Na ministrstvu za javno upravo so v zadnjih treh mesecih za nedoločen čas zaposlili dve osebi, obe zaposlitvi sta bili nadomestni za javna uslužbenca, ki jima je delovno razmerje prenehalo. Foto: BoBo
Na ministrstvu za javno upravo so v zadnjih treh mesecih za nedoločen čas zaposlili dve osebi, obe zaposlitvi sta bili nadomestni za javna uslužbenca, ki jima je delovno razmerje prenehalo. Foto: BoBo
Računalnik
V službi vlade za razvoj in evropske zadeve na ministrstvu za gospodarstvo, ministrstvu za obrambo, ministrstvu za zunanje zadeve, v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko in na Ukomu v zadnjih treh mesecih nismo zaposlili nikogar za nedoločen čas. Foto: BoBo
Ljudje
"Na ministrstvu za notranje zadeve v tem časovnem obdobju nismo izvedli nobene nove zaposlitve v kabinetu, smo pa s tremi javnimi uslužbenci, ki so bili zaposleni za čas trajanja mandata ministrice Katarine Kresal, sklenili nove pogodbe za čas trajanja mandata ministra Aleša Zalarja," so pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve. Foto: BoBo

Na ministrstvu za okolje in prostor so za MMC pojasnili, da so bile vse zaposlitve za nedoločen čas v zadnjih treh mesecih izvedene zaradi delnega nadomeščanja javnih uslužbencev, ki so se upokojili oz. jim je sporazumno prenehala pogodba o zaposlitvi.

Poudarili so še, da je zaposlovanje skladno s številom dovoljenih zaposlitev v skupnem kadrovskem načrtu organov državne uprave za leto 2011.

Rekorderji so na MOP-u; zaposlili so 11 oseb
V zadnjih treh mesecih so na ministrstvu tako za nedoločen čas zaposlili dva javna uslužbenca, od tega enega zaradi popolnitve delovnih mest zaradi polovičnega delovnega časa dveh javnih uslužbencev. Z Agencije Republike Slovenije za okolje, ki je organ v sestavi ministrstva, pa so trajno premestili tri javne uslužbence.

Poleg tega pa so na Arsu, v Upravi RS za jedrsko varnost in na geodetski upravi za nedoločen čas zaposlili po enega uslužbenca.

Tri nove uslužbence so za nedoločen čas v zadnjih treh mesecih zaposlili še na inšpektoratu za okolje, in sicer enega inšpektorja za okolje z 18. avgustom 2011 ter dva gradbena inšpektorja s 15. oktobrom 2011 in s 1. novembrom 2011.

Z novimi uslužbenci tudi v Arhivu
Na (ožjem) ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so v zadnjih treh mesecih za nedoločen čas zaposlili tri ljudi. Na Inšpektoratu RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano sta bili zaposlitvi za nedoločen čas dve - prav tako tudi na Veterinarski upravi RS. Na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja so od avgusta 2011 do danes za nedoločen čas zaposlili tri javne uslužbence.

Ministrstvo za kulturo je v zadnjih treh mesecih izvedlo eno nadomestno zaposlitev za nedoločen čas (sporazumno prenehanje delovnega razmerja) in dve novi zaposlitvi za nedoločen čas. Ti sta bili po navedbah ministrstva realizirani v okviru dovoljene kvote, saj ministrstvo na začetku leta 2011 ni nadomeščalo javnih uslužbencev, ki so se upokojili konec leta 2010.

V Arhivu RS so izvedli tri nadomestne zaposlitve (upokojitev, sporazumno prenehanje delovnega razmerja), ena zaposlitev za nedoločen čas pa je bila nova, realizirana v okviru dovoljene kvote.

Pet novih javnih uslužbencev tudi na policiji
"Na ministrstvu za notranje zadeve v tem časovnem obdobju nismo izvedli nobene nove zaposlitve v kabinetu, smo pa s tremi javnimi uslužbenci, ki so bili zaposleni za čas trajanja mandata ministrice Katarine Kresal, sklenili nove pogodbe za čas trajanja mandata ministra Aleša Zalarja," so pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve.

V upravnem delu ministrstva so v zadnjih treh mesecih zaposlili dva javna uslužbenca za nedoločen čas, ki pokrivata področje informatike (enega v direktoratu za upravne notranje zadeve in enega v službi za informatiko). Ob tem so dodali, da so izbirni in sprejemni postopki za zasedbo teh dveh delovnih mest potekali že v prvi polovici letošnjega leta.

Pet novih javnih uslužbencev pa so za nedoločen čas zaposlili tudi v policiji, in sicer dva policijska inšpektorja - psihologa v policijskih upravah Celje in Koper, višjega kriminalista specialista v Policijski upravi Celje, kriminalističnega inšpektorja - tehničnega izvedenca v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju in pomožnega delavca - čistilca motornih vozil v Policijski upravi Novo mesto.

"19 zaposlenih manj, študentov nič, obseg dela pa enak"
Na ministrstvu za pravosodje so pojasnili, da je letos osemnajstim zaposlenim prenehalo delovno razmerje (devetim za določen, devetim za nedoločen čas), konec novembra pa je predviden še en odhod zaposlenega.

"Sredi septembra smo zaradi varčevalnih ukrepov v celoti ukinili tudi študentsko delo oz. najem študentske pomoči. Obseg dela se ni zmanjšal, zato so bile nujne nadomestne zaposlitve, in sicer šestih javnih uslužbencev (dve strokovno-tehnični, štiri uradniška delovna mesta) - od njih so štirje prešli iz zaposlitve za določen čas v zaposlitev za nedoločen čas," so povedali.

Na ministrstvu za javno upravo pa so v zadnjih treh mesecih za nedoločen čas zaposlili dve osebi, obe zaposlitvi sta bili nadomestni za javna uslužbenca, ki jima je delovno razmerje prenehalo.

Nadomestne zaposlitve in natečaji
"V zadnjih treh mesecih v ožjem ministrstvu za promet in prometnem inšpektoratu nismo zaposlili nobenega uslužbenca za nedoločen čas," so sporočili z ministrstva za promet.

So pa za nedoločen čas zaposlili eno javno uslužbenko na direkciji za ceste. Izbrana je bila na javnem natečaju, delo pa je nastopila 1. septembra 2011. Enega javnega uslužbenca so za nedoločen čas (nadomestna zaposlitev) zaposlili tudi v upravi za pomorstvo.

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so v zadnjih treh mesecih za nedoločen čas zaposlili eno osebo. "Gre za nadomestno zaposlitev namesto javnega uslužbenca, ki mu je sporazumno prenehala pogodba o zaposlitvi," so pojasnili.

Za nedoločen čas so eno osebo zaposlili na uradu za nadzor prirejanja iger na srečo (organ v sestavi ministrstva za finance). "Drugih zaposlitev na ministrstvu za finance in organih v sestavi ministrstva ni bilo," so zatrdili.

Urad za Slovence v zamejstvu letos zaposlil le eno osebo
Na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu so skladno z javnim natečajem za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta sekretar v kabinetu ministra (zaposlitev za nedoločen čas) zaposlil izbrano kandidatko. "To je hkrati tudi edina zaposlitev za nedoločen čas, sklenjena v letošnjem letu," so pojasnili.

V službi vlade za razvoj in evropske zadeve na ministrstvu za gospodarstvo, ministrstvu za obrambo, ministrstvu za zunanje zadeve in v Službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko v zadnjih treh mesecih nismo zaposlili nikogar za nedoločen čas.

Podobno so odgovorili iz urada vlade za komuniciranje: "Vladne službe (UKOM, UMAR, UEM, GSV, SURS, UVS, UN, SVZ, Protokol, Služba za podnebne spremembe, UVTP) v zadnjih treh mesecih niso zaposlile nikogar za nedoločen čas. Prav tako tudi v kabinetu predsednika vlade niso v zadnjih treh mesecih zaposlili nikogar za nedoločen čas."

Odgovorov na vprašanje o zaposlitvah za nedoločen čas v zadnjih treh mesecih z ministrstva za šolstvo in šport, ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo in ministrstva za zdravje nismo prejeli.