Margenta je hčerinsko podjetje Ultre, kjer ima lastniški delež tudi minister za visoko šolstvo Gregor Golobič. Foto: MMC RTV SLO
Margenta je hčerinsko podjetje Ultre, kjer ima lastniški delež tudi minister za visoko šolstvo Gregor Golobič. Foto: MMC RTV SLO

Margento je bil namreč edini ponudnik za izvedbo elektronizacije, po besedah predsednika odbora za socialna in zdravstvena vprašanja pri ŠOS-u Andreja Božiča, so imeli pri pogajanjih s podjetjem Margento konkurenčni dialog, pogodba pa bo podpisana še ta teden, poroča TV Slovenija.

"Minister služi na račun podjetij"
Je pa izbor Margenta zmotil podmladek Nove Slovenije, Mlado Slovenijo, ki se je odločila zadevo prijaviti protikorupcijski komisiji. Margento je namreč hčerinsko podjetje Ultre, kjer ima lastniški delež tudi minister za visoko šolstvo Gregor Golobič. Opozarjajo namreč, da minister služi na račun študentov, obenem pa se jim zdi sporno dejstvo, da je pri pripravi razpisa sodeloval Aleksander Polutnik, ki je nekoč že sodeloval z Ultro.

Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je pojasnil, da se še vedno ukvarjajo s pridobivanjem podatkov, Božič pa medtem zavrača očitke korupcije in razlaga, da se noče vpletati v politične spore ter da delajo nekaj dobrega za Slovenijo. Prav tako je zavrnil navedbe predsednika NSi-jevega podmladka, da je bil razpis že vnaprej prilagojen Margenti.