Nemec je poslanec, nekdanji analitik v vladnem uradu za komuniciranje, dolgo pa je služboval tudi pri Borutu Pahorju. Foto: BoBo
Nemec je poslanec, nekdanji analitik v vladnem uradu za komuniciranje, dolgo pa je služboval tudi pri Borutu Pahorju. Foto: BoBo

flisa z občinskim denarjem.

Poslanka SD-ja Bojana Muršič je v ponedeljek priznala, da je glede spornega nakupa jopic iz flisa z denarjem občine Ruše za namene stranke zavajala javnost, kar je obžalovala in zato odstopila z mesta podpredsednice DZ-ja in občinske svetnice, ostaja pa poslanka.
Stranka za ohranitev položaja
Predsednik poslanske skupine Matjaž Han je takrat izjavil, da je stranka ta položaj oziroma tega "džokerja" zapravila in da se ne more več potegovati zanj; a očitno se v stranki z njim niso strinjali, saj bodo v izvolitev predlagali Matjaža Nemca. To je sporočil po koalicijskem vrhu, kjer so koalicijski partnerji izrazili strinjanje s predlogom. "To odgovornost čutimo za pomembnejšo kot politično odločitev stranke ali posameznika," je v izjavi novinarjem pojasnil Han.
Uradno bodo kandidaturo Nemca tudi v skladu z dogovorom s predsednikom DZ-ja Milanom Brglezom vložili čim prej, da bo lahko DZ delal nemoteno.

Politična kariera
Nemec je poslanec, nekdanji analitik v vladnem uradu za komuniciranje, dolgo pa je služboval tudi pri Borutu Pahorju. Med letoma 2008 in 2011 je bil osebni tajnik predsednika vlade, med letoma 2012 in 2014 pa asistent predsednika republike. V DZ je bil kot poslanec izvoljen istega leta kot v volilnem okrožju Nova Gorica.