Ob vložitvi kandidature na DVK Pahorja ni bilo. Foto: BoBo
Ob vložitvi kandidature na DVK Pahorja ni bilo. Foto: BoBo
Borut Pahor vložil predsedniško kandidaturo

Borut Pahor kandidira s podporo stranke SD-ja, zbral pa je tudi 4.453 podpisov volilnih upravičencev. Na Državno volilno komisijo so jih prinesli člani njegovega volilnega štaba, kandidata pa ni bilo z njimi.

Pahor se je namreč v okviru projekta Skupaj – spodbujajmo drug drugega na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani pridružil Odseku za fiziko nizkih in srednjih energij ter se z ekipo odpravil na teren v Nuklearno elektrarno Krško.

Skromno financiranje kampanje
Glede financiranja kampanje je vodja volilnega štaba Nataša Kovač povedala, da je njihovo vodilo porabiti minimalno količino finančnih sredstev in le toliko, kolikor jim jih bo uspelo zbrati z donacijami.

"Zato smo že pred časom naslovili na večje število gospodarskih organizacij in poslovnih subjektov v Sloveniji prošnjo za pomoč pri kampanji, nekateri so se že odzvali, nekateri pa, predvidevamo, da se še bodo," je dejala. Stranka finančnih sredstev ne bo prispevala, saj ima že sama težave s financiranjem.

Za zdaj trije kandidati
Za predsednika republike so tako zdaj trije uradni kandidati. Prvi je kandidaturo vložil predsednik republike Danilo Türk, ki se poteguje za svoj drugi mandat, v sredo pa jo je vložil tudi kandidat SDS-a in NSi-ja Milan Zver.

Od volitev predsednika republike nas loči še dober mesec dni. Uradna volilna kampanja se bo začela v petek.

Borut Pahor vložil predsedniško kandidaturo