Ravnikar je bil februarja star 58 let. Foto: DZ
Ravnikar je bil februarja star 58 let. Foto: DZ

Ravnikar je bil član komisije za poslovnik, podpredsednik ustavne komisije, član odbora za zadeve Evropske unije in član mandatno-volilne komisije.

Po izobrazbi je bil Ravnikar pravnik. Aprila leta 1988 je bil izvoljen za podpredsednika skupščine. Od leta 1990 je bil vodja skupine svetnikov SD-ja v Mestni občini Kranj. Leta 2008 je bil v državni zbor izvoljen v kranjskem volilnem okraju.

Ob Ravnikarjevi smrti so v DZ-ju odprli žalno knjigo, vpis vanjo pa bo mogoč danes od 14.00 do 16.00 ter naslednje dni do pogreba od 9.00 do 16.00. V poslanski skupini SD so zaradi nenadne smrti kolega pretereseni. "Našega kolega Sandija se bomo vedno spominjali kot delovnega, poštenega in pokončnega človeka. Pogrešali bomo njegove jasne misli in duhovite domislice, ki so pogosto bogatile naše delo," so zapisali.

Poslansko mesto bo po njegovi smrti glede na volilne izide v kranjski volilni enoti zasedla Julijana Bizjak Mlakar. Glede na zakon o volitvah v DZ namreč poslanca v primeru prenehanja mandata nadomesti kanditat z liste, ki bi bil izvoljen, če ne bi bil izvoljen poslanec, ki mu preneha mandat. Nadomestni poslanec pa deluje kot "polnovredni" poslanec z vsemi obveznostmi in pravicami.

Poslanke in poslanci so ob smrti Ravnikarja zapisali: "Poslanke in poslanci SD smo ob žalostni vesti o nenadni smrti našega prijatelja in sodelavca globoko pretreseni. Našega kolega Sandija se bomo vedno spominjali kot delovnega, poštenega in pokončnega človeka. Pogrešali bomo njegove jasne misli in duhovite domislice, ki so nam pogosto bogatile naše delo. Takšen bo Sandi vedno med nami. Ob tem žalostnem trenutku pa njegovi družini izrekamo globoko in iskreno sožalje."