Pahor zagotavlja, da vlada ni črtala razvojnih osi. Foto:
Pahor zagotavlja, da vlada ni črtala razvojnih osi. Foto:
Pahor odgovarjal poslancem

Poslanec SDS-a Zvone Černač je premiera Boruta Pahorja vprašal, ali vlada prek sanacije NLB-ja kreditira gradnjo "Jankovićevega stadiona" v Stožicah. Premier je najprej odgovoril, da Slovenija "po res shrljivem padcu BDP-ja" odpravlja strukturne razloge za njegov padec in da okreva.

Zato je Černač dejal, da ni dobil neposrednega odgovora, pač pa posredni odgovor, da je stadion v Stožicah eden najpomembnejših delov vladne izhodne strategije. Pahorju je poslanec SDS-a tudi očital, da je vlada črtala razvojne osi, kar bo slabo vplivalo na večji del Slovenije, medtem pa daje denar za gradnjo stadiona, ki ga po njegovih besedah delajo delavci v tako rekoč suženjskih razmerah.

Stadion bo po Černačevih besedah le drag spomenik ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, saj ljudje v tem času krize ne rabijo iger. "Ali ga morajo res plačevati davkoplačevalci prek sanacije NLB-ja," se je vprašal Černač.

Pahor je poudaril, da odločitev o gradnji stadiona ni sprejel DZ ali vlada. Zavrnil je tudi trditev, da je vlada črtala razvojne osi. "Te odločitve nismo sprejeli, se pa diskutira o njej," je še dejal.

Pahor odgovarjal poslancem