Promet skozi predor po zapori spet poteka normalno. Foto: MMC RTV SLO
Promet skozi predor po zapori spet poteka normalno. Foto: MMC RTV SLO
Predor Šentvid
Staro galerijo bo komisija v prihodnosti pregledala še večkrat. Foto: MMC RTV SLO
Kaj je s šentviškim predorom?

Zvečer so najprej zaprli cev proti Gorenjski, nato pa še proti Primorski. Za promet so predor vnovič odprli okoli 6. ure.

Monitoring bo opravljen še večkrat
Monitoring je ponoči opravila komisija, ki jo sestavljajo predstavniki Darsa, SCT-ja in podizvajalca - angleške družbe Ceramicoat, nadzornega inženirja, projektanta in Zavoda za gradbeništvo Slovenije.

Komisija, zadolžena za ugotavljanje stanja protipožarnega ometa v stari galeriji, bo svoja testiranja v naslednjem obdobju občasno še opravljala. Njena naloga je, da z opazovanjem, različnimi meritvami in drugm testiranjem ugotovi morebitne spremembe v stanju protipožarnega ometa v predoru Šentvid in nato pripravi poročilo. To naj bi služilo kot vodilo za pripravo projekta, ki bo določil način in izvedbo sanacije stare galerije.

Pregledi protipožarne zaščite ponoči
V SCT-ju poudarjajo, da so bila dolgoročno nevarna mesta odstranjena že v prvi polovici julija. Da bo promet skozi predor stekel neovirano, bodo pregledi ometa tudi v prihodnje potekali pretežno ponoči oz. v času, ko so prometne obremenitve najmanjše.

Nazadnje so predor zaprli 7. julija, ko je štiri dni potekalo odstranjevanje ometa na mestih, kjer je omet odstopal od podlage in bi lahko sčasoma začel odpadati na cestišče.

Preberite še klepet s predsednikom uprave Darsa Tomislavom Nemcem.

Družba za avtoceste je takrat naročila izdelavo novega projekta protipožarne zaščite, ki bi bila dokončana še letos, kar je napovedovalo nove zapore predora Šentvid.

Kaj je s šentviškim predorom?