Revmatologi se sprašujejo, kdo bo dogovarjal, če bo dejansko prišlo do predaje poslov človeku, ki po njihovem nima pravih delovnih izkušenj. Foto: MMC RTV SLO
Revmatologi se sprašujejo, kdo bo dogovarjal, če bo dejansko prišlo do predaje poslov človeku, ki po njihovem nima pravih delovnih izkušenj. Foto: MMC RTV SLO
Klinični oddelek za revmatologijo
Izteka se tudi rok za prijavo za predstojnika oddelka. Foto: MMC RTV SLO

Na kliničnem oddelku za revmatologijo so začudeni, ker se je današnjega sestanka udeležil "tako imenovani v. d. predstojnika KO-ja za revmatologijo brez delovnih izkušenj na področju revmatologije". Predstavnikom KO-ja se zdi, kot da gre pri postopkih v zadnjem času za "sovražni prevzem revmatologije s strani vodstvenih struktur UKC-ja".

Današnji sestanek je poslovni direktor Interne klinike UKC-ja Ljubljana Zlatko Lazarevič po navedbah revmatologov "na hitro" sklical v petek. Potem ko so na oddelku za revmatologijo dobili njegovo vabilo, so mu še isti dan v dopisu predlagali, da se začetek delovanja svetovalne skupine preloži, dokler ne prejmejo odgovora ministra za zdravje, so sporočili revmatologi.

Kdo bo odgovarjal, če bodo predali posle?
Kot so še zapisali revmatologi, so isti dan poslali tudi pismo Borutu Miklavčiču, v katerem so ga med drugim spraševali, čemu imenovanje vršilca dolžnosti brez izkušenj na področju revmatologije in kdo bo prevzel materialno in kazensko odgovornost, če bodo predali posle. Na pismo niso dobili odgovora, še navajajo revmatologi.

"Presenečeni smo, da je strokovna direktorica UKC namesto tega za v. d. predstojnika KO za revmatologijo predlagala zdravnika brez delovnih izkušenj na področju revmatologije," še pravijo zaposleni in se ob tem še sprašujejo, ali je v tem primeru odpovedala stroka, kjer ima po njihovem pomembno besedo tudi strokovni direktor Interne klinike UKCL Zlatko Fras, ki se je z imenovanjem vršilca dolžnosti strinjal.

Izteče se rok za prijavo za predstojnika
Danes se sicer tudi izteče rok za prijave na mesto predstojnika KO za revmatologijo, še pišejo revmatologi. Nanj se je, potem ko so mu predstavniki ministrstva na skupnem sestanku prejšnji teden zagotovili, da ga bodo podprli pri prizadevanjih za večjo samostojnost oddelka, prijavil donedavni predstojnik revmatologije Matija Tomšič.