Od Viranta se nekateri člani počasi, a vztrajno oddaljujejo. Foto: BoBo
Od Viranta se nekateri člani počasi, a vztrajno oddaljujejo. Foto: BoBo

"Državljanska lista je šla na volitve kot stranka vsebine, stranka liberalnih načel in stranka sveže nepokvarjene mentalitete. Danes to DL ni več. Zavrgla je svoje liberalne korenine in pristala na oportunistično in brezglavo politiko, ki je naš slogan 'ne levo ne desno, modro naprej' sprevrgla v 'ne levo ne desno, naravnost do korita'," je zapisal Novak, sicer član sveta občinskega odbora DL-ja Celje, na svojem profilu na Facebooku.
Ob tem je dodal, da so bili tisti, ki so poskušali popraviti zgrešene poteze predsednika stranke Gregorja Viranta, večkrat popljuvani in nagnani od "njegovih karierističnih oprod". Po njegovih besedah sodeč, so v stranki s še enim nekdanjim članom, Janezom Šušteršičem, poskušali "uveljaviti glas razuma". "Na koncu se nismo razdelili le na liberalce in rentnike. Razdelili smo se na tiste, ki razumemo in slišimo, ko nam ljudje povedo, da je nekaj narobe, in na tiste, ki za to, samovšečno, ostanejo gluhi."
Sklene z mislijo, da bodo stranki račun izdali volivci, za katere pa upa, da bodo spoznali, da ni šlo za propad liberalne miselnosti, temveč njenega nasprotja.