Slovenija
Marjan Šarec
Premier Šarec meni, da se nekatere države odpovedujejo marakeški deklaraciji zaradi notranjepolitičnih vzgibov. Foto: Reuters
VIDEO
Obisk Šarca na ministrstv...
VIDEO
Šarec obiskal Mors

Dodaj v

Šarec: Marakeška deklaracija za nas ni zavezujoč dokument

Premier Šarec se mednarodne konference, ki bo decembra v Marakešu, ne namerava udeležiti
5. november 2018 ob 17:20,
zadnji poseg: 5. november 2018 ob 20:04
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Premier Marjan Šarec je poudaril, da je dogovor Združenih narodov o migracijah, ki je znan tudi kot marakeška deklaracija, nezavezujoč dokument, ki ga obravnava zunanje ministrstvo.

"Marakeška deklaracija za nas ni noben zavezujoč dokument in ga je treba tako tudi gledati," je povedal Šarec. "Mislim, da se spet dviga preveč prahu in se to izkorišča v notranjepolitične namene. Tudi tiste države, ki so do zdaj javno naznanile, da se odpovedujejo marakeški deklaraciji, so to naredile predvsem iz notranjepolitičnih vzgibov," je še dejal premier Šarec, ki se mednarodne konference, ki bo decembra v Marakešu, ne namerava udeležiti.

Zunanje ministrstvo je po njegovih besedah dobilo nalogo, da pripravi analizo dogovora ZN-a o migracijah, saj je bilo zadnje stališče Slovenije o tem dokumentu sprejeto maja, ko je bila na oblasti še predhodna vlada.

Do zdaj je več evropskih in drugih držav sporočilo, da ne bodo pristopile k dogovoru ZN-a o migracijah. Nazadnje je to pretekli teden napovedala Avstrija. Pristopila ne bo tudi Madžarska, pomisleke naj bi imeli še Poljska in Češka. Pri sprejemanju dogovora prav tako ne sodelujejo ZDA.

Gre sicer za prvi mednarodni dogovor o upravljanju migracij, ki se zavzema za boljše sodelovanje pri obravnavanju perečega vprašanja migracij. Določa 23 ciljev za varnejši in bolj urejen pretok ljudi.

O zadevi je razpravljal tudi ožji kolegij zunanjega ministra Mira Cerarja. Po zanesljivih informacijah na ministrstvu želijo, da glede tega vprašanja razpravlja koalicijski vrh ter se opredeli, ali je stališče Slovenije še vedno enako ali ga bo treba glede na spremenjene okoliščine dopolniti. Odločitev je sicer vladna. Poleg tega, da je vladna koalicija drugačna kot maja, so se namreč spremenile tudi mednarodne okoliščine, ocenjujejo.

Vojsko je treba spraviti na višjo raven
Premier Marjan Šarec je med današnjim delovnim obiskom na obrambnem ministrstvu poudaril, da je treba obrambno-varnosti sistem graditi in ustrezno financirati zaradi nas samih in ne zaradi zveze Nato. Ob tem je prek videokonference nagovoril tudi slovenske vojake na misijah v tujini.

"Slovensko vojsko je treba spraviti na višji nivo glede opremljenosti in kadrovske popolnjenosti ne zaradi Nata, ampak zaradi nas samih," je poudaril na novinarski konferenci z obrambnim ministrom Karlom Erjavcem. "Slovenska vojska je namreč eden izmed temeljev slovenske državnosti," je poudaril.

Tudi Erjavec se je zavzel za več sredstev za obrambni sistem, tako za Slovensko vojsko kot tudi sistem zaščite in reševanja, saj varnost ni več samoumevna. "Soočamo se z različnimi varnostnimi izzivi, kot so kibernetske grožnje, hibridne grožnje, grožnja pa so lahko tudi masovne migracije," je poudaril.

Glede projekta nakupa osemkolesnikov boxer je ob tem minister poudaril, da je razprava o tem, ali jih potrebujemo ali ne, brezpredmetna. Modernizacija in razvoj brez teh sredstev ne bosta mogoča, je pojasnil.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
MatejKorošec
# 05.11.2018 ob 17:40
Marsikdo očita Domobrancem za največjo Slovensko izdajo naroda, ker so sodelovali z SS vojsko. Ampak zame so takšni sporazumi in dejanja, ki so proti Slovenskemu narodu hujša izdaja kakor pa tista z domobranci, da ne govorim o tem, da so tujci več vredni v tej državi kot Slovenski državljani. Slovenskim družinam v stiski se nikoli ne pomaga, vedno se mora zbirati zamaške ali pa podobne dobrodelne akcije. To je zame največja izdaja Slovenskega naroda!
los-t
# 05.11.2018 ob 17:40
Kaksen pretok ljudi? A smo prostovoljno društvo al država?! Pridte na obisk, z dokumenti, nastanitev v hotelu, plačat, potem pa domov z lepimi spomini. Pretok naj se grejo tm kjer jih je že zdej po par sto miljonov in miljarde - v Afriki in Aziji.
Rotty
# 05.11.2018 ob 17:32
Poglej Serpentinšek,

Če imam na voljo tvoje kamniško mnenje na eni strani in mnenje avstrijskih politikov glede nečesa, kar bom imelo vpliv na notranji red in zunanje politične posledice države na drugi strani, kaj misliš komu bom verjel?
slovenc1
# 05.11.2018 ob 17:31
Torej Slovenija podpira dogovor ali bomo odstopili tako kot ZDA,Avstrija,Madžarska in še nekaj drugih držav?
Ljubinica
# 05.11.2018 ob 17:44
je še dejal premier Šarec, ki se mednarodne konference, ki bo decembra v Marakešu, ne namerava udeležiti.
------------------------------
Kaj pa Cerar? Se je on namerava udeležiti?

In čemu bi torej podpisovali nekaj, kar ni obvezujoče?

Aja, saj res - za Slovenijo je itak vse obvezujoče - vsako najmanjše priporočilo - kot tisto od EU, ki prav tako ni obvezujoče, mene pa zaradi tega vsakič, ko na pošti plačam položnico za 10 centov, legitimirajo, pa še kraj rojstva moram nujno navesti zraven, ker podatek ni razviden na oi.

Žal, nihče vam ne verjame več, zato ne podpisujte nobenega NEOBVEZUJOČEGA dogovora več!!!
maček Tom
# 05.11.2018 ob 17:39
potem je ne podpiši !
rEzA
# 05.11.2018 ob 17:44
Če to podpišemo, potem ne bomo zgolj ovce kot ljudje, ki vedno volijo isto škodljivo opcijo, temveč bomo ovce kot narod, ki se prav vsakemu uklonijo. Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni je rekel? Imel je prav, brez hrbtenice so razni Cerarji, Šarci, Erjavci. Slovenci pridemo na koncu vedno kot zadnji, škoda in sramota.
P1X3L
# 05.11.2018 ob 17:31
Bod pametn šarec
Tetameta
# 05.11.2018 ob 17:48
Nima veze. Ne podpisat.
matkop
# 05.11.2018 ob 17:48
Policist me ustavi, napiše kazen...podpišem....res je,da mi ni potrebno plačati takoj, kar sem se zavezal. Ampak, enkrat v prihodnosti mora vsak plačati, če ne te npr. vržejo iz hiše.... g. Šarec in g. podpisnik Cerar plačat bo treba.
Bivši uporabnik
# 05.11.2018 ob 17:42
Spet nič konkretnega, pa tako je sekal čez Pahorja pred predsedniškimi volitvami na soočenjih očitajoč mu prav nekonkretnost, neodločnost in suhoparnost. Sam je pa prav vse to, gospod suhoparnik.
Karma ni kej... tud v Serpentinška in .....
pejtevennazrak
# 05.11.2018 ob 17:51
"Marakeška deklaracija za nas ni noben zavezujoč dokument in ga je treba tako tudi gledati," je povedal Šarec. "Mislim, da se spet dviga preveč prahu in se to izkorišča v notranjepolitične namene. Tudi tiste države, ki so do zdaj javno naznanile, da se odpovedujejo marakeški deklaraciji, so to naredile predvsem iz notranjepolitičnih vzgibov," je še dejal premier Šarec, ki se mednarodne konference, ki bo decembra v Marakešu, ne namerava udeležiti.

Očitno je, da Šarec ne ve zakaj se gre. Česar ne razumemo, pa normalni ljudje ne podpisujemo.
Aprila
# 05.11.2018 ob 18:06
Če Marakeška deklaracija ni noben zavezujoč document potem je še manj potrebe po tem da ga Slovenija podpiše.
In zakaj ZN sploh izdajajo dokumente in terjajo podpise, če so le-ti kar nekaj?
resnica/boli
# 05.11.2018 ob 17:55
SAJ NI RES, PA JE!
In sedaj bo Cerar, ki je parafiral sporazum kot predsednik vlade v odstopu, kontroliral in nadziral samega sebe v funkciji zunanjega ministra?! KAJ je tekoči posel vlade, ki je odstopila??? Sem 99,99%, da je Cerar PREKORAČIL POOBLASTILA, je pa vprašanje ali se bo kdo zganil ali ne?? Vlada ziher ne, je v enaki sestavi oz. nadgrajena s pokvarjenostjo kot tista, ki je kršila zakon! Ali bo slučajno Cerar podpisal kot zunanji minister, da odpravi dvome glede podpisa pod težo tekočih poslov? Zanimivo, iz VSEH držav se o zavrnitvi oglašajo predsedniki, naš veleumni Šarec se zgovarja na zunanje ministrstvo!
A lahko narodu še bolj natikajo rogove? A se narod zaveda kaj se dogaja? Al je dovolj, da ni Janša pa smo rešeni?

Jelinčič je uradno preko DZ pozval vlado, da odstopi od namere - celotno pismo je objavljeno na spletni strani SNS.
Prav tako je na spletu Pravapeticija.com peticija, kjer lahko oddate svoj glas!
Orionstar
# 05.11.2018 ob 18:03
1 beseda bo dovolj...● REFERENDUM! ●
vranek
# 05.11.2018 ob 17:56
Vceraj gledal nase europoslance na rtv3. Fajonka je grozna, opranoglava in plasticna.
Moj nasvet njej in nevladni-ikom in ostalim, ki ne morejo brez njih
Vi k njim v njihove drzave in jim jih poslihtajte. Ne njih sem vlacit!
Orionstar
# 05.11.2018 ob 17:55
Nezavezujoč podpis??
A to obstaja?!

Nič podpisovat ta najnovejši globalistični spin!
vranek
# 05.11.2018 ob 17:52
Potem pa ostani doma! Dobesedno.
Ce bos izjavil, porem,da so te okrog prinesli, greš! Se zavedas tega. Na ilegalnih migrantih, ki jih nocemo, in juzni meji stojis in pades.
cairns
# 05.11.2018 ob 18:10
Šarec: Marakeška deklaracija za nas ni noben zavezujoč dokument

Potem pa ga ne podpisat. Ta dokument bo čez noč postal OBVEZEN in bo vsako nespoštovanje potegnilo za sabo sankcije.

Slovenska vlada naj ne bo naivna in naj ne pošlje nikogar v Maroko, ker je ''neobvezen'' dokument še en velik trik ZN in pripadnikov NWO s Sorošem na čelu. Dokument je tako napisan da se briše meja med ilegalnimi in legalnimi migracijami.
Binder Dandet
# 05.11.2018 ob 18:25
Jaz se strinjam z izjavo avstrijskega ministra. Migracija ne more postati clovekova pravica.
Zlobni škrat
# 05.11.2018 ob 18:23
Potem tudi ni potrebe, da ga podpišemo.
pace
# 05.11.2018 ob 18:18
"Nazadnje je to pretekli teden napovedala Avstrija. Pristopila ne bo tudi Madžarska, pomisleke naj bi imeli še Poljska in Češka. Pri sprejemanju dogovora prav tako ne sodelujejo ZDA."

Zakaj pa navajate manj držav, ki ne bodo pristopile, kot drugi mediji?
Domovina.je je že včeraj poročala:
»Globalni dogovor za varne, urejene in zakonite migracije«, ki je načrtovan za začetek decembra, so odstopile ZDA, Rusija, Madžarska, Avstrija, Hrvaška, Češka, Švica. Javno pa so o tem razmišljali tudi že na Danskem, na Poljskem in v Romuniji in Italiji.

Če bi bila ta marakeška deklaracija nekaj neobvezujočega in povsem nedolžnega, zakaj bi potem sploh organizirali njeno podpisovanje? Že mora biti nekaj zelo ogrožujočega za suverenost držav in njihovo varnost, da se toliko držav izreka proti njej.
resnica/boli
# 05.11.2018 ob 18:13
cairns
Dokument je tako napisan da se briše meja med ilegalnimi in legalnimi migracijami.


Točno to! Zame to pomeni, da bodo spustili ročno zavoro. Kaj to pomeni je jasno vsem, razen slo vladi!
vranek
# 05.11.2018 ob 17:57
Pretok? Pretoka ne sme biti!
firbec111
# 05.11.2018 ob 17:33
pol pa ga ne podpisujmo, da se lahko desničarji malo pomirijo
zala10
# 05.11.2018 ob 18:06
Šarec: Marakeška deklaracija za nas ni noben zavezujoč dokument

Pravno nezavezujoč še ne pomeni, da ni politično zavezujoč. Zato tisti, ki nekaj dajo nase in na svojo besedo, od te deklaravcije odstopajo in ne iz nekih ''notranjepolitičnih vzgibov'', ki jih ta smešni PV ne zna niti konkretizirati. Saj tudi, če bi znal ne bi mogel, ker si je te ''vzgibe'' enostavno izmislil. :)))

P.S.: Poleg naštetih o izstopu razmišljajo tudi Italija, Hrvaška in celo Rusija!
Zlobni škrat
# 05.11.2018 ob 18:54
Kaj je Šarec ali podpiraš podpisa ali ne.

Na predsedniških volitvah si napadal Pahorja,d a je brez menj zdaj si pa ti tisti, ki nima mnenja.

Reči ali si ZA ali PrOTI podpisu.
cairns
# 05.11.2018 ob 18:21
Gre sicer za prvi mednarodni dogovor o upravljanju migracij, ki se zavzema za boljše sodelovanje pri obravnavanju perečega vprašanja migracij. Določa 23 ciljev za varnejši in bolj urejen pretok ljudi.

Ravno v tem je kaveljc.

Seveda niso smeli direktno napisati da varnejši in bolj urejen pretok migracij pomeni da lahko vsak pride kamorkoli brez dokumentov in ilegalno. Besedilo je sestavljeno tako da me spominja na strupeno karamelo zavito v bleščeč papir.
Globalisti so se zelo potrudili, a je sedaj kar nekaj držav spoznalo da je za to nedolžno vsebino skrito dovoljenje za migrantski cunami.
GoodFella
# 05.11.2018 ob 18:29
No, če ne gre za nek resen, zavezujoč dokument, potem pa sploh ni potrebe, da se ga podpiše. Zakaj bi bil kdorkoli jezen, če ne bomo podpisali nepomembnega dokumenta? Ali pa mogoče ni tako nepomemben.
Zlobni škrat
# 05.11.2018 ob 18:26
Strokovnjaki svarijo,d a bo ta deklaracija pognala še več migrantov na pot v Evropo. Tako, da pamet v roke in ne podpisat kot sosednje države.
nevem
# 05.11.2018 ob 17:58
Spet bomo podpisali nekaj, kar je zlobiral komplot široke palete zainteresiranih (in prevaranih), na kar se bodo potem sklicevale vse mogoče nevladne organizacije, skrajne politične stranke in skupine, podprte in plačane od prav istih lobijev. In prav s tem, jim bo odprta pot tudi na ESČP in še kam drugam. Pa da vidimo potem naše kekce.

Naš premier pa še kar naprej o neobvezujočem. Naj ga ne podpišejo, če ga ne mislijo izvajati. Ne pa izvajati hipokrizijo, ki jo bomo mi in naši zanamci zelo drago plačali.
DrKult
# 05.11.2018 ob 19:25
Kaj, če bi dali zadevo o Marakeški deklaraciji kljub vsemu na referendum?
Churchill W.
# 05.11.2018 ob 20:46
Vse kar se podpiše je lahko nekoč zavezujoče.
Odstop od podpisa in kasnejši podpis, ko se stvari razjasnijo je lažji, kot pa podpisati in odstopiti kasneje, ko bo to prvič težko, kot drugo pa prepozno.
Vse naše sosede so odstop že najavile (Madžarska in Avstrija) ali pa resno razmišljajo o njem (Italija in Hrvaška).
karambo
# 05.11.2018 ob 20:40
firbec
Mogoče imaš prav, ampak kaj nam pa lahko naredijo? Kaj točno piše v dokumentu? ali dejansko verjameš nekaterim uporabnikom, ki kričijo, da bo 11. decembra konec Slovenije? zadnje je čisto teoretično, upam da razumeš zakaj


Ne pozabimo, da je bil FED ustanovljen kot nek podčlen zakona o ladijski tonaži ali nekaj podobnega. Z naslednjimi 1000 popravki zakonodaje pa je postal to, kar je danes. Na vsakem križišču greš lahko levo ali desno. Čez nekaj časa pa si predaleč, da bi se obrnil.

V USA in Evropi trenutno gledamo identičen primer. Horda 5.000 ilegalnih migrantov, ki želi ilegalno prestopiti mejo. Ne eni in ne drugi ne bi naredili neke globalne katastrofe. Ampak na boljši jutri v bogatejših državah čaka na milijone ljudi. Ne pozabimo niti, da je Merkel dobesedno z enim stavkom povzročila več milijonsko migracijo. Ali je bil to samo sprožitelj organizirane akcije, je odprto vprašanje.

Večkrat sem pisal o demografskih dejstvih migracij, vendar je bistvo, da selitev tretjega sveta v prvi svet spremeni prvi svet v tretji svet. Velika večina si tega ne želi. Seveda imamo razne Nežke, ki služijo kruh s tem, da podpirajo lažni homanizem in verjetno tudi nekaj sanjačev, ki si v praksi ne znajo zavezati niti čevljev, večina ljudi pa seveda ne kupi teh pravljic.

11. decembra in 12. decembra se ne bo zgodilo nič. Ključno vprašanje je, kaj se bo zgodilo v letu 2019, 2020, 2021, ... Danes smo na križišču. Izbrana smer bo (morda) krojila prihodnja leta in desetletja. Očitno gledamo delitev na vzhodni (zdravo razumski) in zahodni (globalistični) blok, pri čemer države kot so Avstrija prevzemajo višegrajsko miselnost. Slovenija ne izgubi nič, če zavrne sporazum in se prikjuči ostalim državam, ki so to že storile. Kaj pa nam morejo?

Drugače pa popolnoma verjamem, da sta Avstrija in Nemčija pripravljeni na hermetično zaprtje meje, za Slovenijo tega ne verjamem. Policaji/vojaki še čevljev nimajo pa bodo branili mejo?
zala10
# 05.11.2018 ob 19:18
Odločitev je sicer vladna.

Taka odločitev ne more biti samo vladna. Najmanj kar je, bi o njej moral razpravljati parlament, če ne celo glasovati državljani na referendumu.
vnk
# 05.11.2018 ob 17:46
Šarec: Marakeška deklaracija za nas ni noben zavezujoč dokument

Potem pa nima smisla ga podpisovati, kajne? Če ga pač podpišeš, mu daš neko težo in tudi poveš, da se z vsebino strinjaš. Danes nezavezujoč, jutri pa...
urosh444
# 05.11.2018 ob 17:40
seveda ni. za nas je zavezujoča tista iz Berlina. Tja boš klican na zagovor Serpentinšek.
Zlobni škrat
# 05.11.2018 ob 18:58
Kdor je proti podpisu naj podpiše peticijo

https://www.pravapeticija.com/peticija_z
a_odstop_od_podpisa_marakeke_deklaracije
_11_in_12_decembra_v_maroku?a=2

Pa ne pozaviti z mailom potrditi peticijo.
zala10
# 05.11.2018 ob 18:17
Če so odstopile ZDA in o odstopu razmišlja tudi Rusija, ki si zagotovo lahko privoščita ''podpis'' in potem, če to želita, delata ravno obratno je popolnoma jasno, da zadeva smrdi do neba!
resnica/boli
# 05.11.2018 ob 18:00
Nezavezujoč podpis??
A to obstaja?!


Ja, v Butalah obstaja! Dokaz je 5 milijard eur v zasebnih žepih, žepih tistih ki so podpisali pogodbe - pazi, zavezujoče pogodbe.
Izven Butal pa ni tako, tam je podpis nekaj kar lahko pomeni tudi lasten pokop! In točno to bo pomenil podpis te deklaracije!
sosman
# 06.11.2018 ob 06:37
Rešitev migracij je, da se jih ukine. Ne moreš brez papirja prečkat meje, razen če je ogroženo tvoje življenje. Vse ostalo je kriminal, ki se mora zatret z vsemi sredstvi. Nehajte bit soroševi pudli.
steiermark
# 05.11.2018 ob 19:16
Firbec
Pa kaj hočete vi pravzaprav povedati z vašimi trapastimi komentarji? Vsak drugi komentar je vaš pa sploh ne vem kaj hočete povedati. Zelo verjetno še sam ne veste.
Etienko
# 05.11.2018 ob 18:52
Bo treba priti v Ljubljano in strezniti cel parlamenta na vsake toliko....Ljubljanica je še trenutno dovolj topla...sicer zakaj bi pa morala biti zaradi teh tam notri? Ampak prišel bo dan,športni dan kopanja,ta pa bo tedaj,ko bo nastradal prvi slovenec zaradi teh nezakonitih migrantov...Bog se vas usmili tedaj vseh v parlamentu....
paver
# 05.11.2018 ob 18:43
Bože mili kakšne pajace imamo v vladi!
barezi
# 05.11.2018 ob 17:48
Sporazum OZN o migracijah je podpisan s strani Slovenije in je zato zavezujoč. Če bo Vlada podpisala še Marakeško doponilo bo še hujše, kajti ta odpira meje nastrežaj.
Od_tastarga_sin
# 05.11.2018 ob 17:43
Dejte ljudje, najprej preberite deklaracijo, potem se pa bunite in protestirajte. Si je tako težko vzeti 15min časa, pobrskati, prebrati in ustvariti lastno mnenje? Ali je bolj enostavno poslušat in brat sugestive od nekoga drugega?
Preveč ljudi sem že srečal, ki imajo toliko za povedat, kaj vse notri piše in kaj vse bo, a prebral si od teh ni nihče. Vsi znajo pa povedat, da vsak migrant dobi cca. 2000EUR, in da jih bo v vsaki vasi najmanj 1000.
Morda sem polpismen, ampak po prebranem sodeč, je notri veliko več dobrega kot slabega. Enostavno rabimo nek dogovor, ki bo urejal to področje. Med drugim je notri omenjeno tudi to, da se pomaga državam iz koder prihajajo, in da s temi državami sodelujemo, da se jih bo lahko pošiljalo nazaj. Med drugim. Tisti, ki jih zanima več, pa lahko najdete v 3 klikih pa preberite sami.
Najlažje je pa trosit populizme. Odgovornost tukaj je na medijih in vladi, ker pustijo, da se debata razvija v tako smer, ko ljudje operirajo z nepopolnimi informacijami. Potem se pa samo gleda, ali so za to "naši" ali "vaši".

Kakorkoli, tako kot vsak sporazum in deklaracija, napisano in podpisano ne velja nič, če se tega ne držijo vsi, ki se jih to tiče.
resnica/boli
# 05.11.2018 ob 18:50
MARAKEŠKI AKCIJSKI NAČRT 2018-2020
Domena 1: Razvojne prednosti migracij in obravnavanje temeljnih vzrokov za nezakonite migracije in pojava razseljenih oseb
Cilj za leto 2030 je trajnostni razvoj, ki vsebuje Cilj 10.7, ”spodbujanje urejene, varne, redne in odgovorne migracije in mobilnosti ljudi, vključno z izvajanjem načrtovanih in dobro vodenih migracijskih politik”.


Dovolj, da preberem uvod in sem ODLOČNO PROTI. V oči in srce zabode: "...vključno z izvajanjem načrtovanih in dobro vodenih migracijskih politik.."
KDO jih bo načrtoval? KDO jih bo vodil? KAKŠNE bodo te politike? A bo to sistem preglasovanja, kjer bodo velike vsiljevale malim lastne želje? Slednje ravnokar doživljamo, s tem da politiko načrtuje, vodi in usmerja mutti Merkel/Soros/Antifa, ostali državniki pa veselo mahajo z repki in čakajo na piškotek! Istočasno zaničujejo in ponižujejo lastne narode, tiste, ki jim je za lastni narod mar, pa takoj okličejo za fašiste!
ŠAREC&CO....SPOKAJTE!!!
libar
# 05.11.2018 ob 19:04
Zakaj potem podpisuješ?????
artoum*2
# 05.11.2018 ob 18:15
Šarec: Marakeška deklaracija za nas ni noben zavezujoč dokument

zadevo prikazuje kakor nekaj nepomembnega. res je nekaj nepomembnega podpisati z ZN aneda.
naklada kolikor serpentišek hobec goni.
anny22
# 05.11.2018 ob 17:50
Problem marakeške deklaracije je v NAMERNEM ZAMEGLJEVANJU meje med begunci in ilegalnimi ekonomskimi migranti. S tega stališča gre tudi za pravno gledano ne samo nezavezujoč, temveč ničen dokument, ker je v nasprotju z obstoječimi zakoni.
Kazalo