepet: Piratska stranka V okviru referendumske kampanje je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice Boštjan Tavčar iz Piratske stranke.
Referendumski klepet: Zeleni Slovenije V okviru referendumske kampanje je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice predstavnik stranke Zeleni Slovenije Markomitja Feguš.
3

Kazalo