RTV Slovenija uvaja novo oddajo, ki bo sledila aktualnim tedenskim dogodkom. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
RTV Slovenija uvaja novo oddajo, ki bo sledila aktualnim tedenskim dogodkom. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenija Jože Možina
Nova oddaja na TV Slovenija


Novi pridobitvi TV Slovenija, Uroš Slak in Bojan Traven, bosta z 2. septembrom začela novo oddajo Pogledi Slovenije, ki bo iz različnih zornih kotov analizirala najodmevnejše tedenske dogodke. Slak bo oddajo vodil in urejal, Traven bo kot vodja projekta tudi novinar, uredništvo pa bo prevzel Vinko Vasle.
Na sporedu bo vsak četrtek ob 19.55 na 1. programu Televizije Slovenija. Trajala bo uro in pol, potekala bo v živo s polemikami tako v studiu kot tudi na terenu. Slak in Traven obljubljata, da bo jesen vroča in zanimiva. "Nova oddaja bo drugačna od oddaj, ki sva jih delala doslej, ker sva tudi midva drugačna. Sam sem v teh letih dozorel kot voditelj, Bojan pa kot človek, ki je postavil nekaj uspešnih projektov", je izjavil Slak.

Možina: Dve oddaji za ceno ene
Po mnenju generalnega direktorja RTV Slovenija Marka Fillija bo oddaja vzbudila visoko zanimanje gledalcev, zato je premik Tednika na drug termin upravičen. "Oddaja Pogledi Slovenije bo odpirala prostor, bo tudi provokativna, bo oddaja, s katero nikoli ne bomo vsi zadovoljni, a to je tudi njen namen. Imela bo zelo širok spekter in bo velik prispevek k pluralnosti slovenskih medijev," meni vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenija Jože Možina, ki je bil tudi eden glavnih pobudnikov in podpornikov projekta.

Začnimo teden s Tednikom
1259-krat je Tednik s trenutnim voditeljem Jankom Šoparjem zasedal četrtkove večere, poleg spremembe termina na ponedeljek pa doživlja tudi spremembo vodstva: novega urednika Igorja Pirkoviča. Šopar zagotavlja, da bodo najboljši pripovedovalci zgodb še naprej v Tedniku razkrivali težave malih ljudi.

Vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenija Jože Možina
Nova oddaja na TV Slovenija