Referendum 2017
slice
Do 19. ure enajst prijav domnevnih kršitev volilnega molka
Pred nedeljskim referendumom velja volilni molk, 23. september 2017 ob 19:36 Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je do 19. ure prejela enajst obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za šet primerov so že ugotovili, da ne gre za kršitev volilnega molka.
Predčasno glasoval manj kot odstotek volivcev, zamude pri dostavi obvestil
26
22. september 2017 ob 17:09 Po podatkih občinskih komisij se je predčasnega glasovanja na referendumu o zakonu o drugem tiru v treh dneh udeležilo 0,83 odstotka vseh volilnih upravičencev oziroma 14.201 volivec , so sporočili ...
Zaposleni v Luki Koper ne podpirajo zakona o drugem tiru
13
22. september 2017 ob 18:07 Zaposleni v Luki Koper so glede referenduma o zakonu o drugem tiru želeli ostati nevtralni, a so po izjavi ministra za infrastrukturo Gašperšiča spremenili stališče, je navedel predsednik sveta ...
Levica: Zakon ni podlaga za gradnjo drugega tira
10
22. september 2017 ob 12:30 V Levici so volivce pred nedeljskim referendumom o zakonu o drugem tiru še enkrat pozvali, naj zakon zavrnejo, saj ta ni podlaga za gradnjo projekta.
Burno soočenje različnih pogledov na drugi tir
400
21. september 2017 ob 22:37 Čez tri dni bomo glasovali o zakonu o gradnji in upravljanju drugega tira železniške proge Divača-Koper in o gospodarjenju z njim.
Argumenti vlade o 2. tiru na prirejenih izračunih Novih 9.450 zaposlitev je eden osrednjih argumentov vlade za gradnjo 2. tira. Vendar študija, na katero se sklicujejo, te številke ne omenja.
58
Kovačič pred iztekom kampanje opozarja na vrsto kršitev Pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič pričakuje, da se bo večina na referendumu izrekla proti zakonu, a bi lahko bila težava kvorum.
7
Izteka se predčasno glasovanje na referendumu o drugem tiru Izteka se predčasno glasovanje na referendumu o zakonu o drugem tiru. Na sedežih okrajnih volilnih komisij volivci lahko še do 19. ure predčasno oddajo svoj glas.
32
Le še danes mogoče zahtevati posebne oblike glasovanja Pred nedeljskim referendumom o zakonu o drugem tiru je še danes, v sredo, mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja, kot so glasovanje na volišču, dostopnem za invalide, na domu ali zunaj ...
2
Referendumski klepeti - Kakšen mora biti drugi tir? Organizatorji referendumskih kampanj so pojasnili svoja stališča glede drugega tira.
31
Referendumski klepet: Piratska stranka V okviru referendumske kampanje je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice Boštjan Tavčar iz Piratske stranke.
Referendumski klepet: Zeleni Slovenije V okviru referendumske kampanje je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice predstavnik stranke Zeleni Slovenije Markomitja Feguš.
3
Referendumski klepet: Zveza društev upokojencev Slovenije V okviru referendumske kampanje je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice Andrej Cetinski, član Ekspertne skupine za gospodarstvo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS).
2
Na ogled trase drugega tira tudi pobudnik referenduma Kovačič Pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič se je z nekaterimi nasprotniki vladnega projekta podal na ogled trase, ki jo nasprotniki zakona vidijo kot optimalno.
3
Referendumski klepet: Socialni demokrati (SD) V okviru referendumske kampanje je bil gost MMC-jeve spletne klepetalnice Patrick Vlačič, predsednik Sveta SD za infrastrukturo in nekdanji minister za promet.
11

Kazalo