TRS je izpostavil tudi, da odločno nasprotuje spreminjanju množice zakonov ter ukinjanju in
TRS je izpostavil tudi, da odločno nasprotuje spreminjanju množice zakonov ter ukinjanju in "reorganiziranju" institucij. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Stranka za trajnostni razvoj Slovenije - TRS bo na volitvah za predsednika republike podprla kandidaturo zdajšnjega predsednika Danila Türka, sta na novinarski konferenci sporočila predsednik in podpredsednik stranke TRS, Matjaž Hanžek in Milan Bajželj. Podporo Türku je svet stranke soglasno potrdil.

TRS pravi, da se Türk v kriznih časih vedno zavzema za ranljive in najbolj prizadete skupine prebivalcev, za podporo njemu pa so se odločili tudi, ker je strokovna in moralna avtoriteta.

"Njegove vizije se v največji meri ujemajo z načeli stranke"
Prav tako ga v stranki podpirajo zato, ker je po njihovih navedbah "s svojim delom v mednarodnem okolju demonstriral visoko stopnjo razumevanja problemov človeštva", predvsem pa ga podpirajo zato, ker se njegove trajnostnorazvojne vizije v največji meri ujemajo z načeli, ki jih zastopa stranka.

Vodstvo stranke TRS je predstavilo tudi poziv, ki ga je svet stranke sprejel v soboto in ki izhaja iz zavzemanj članov, dogovora stranke ter obljub in zavez, ki med drugim narekujejo, da TRS odločno nasprotuje spreminjanju množice zakonov ter ukinjanju in "reorganiziranju" institucij.