Nekdanji evropski poslanec stanovanje oddaja po 71 dolarjev oziroma 50 evrov na noč. Foto: BoBo
Nekdanji evropski poslanec stanovanje oddaja po 71 dolarjev oziroma 50 evrov na noč. Foto: BoBo
Portorož
V Thalerjevem apartmaju v Portorožu je prespal že vsaj en gost iz Bruslja, ki hvali njegovo gostoljubnost. Foto: BoBo

Kot oglašuje, prenočitev za dve osebi pri njem stane od 50 evrov naprej. "Za začetek je cena zelo promocijska. Za takšno nepremičnino bi morala biti nekoliko višja. Računam, da bo septembra več gostov in postopno višja cena," je za Finance pojasnil Thaler.

Stanovanje, veliko 70 kvadratnih metrov, je v sedmem nadstropju preurejenega hotela Jadranka, nekdanji evropski poslanec pa ga na portalu AirBNB sicer oglašuje po 71 dolarjev oziroma 50 evrov. Cena velja za dve osebi, za vsako nadaljnjo osebo pa še deset evrov na noč. Kot je razbrati na portalu, je v njegovem apartmaju prespal že vsaj en gost iz Bruslja, ki hvali Thalerjevo gostoljubnost. V stanovanju pa so domače živali nezaželene.

V nekdanjem portoroškem hotelu Jadranka imajo apartmaje tudi:
- bankir Boris Zakrajšek,
- nekdanji vodilni VOMO-ja in Inter­europe Andrej Lovšin,
- visoki predstavnik za nasledstvo Rudi Gabrovec,
- predsednik nadzornega sveta NLB-ja Marko Simoneti,
- nekdanji vodilni Srda in sanator Elana Uroš Korže,
- nekoč pa tudi odvetnik Miro Senica.

"Stanovanje v Jadranki oddajam kot lastnik, kot fizična oseba. Za davke naj vas ne skrbi - cesar bo dobil, kar je cesarjevega," je še poudaril Thaler in dodal, da se ukvarja se s turizmom v Padni, kjer že celo dopoldne zaliva in vrtnari. "To je moj hobi, nisem pa angažiran poslovno." Thaler je namreč tudi četrtinski lastnik podjetja Istranova, ki ima v bližnji vasici Padni gostilno in oljčni nasad.

Portal AirBNB - "hitrorastoča skupnost"
"Ko ima človek čas ter potrebuje dejavnost in denar, mu oddaja stanovanja pride prav. Tudi meni je prišla. Prek tega sistema AirBnb sem bil v Sarajevu in ga tako bolje spoznal. To je hitrorastoča skupnost kot facebook. Stvar je simpatična tudi zato, ker lahko precej vplivaš na to, kdo bo tvoj gost," pravi Thaler o portalu, kjer oglašuje.

V San Franciscu ustanovljeni AirBNB je portal, na katerem oglašujejo oddajo in najem prostorov za bivanje, od postelj in sob do nenavadnih bivališč, za en dan ali leto dni. Portal ponuja 47 tisoč nastanitev v tisoč krajih po svetu. Za zdaj ima tudi 62 slovenskih oglasov.