Referendum 2017
false
Zadnje soočenje pred referendumom je bilo burno. Foto: MMC/Televizija Slovenija
Drugi tir, Divača
Referendum bo 24. septembra. Foto: BoBo
Kovačič, Leben
Soočenje ste lahko spremljali v živo. Voditeljica soočenja je bila Erika Žnidaršič. Foto: MMC RTV SLO
false
Referendumsko vprašanje se bo glasilo: Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača–Koper (ZIUGDT), ki ga je sprejel Državni zbor RS na seji dne 8. maja 2017? Foto: BoBo
       Ob koncu sinočnjega soočenja pred referendumom o Zakonu o drugem tiru je prišlo do incidenta, ker udeleženec soočenja Egidij Kozjek kot predstavnik uradno prijavljenega organizatorja referendumske kampanje Stranke enakopravnih dežel ni spoštoval pravil, ki smo jih udeležencem jasno predstavili pred samo oddajo in jih je na začetku oddaje še enkrat ponovila tudi voditeljica: da bodo v primeru nevsebinskih odgovorov, sovražnega ali žaljivega govora najprej opozorjeni, v primeru onemogočanja normalnega poteka oddaje pa bodo morali zapustiti studio. Egidij Kozjek ni upošteval opozoril voditeljice, v nadaljevanju pa je motil normalen potek oddaje z dvigovanjem glasu, metanjem in trganjem papirjev in približevanjem voditeljici, zato so ga varnostniki morali pospremiti iz studia, pri čemer se je upiral. Varnostniki so pri tem ravnali strokovno, kar je potrdila tudi policija, ki smo jo takoj po incidentu poklicali in si je tudi pogledala posnetke s kamer, ki niso bile v neposrednem prenosu. Zato ne držijo besede enega od udeležencev soočenja, da so varnostniki Kozjeka pretepli. Ne držijo tudi navedbe, da se je oddaja zaključila predčasno, nasprotno, oddaja je trajala predvidenih 105 minut. Naj ob tem še poudarimo, da skladno z veljavno zakonodajo in pravili RTV Slovenija omogoča predstavitev mnenj o referendumskem vprašanju vsem uradno prijavljenim organizatorjem kampanje, ki za to izrazijo interes in si gostov ne izbira sama. Pri tem mora vsem zagotoviti enake tehnične pogoje.       
 Izjava za javnost o RTV Slovenija
VIDEO
Burno soočenje pred volil...
VIDEO
Sklepno soočenje pred ref...

Dodaj v

Burno soočenje različnih pogledov na drugi tir

Voditeljica soočenja je bila Erika Žnidaršič
21. september 2017 ob 20:05,
zadnji poseg: 21. september 2017 ob 22:37
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Čez tri dni bomo glasovali o zakonu o gradnji in upravljanju drugega tira železniške proge Divača-Koper in o gospodarjenju z njim. TV Slovenija je pripravila še sklepno soočenje pred nedeljskim referendumom.

V oddaji so argumente ZA zakon in PROTI njemu predstavljali vsi tisti uradni organizatorji kampanje, ki so se prijavili skladno z javno objavljenimi pravili za izrabo programskega časa v času referendumske kampanje.

Vprašanje ni, drugi tir DA ali NE - s tem, da je potreben, se strinjajo vsi. Različni pa so pogledi na to, koliko naj bi stal, kako ga financirati in ali naj pri tem sodelujejo tudi tujci. Pobudniki referenduma so prepričani, da bo drugi tir novi Teš 6, vlada in zagovorniki zakona pa jim očitajo onemogočanje razvoja Slovenije.

Da bi dobili jasnejše odgovore o tem strokovnem vprašanju, so organizatorje kampanje razdelili v tri skupine. Zagovorniki in nasprotniki zakona so imeli na voljo enako časa. Pobudnik referenduma Vili Kovačič in predstavnik vlade Jure Leben pa sta v oddaji sodelovala ves čas.

Različne ocene vrednosti projekta razburjajo
Do zdaj je bilo izračunanih že več različnih ocen vrednosti projekta, kar je Kovačič na začetku soočanja označil za "igranje s potrpežljivostjo državljanov". Nihanje vrednosti projekta je Leben pripisal tehnični optimizaciji projekta, ki so jo naknadno izvedli. "Časovnico projekta pa bomo lahko razgrnili konec leta, ko bodo narejene strokovne in pravne podlage," je dodal. "Evropa nam je dala zeleno luč," je spomnil, Kovačič pa mu je očital, da je Evropska investicijska banka (EIB) dala posojilo tudi za Teš 6.

Metod Dragonja (2tdk) je spomnil, da se projekt izvaja v "pogojih javnofinančne konsolidacije, kar je zahtevalo določene rešitve", Andrej Čuš (Društvo Najprej Slovenija) pa je dejal, da "denar v proračunu je, treba pa se je vprašati, kaj so prioritete".

Bojan Cerkovnik (DRI) je odločno zavrnil očitke, da stroka ni bila vključena v projekt, in zatrdil, da je bila izbrana najboljša trasa, s čimer pa se ni strinjal Damir Josipovič (KDS - Krščanskodemokratska stranka - krščanski demokrati), vendar je Cerkovnik znova poudaril, da je bila trasa izbrana na strokovni podlagi, toda Josipoviča, ki je v studio prinesel tudi številne zemljevide, ni prepričal.

Aleš Primc (Glas za otroke in družine - za otroke!) je vladi očital, da namerava pravzaprav vse doreči šele pozneje, kar je po njegovem mnenju "recept za katastrofo", in za primer navedel krepko dražjo gradnjo avtocest. Tomaž Vidic (Dars) je očitke zavrnil in dejal, da so nihanja vrednosti projektov popolnoma normalna, saj so pri gradbeništvu cene odvisne od "dela, energije in materiala", kot primer pa navedel veliko razliko na primer v ceni jekla v zadnjih letih.

Gašpar Gašpar Mišič je poudaril, da drugi tir potrebujemo. "Glasovali bomo, ali smo proti razvoju Slovenije ali za razvoj," je dejal Mišič, ki je prepričan, da je treba strateške projekte poriniti v ospredje. Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija) in Ani Bidar (Civilna iniciativa Resnična resničnost) sta spomnila na pretekle velike projekte v Sloveniji in deležnikom očitala "krajo". "Ali naj zaradi slabih izkušenj iz preteklosti ustavimo gradnjo vseh infrastrukturnih projektov?" je vprašal Mišič.

"Kje ste bili, ko se je pridobivalo gradbeno dovoljenje?" je pobudnikom referenduma očital Leben. Tako nasprotniki kot podporniki zakona o drugem tiru so sicer drug drugemu očitali, da v svojih argumentih "prodajajo 99 odstotkov megle".

Nova delovna mesta, a koliko?
V skladu z vladno napovedjo naj bi drugi tir prinesel najmanj 9.000 delovnih mest. "Pogledali smo celotno logistično verigo in prišli do tega zaključka," je pojasnil Leben. Andrej Magajna (Krščanski socialisti Slovenije - Krekovi socialisti) je opozoril, da je s takimi številkami zelo tvegano operirati.

Boštjan Gorjup (Gospodarska zbornica Slovenije) je dejal, da je treba upoštevati, kaj nam logistična povezava prinese na dolgi rok, in za primerjavo dal avtocestni križ, ki je Slovenijo spremenil v tranzitno državo, od česar ima koristi. Miho Kordiša (Levica) skrbijo delovna mesta v Luki Koper, če se bo projektu drugega tira pridružila tudi Madžarska, ki pa zato zahteva privilegiran dostop do drugega tira in koprskega pristanišča. Leban je to zavrnil in zagotovil, da to ni mogoče že zaradi evropskih direktiv.

Blaž Svetek (Naprej Slovenija) je prepričan, da bo šla Slovenija naprej samo preskokom na hitro omrežje, Dušan Mes (Slovenske železnice) je spomnil na številne naložbe v obstoječe železniško omrežje, a dejal, da bi hitro omrežje stalo 10 milijard evrov.

Janko Sever (Krajevna skupnost Črni Kal) je povedal, da ljudje, ki živijo ob obstoječi trasi že 50 let, neznosno trpijo zaradi hrupa, nevarnosti za zrušenja na vas ter za vodne vire, požare, in opozoril, da je gradnja nove proge nujna.

Boštjan Tavčar (Piratska stranka Slovenije) je poudaril, da je najpomembnejša transparentnost, in vladi očital, da ni posredovala vseh želenih podatkov. Leben je očitek zavrnil, spomnil na zakonski rok za odgovor in zatrdil, da je bil ta že odposlan.

Boris Popovič (Mestna občina Koper) je spomnil, da so sami zakonu sprva nasprotovali, po obljubi vlade o dvotirni povezavi pa so si premislili. Dejal je, da sam te vlade sicer ne podpira, "ne bo pa izkoriščal takega projekta, da bo rušil vlado".

Ali je uresničljiva napoved, da bo prvi vlak po novem tiru odpeljal v soboto, 15. novembra, leta 2025? Kaj bi pomenilo spreminjanje trase? Leben je znova poudaril, da bi bilo za traso Jožeta Duhovnika (Strokovna skupina JD) najprej treba pridobiti še vsa mogoča soglasja, kar bi projekt precej zamaknilo. Ljubo Žnidar (SDS) je pojasnil, da so proti takemu načinu vodenja investicije, in Lebnu očital, da so vse vladne teze, npr. o delovnih mestih, zgolj hipotetične. Andrej Umek (SLS) je izrazil mnenje, da smo spregledali pomemben dogodek - da so Avstrijci začeli graditi drugo železnico čez Koroško.

Buren zaključek
Igor Zorčič (SMC) je spomnil, da je bila ta različica izbrana v več vladah, porabilo se je že 50 milijonov davkoplačevalskega denarja. Jan Škoberne (SD) pa se je razjezil, da si že 21 let postavljamo ista vprašanja glede tega projekta - prepričan je, da gre pri nasprotovanju sprejetemu zakonu za politične interese. "Nekateri bodo vedno in vselej proti," je za primer navedel od Magne do umetnega oplojevanja.

"Zahtevamo samo to, da gre drugi tir - z zakonom ali brez zakona - v izgradnjo," je bil jasen Marko Bandelli (Zavezništvo socialnoliberalnih demokratov). Boris Janez Bregant (Zveza društev upokojencev Slovenije) je povedal, da so ugotovili, "da je danes pravi čas, da se investicija hitro umesti, da ne bomo zamudili razvojne priložnosti", prepričani so tudi, da je mogoče projekt izpeljati dobro in pošteno, s čimer pa se ne strinja Vlado Čuš (Zeleni Slovenije), ki je prepričan, da gre za projekt, ki je sprejet na hitro in je sovražen do okolja. Ivan Bolfek (ŠUS - štajerska uporniška skupina) je Lebnu očital zavajanje s številom delovnih mest.

"Najboljša iztočnica za nasprotovanje vsakemu projektu - da je predrago in predolgo. Danes vsi uživamo avtocestni križ, enako želim zanamcem za železniško omrežje," je nasprotnikom očital Zorčič.

Egidij Kozjek (Stranka enakopravnih dežel) pa je moral zaradi neprimernega vedenja referendumsko soočenje tik pred koncem zapustiti. Že na začetku oddaje je voditeljica Erika Žnidaršič namreč opozorila udeležence, da bodo ob morebitnih nevsebinskih odgovorih, ob žaljivem ali sovražnem govoru sodelujočim vzeli besedo, če bodo onemogočali normalen potek oddaje, pa bodo morali studio zapustiti.

Posnetek celotnega soočenja si lahko gledate na desni strani članka.

Tina Hacler
Prijavi napako
Komentarji
veza
# 21.09.2017 ob 20:13
Najlepši del te zadeve je Erika Žnidaršič!
K_ris
# 21.09.2017 ob 20:33
Gašpar Gašpar stoji na strani ZA, pa s svojim nastopom zbira glasove PROTI.
Šiško pa ravno obratno.
Bobrock
# 21.09.2017 ob 20:30
Primec pa obvlada vse od otrok do železniških tirov samo še stranko za štreko gre mora ustanovit
Miham
# 21.09.2017 ob 20:32
zakaj ne more biti vse transparentno?!?

gre za davkoplacevalski denar!!!

od NLB, TEŠ, svetovanj, aneksov avtocest in tunelov, dodatkov, pokrivanj izgub državnih podjetij, nejavnih naročil
v Sloveniji ima človek vedno občutek, da tisti pri koritu menijo, da smo ostali državljani zaradi njih in ne obratno!!
SUGS
# 21.09.2017 ob 20:32
Gašpar Gašpar bo pamet solil po TV... tale sweet talk o strateških projektih.
Že tole je razlog, da se voli proti
malasraka
# 21.09.2017 ob 21:53
Super finale, odsotnost kulture, insinacija nasilja..

.. v kakšni državi živimo, ajojjj ...
Titomir
# 21.09.2017 ob 20:28
Drugi tir DA ampak ne za to ceno in na tak način.
kapljač
# 21.09.2017 ob 21:51
Če se pobudniki za referendum na razpravi niso sami potopili, Sloveniji več ni rešitve.
Radio
# 21.09.2017 ob 20:19
Za - brez kraje. Torej proti. Vlada ni želela dati podatke, kako je izračunala predvidene stroške, torej utemeljeno lahko sklepamo, da gre za koruptivni projekt, ki ga je potrebno zavrniti in narediti nov izračun pod nadzorom strokovne javnosti.
MYX8
# 21.09.2017 ob 21:53
Isti ljudje, ki s bili proti Magni, s zdaj proti 2. tiru, z argumenti, da bo 2. tir povzročil, da bodo v Sloveniji živeli samo Srbi ipd.

Sramota je, da ljudje rušijo 2. tir samo zato, da bi rušili vlado. Glasoval bom ZA.
cockatoo
# 21.09.2017 ob 20:40
Kjer se pojavita Popović in Gašpar-Gašpar potem takoj proč od projekta. Njihovi privat računi so že odprti za deleže ..
Glas_razuma
# 21.09.2017 ob 20:48
Če glasujem za, glasuem za Mišića in Popoviča, če pa glasujem proti, pa glasujem za SDS, Primca in Angelco Likovič.

Bogovi naj se nas usmilijo.
srv
# 21.09.2017 ob 21:53
A tega hipija so zagovorniki ZA vtihotapili v nasprotni tabor ? Sej bo glavni razlog, da bo referendum padel.

PS: WTF, a un fusbal pretepač/navijač je tud šel v politko :(
Calendula
# 21.09.2017 ob 22:07
Kakšne človeške kreature, kot je Egidij Kozjek pridejo do besede.
Kakšna neki stranka ja ta Stranka enakopravnost dežel, ko na soočenje pošlje nekoga, ki so mu tuje osnove kulturnega obnašanja. A, očitno je to najboljše kar lahko imenovana stranka ponudi?
[MOD]Beslic
# 21.09.2017 ob 21:56
Večje vprašanje je kako naj zaupam gospodom na desni strani, ki zagovarjajo svoje "proti" stališče, ko pa so vsi klovni brez enega dobrega argumenta. Vse kar je bilo slišati, je bilo "vi kradete in lažete ter zavajate". Nobene strokovnosti in logike. Pred soočenjem sem bil neodločen, sedaj pa se bolj nagibam "za", zaradi boljših odgovorov in dejanske razlage zakaj za. Je pa lepo povedal eden od gospodov, da so vsi ki so proti eni navadni ekstremisti brez kakršnega koli znanja. Kar me pa žalosti pa je, da bo to verjetno vseeno dovolj da referendum uspe.
K_ris
# 21.09.2017 ob 21:48
Leban pove številke, nasprotnik mu reče, vi zavajate (in ob tem ne navede nobenega protiargumenta)

Pa kako lahko s takšnimi sploh debatiraš?
Bobr
# 21.09.2017 ob 23:11
Smesko na koncu se je ze drl da je treba Kucana izgnati iz Slovenije, kar ustreza tudi clenu kdaj mu odvzeti besedo. Drugace pa to naj bi bilo neko kulturno soocenje za nas gledalce, ne pa da en pajac skace po studiju in blebeta nekaj v tri krasne...
d1
# 21.09.2017 ob 22:21
Centralni komite SDS je zaradi incidenta na RTV že prebudil novinarje Nova24tv, ki so se ravno odpravljali spat...danes bodo morali delati nočno.
d1
# 21.09.2017 ob 22:07
Sem bil kar neopredeljen, zdaj pa bom definitivno glasoval ZA. Nastop nasprotnikov se je zdel kot res slab dan na psihijatriji. Glasujte proti ker... "ostali bodo samo še srbi", "otroci bodo lačni", "!!!lažete!!!", "!!!kradete!!!!"..."to so zmaji, ki jejo otroke"...
SF
# 21.09.2017 ob 20:49
Za mojo odločitev je dovolj, da ne vedo povedat končne cene. Če bi jaz tako delal, bi že zdavnaj propadel. Mrš banda!
Jaffa
# 21.09.2017 ob 21:56
Burleska...
KLIPAN
# 21.09.2017 ob 21:52
Še enkrat več se je videl intelektualni in kulturni nivo desnice.
Poden od podna.
nonparel
# 21.09.2017 ob 21:51
Ha, ha, hs, kakšni se vse zberejo skupaj na slovenski desnici.
Franc Pijanc
# 21.09.2017 ob 21:50
Tole pa je sramota....
Bivši uporabnik
# 21.09.2017 ob 21:50
Lej ga Šiško ... huligan še ni pozabil navijaških "veščin".
Simba
# 21.09.2017 ob 20:33
Tir mora bit... sam ne tko kot se spomnili gašpar gašpar mišič & co.
123457
# 21.09.2017 ob 21:56
Sramota za nepodpornike! Najprej dretje unga v rdeči majici vsevprek, ko ga voditeljica opozori da bo odsranjen se dere se kr naprej, ko ga odstranijo pa kr ostali skocl v varnostnike... vrtec, pa se tam se leps obnasajo
NeGaSrat
# 21.09.2017 ob 21:52
Res nisem imel namena oditi na volišče, a me ja ta primitiven izpad prepričal da grem in da bom ZA!!!
nonparel
# 21.09.2017 ob 21:40
Blontnežu v prekratkih modrih hlačah in večbarvnih nogavicah na desni strani pa Erika sploh noče dati besede. Mislim, da je še njej nerodno, ko je tak prišel v studio.
Komisar
# 21.09.2017 ob 22:12
@freelander1

Skorajda celoten tabor 'proti' je bil cirkus zdraharjev. Čuš mlajši in Egidij sta skrajna desničarja/nacionalista, Andrej Šiško pa je povrhu še obsojeni kriminalec. Miha "Che Guevara" Kordiš je tam kokodakal o 'nevarnih tujcih' - madžarih, ki naj bi nam ugrabili železnice, kar je smešno slišati od levičarja, Vili pa je seveda nakladač SDSa prve klase. Če sem bil pred tem neopredeljen, mi je ta soočenje kar malo povečal apetit, da glasujem "za" zakon o drugem tiru na referendumu.
jezevec
# 21.09.2017 ob 21:48
Tele gamaše bodo v modi to zimo.
Še desna stran je imela WTF moment. :)
K_ris
# 21.09.2017 ob 21:44
Kdo je pa ta čudak v rdečem?
Bivši uporabnik
# 21.09.2017 ob 20:40
Šiško s takim nastopom ne dela nobene usluge svoji ekipi.
kop
# 21.09.2017 ob 23:30
Dragi moji, priznam, ne arhitektura, ne strojništvo ne ostale teme , ki so NUJNE pri drugem tiru mi niso dovolj blizu da lahko sodim katera varianta je najbolša. Priznam, brez sramu priznam, za to smer nisem dovolj šolan, nikoli ne bom.

Vem pa eno stvar... Vem da Norma Korošec o drugem tiru ve zagotovo še manj od mene.
A evo punčaro, sedi tam med nasprotniki kot da je Gustave Eiffel in George Stephenson v eni osebi =)))

Pa dejmo se ljudje enkrat že vprašat... A je možno da vsi jutri operiramo operacijo srca? Lahko jutri vsi doktoriramo iz prava?

Na strani proti lahko res vse. Primc, Norma vesta vse! Od posvojitev, splavov, vse do največjih inženirskih projektov.
Pa kakšen Eiffelov stolp! Pazite vi Normin stolp v Ljublani!! Punčara obvlada, vam rečem.
500 meterski stolp z vrtečo železno konstrukcijo fetusa na vrhu nam ne uide.
SLOBloodPatriot
# 21.09.2017 ob 21:59
Tole na koncu je bil pa boljši šov, kot pa kmetija na popu.
KLIPAN
# 21.09.2017 ob 21:53
A daj naj glasujem za oz. proti enako kot Kozjek in Šiško??
Prej bi se strinjal z mnenjem sosedovega Flokija kot z njunim, katastrofa.
K_ris
# 21.09.2017 ob 20:35
Ta ženska zdaj je pa zmagovalka. Moti jo, ker se bomo zadolževali za drugi tir, pa moti jo, če jo bodo tuje države sofinancirale. Pa hkrati bi imela drugi tir.
slešer
# 21.09.2017 ob 22:22
Ko pa vidiš pacjente, ki so proti drugemu tiru pa res ne vem kaj naj si mislim?? In ko vidiš kako enega ubogega cerkvenca uporabijo za preusmerjanje bistva pa točno veš, katera stranka stoji za tem. Sramota kot vedno.
Calendula
# 21.09.2017 ob 22:19
@diabolik .... bili si v studiu TVS 1 in ne v gostilni. Gozjeka niso tepli, ampakm odstranili iz studia, čemur se je kekec aktivno upiral. In res je, da se je Kozjek obnašal kot bi imel v ri.. že nekaj pirov.
karantanc9
# 21.09.2017 ob 22:06
Tip v coklah je pa nasprotni strani tolk pomagal pametnejše izpast, da bi kak zarotnik rekel, da so ga sami pripeljali in prešvercali na tisto stran.
cockatoo
# 21.09.2017 ob 20:44
Kakšno zaposlovanje, lepo prosim ... Le gazde bodo še naprej mastno služile.
Simba
# 21.09.2017 ob 20:44
HugoB: "Pravkar se je odločil moj glas: Za"

Dobro da si se odločil ZA zarad Primca, ne zaradi tega ker zagovorniki enostavno nimajo pojma kolk bo tir stal, ampak zarad tega ker je Primc proti...
sam ne jokat k bojo še dvignili DDV, še bolj obremenili tvojo bruto plačo in še bolj nažgali trošarine ker bo država najprej rabila vračat denar, kasneje pa metat v neprofitne železnice.
plosk, plosk!

še največja bučka ki sem jo včeraj slišal na Radio1 pa je bila, ko so objasnevali zakaj bo 950 mio eur in ne 950+DDV (cena 950 naj bi bila brez DDV) - to zato ker DDVja baje ne bo treba takoj plačat... ja, 3.14zda, enkrat ga bo treba ane?
SUGS
# 21.09.2017 ob 20:38
...kako je tej vladni strokovni javnosti uspelo zmanjšat stroške iz 1,3 na 960 milijonov?
Z nekaj korekcijami?

Torej so v osnovni verziji 100% zvišali ceno.
Iz 700 na 1400 milijonov.

Kako je to za vraga možno?
leond
# 21.09.2017 ob 23:01
Egidij se ni izražal. Ampak je motil potek celotnega 3. dela soočenja. Predstavnikom nasprotnikov je naredil kvečjemu škodo kot pa korist.
Calendula
# 21.09.2017 ob 22:43
Zakaj pa je manjkala Likovičeva, če je bil Primc. Ta bi šele razgibala dogajanje v studiu. Ne veš kdo je bolj omejen Primc ali Likovičeva.
freelander1
# 21.09.2017 ob 22:05
Gledal sem soocenje. Nasprotnike zakona o 2tdk je. pokopal clan njihovega tabora, ki se je na koncu oddaje skrajno neprimerno obnasal in zalil. Ves trud, ki so ga vlagali je bil zaman. Prav vsakega nestrpneza jim ni bilo potrebno sprejemati medse. Ta incident je bil velika podpora vladi in njenemu zakonu.!!
whiteswan
# 21.09.2017 ob 22:03
IQ nasprotovalne strani z izjemo 1-2 osebkov je pokazal koliko je ura, bedancek na koncu pa je zapecatil sramoto.
lopez
# 21.09.2017 ob 23:01
Svoboda izražanja? A to pomeni da na televizijskem forumu lajaš kot maltežan z nekimi parolami in skačeš ljudem v besedo?
Osnova mora biti kultura in spoštovanje sogovornika. Kozjeka in Šiška pa bi res lahko zamenjal s psom, pa bi bilo manj škode
niss9x
# 21.09.2017 ob 22:16
Klovnov izpad je bil načrtovan,tudi šiškova reakcija češ nehajte ga tepst,namreč zdaj bodo objavili da so v studiju na smrt pretepli nedolžnega,ki je samo nekaj hotel povedat.
GUESS
# 21.09.2017 ob 23:04
@smeško: "Vzeti mu besedo samo zato, ker je možakar posebnež s katerega stališči se ne strinjaš, je v zreli demokraciji nekaj nezaslišanega."
Vsak (VSAK) povabljeni diskutant, še posebej na TV, se mora podrejati redu, ki ga zahteva medij in voditeljica debate. Ne gre za kratenje demokracije !!!
Kazalo