Šturm se strinja, da potrebujejo natančnejša navodila za postopke vročanja. Foto: RTV SLO
Šturm se strinja, da potrebujejo natančnejša navodila za postopke vročanja. Foto: RTV SLO
Šturm kritiziral Potočarja

Kritiko je usmeril na predsednika višjega sodišča Jerneja Potočarja, ki je pripravljal poročilo. Od njega pričakuje, da bo glede na ugotovitve in zakonske pristojnosti nadalje ukrepal. Šturm ugotavlja, da je Potočarjevo poročilo o pomanjkljivostih v obveščanju premalo izčrpno, vrhovno sodišče pa še vedno ne vodi elektronskega vpisnika, ki bi omogočal takojšen vpogled v podatke.

"Glede na to, da predsednik Višjega sodišča v Ljubljani ocenjuje prakso, da vpisničarka opravlja postopke vročanja in ponovnega vročanja, kot pravilno, ker je tak način predviden v sodnem redu, je utemeljeno sklepati na pomanjkljivo in nepravočasno opravljanje zadev sodne uprave," so zapisali na pravosodnem ministrstvu.

Predlagane spremembe zakonodaje
Potočar je v poročilu zapisal, da domneve o nepravilnem ravnanju sodnika v primeru Casiraghi niso dokazane. Potočar je pravosodnemu ministrstvu še predlagal spremembe zakonodaje, da tako ne bi več neuspešno vročali sodb.

Sodišče Casiraghiju kar štirikrat ni uspelo vročiti sodbe, ki bi ga zaradi napada na paznika zadržala v zaporu in tako ne bi mogel ugrabiti 19-letne avtoštoparke 9. februarja.

Šturm kritiziral Potočarja