Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 140 glasov Ocenite to novico!
Rok Snežič je premoženje selil v Bosno.
Finančna uprava je v pregledu Roku Snežiču nepojasnjeno premoženje obdavčila s 347 tisoč evri. Še enkrat toliko mu je pripisalo sodišče kot del kazni s soobtoženim za utajo davka pri prodaji plovila. V osebnem stečaju je država dobila komaj nekaj tisočakov. Foto: Tarča RTV SLO
       Sam vsem govorim: zakaj hodite na Ciper, če potrebujete letalo in morate plačati prenočišče za dva ali tri dni, če imate Bosno tri ure stran.       
 Rok Snežič o skrivanju premoženja pred slovenskimi organi
Tablica BIH
Prestižno vozilo, ki ga uporablja tudi v Sloveniji, pred upniki varuje bosanska registrska tablica. Foto Tarča RTV SLO
Rok Snežič
Postopek ugotavljanja premoženja nepojasnjenega izvora označuje za inkvizicijo. Foto: Tarča RTV SLO

Dodaj v

"V osebni stečaj sem šel samo zato, da uničim davčno odločbo"

Bosna postaja pribežališče davčnih dolžnikov, ki lahko tam za nekaj tisočakov skrijejo vse premoženje
4. maj 2017 ob 17:16
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pravnik Rok Snežič je bil eden največjih davčnih dolžnikov v Sloveniji. Priznal je krivdo za davčne utaje in preživel nekaj časa na odprtem oddelku zapora. Po javno objavljenih podatkih osebnega stečaja, ki se je začel decembra 2013, dolguje državi več kot 800 tisoč evrov, ki jih, kot pravi, ne bo nikoli plačal.

V stečaju je bila kot upnica poplačana v celoti le njegova babica. Stanovanja, ki jih je prodal stečajni upravitelj, so danes v lasti bratranca, prodano orožje je, kot je razvidno iz orožnega lista, znova v njegovi soposesti. Ob tem ima v Bosni več podjetij, eno večjih diskotek v Banjaluki, po Mariboru se vozi s prestižno limuzino. Za slovenske organe je nedosegljiv in brez težav pojasnjuje, zakaj bo tako tudi ostalo.


Finančna uprava v postopkih preiskav nepojasnjenega premoženja odkrije ogromno denarja. Nato večina večjih primerov konča v osebnih stečajih, kjer tega denarja ni več. Kaj se zgodi?

Izplen je zelo majhen, ker ta postopek poteka predvsem nad fizičnimi osebami. Vsi ti ljudje, ko dobijo sklep o začetku, vedo, da ne bodo zmagali, da gre za inkvizicijo. Zato si z različnimi hipotekami, s prodajo oziroma z denarnim tokom zavarujejo svoje premoženje in davčna ne more nič. Finančna uprava (v nadaljevanju Furs, op. a.) je brezzobi tiger.

Kako uspete državi odpeljati premoženje?
Vsi ti so sposobni ljudje, to so premožni ljudje, poslovneži. To niso ljudje s ceste. Vsi ti ljudje imajo svoje davčne svetovalce, odvetnike. Svetujejo jim, naj premoženje zavarujejo ali prodajo, kajti to je edini učinkovit način, da se lahko borijo proti trenutnemu Fursu oziroma nekdanji davčni upravi.

Takšno pot ste ubrali tudi sami?
Lahko odkrito povem, da tudi meni davčna uprava ni mogla narediti izvršbe, ker imam premoženje v Bosni. Tam imam podjetja, tam imajo premoženje, tam imam nepremičnine, kajti evropska izvršba sega samo do držav Evropske unije. Nimamo pa še sporazuma z Bosno. Tako jim tudi meni ni uspelo vzeti premoženja.

Čeprav država ve, da imate tam premoženje in ste v osebnem stečaju, do tega ne more.
Sam sem šel v osebni stečaj samo zato, da davčno odločbo uničim, da jo spravim s sveta. Šel sem tudi na ustavno sodišče in na evropsko sodišče. Obe sta mi pritožbo zavrnili, češ da v primeru davkov ne gre za kršenje človekovih pravic. In drugega mi ni preostalo, kot da s stečajem izbrišem davčni dolg.

Kako uspešna je država pri iskanju in zaplembi premoženja nepojasnjenega izvora? So osebni stečaji res odrešitev za najbogatejše dolžnike? V oddaji Tarča na TV SLO 1 ob 20. uri. V oddaji tudi o selitvi vse več umazane industrije v Slovenijo, saj država namesto sanacije raje predlaga nižanje okoljskih standardov.

Kako poteka prenos premoženja v Bosno?
V Bosni se odpre podjetje. Naredi se tako, da ni viden lastnik. To podjetje pokupi nepremičnine v Sloveniji. Finančna uprava ne more začeti izvršbe bosanskega podjetja, ker to ni davčni dolžnik. Davčni dolžnik je fizična oseba, ki je prodala premoženje podjetju v Bosni.

In koliko stane takšna operacija?
Odvetnik v Bosni vam bo za odprtje podjetja vzel približno pet tisoč evrov. In potem ta operacija potrebuje le še denarni tok, ki se mora zavrteti, da vam naša finančna uprava ne bo očitala, da je šlo za fiktiven posel.

Kako pa se ta denar prenese čez mejo?
Denar pride iz Bosne na račun fizične osebe, ki proda premoženje. Vendar ta oseba dvigne ta denar in ga odnese nazaj v Bosno na to podjetje ter ga položi. Dejansko se isti denar vrti. Lahko vrtite od petdeset tisoč evrov do milijona. Vsak drugi dan lahko pri nas dvigneš petdeset tisoč evrov in jih polagaš v Bosni. In tako lahko pridete do milijona evrov kupnine.

Je to zakonito?
Noben zakon ne govori, da se v Bosni ne sme odpreti podjetje in da podjetje iz Bosne ne sme kupiti vaših nepremičnin. Če finančna uprava najde tak zakon, bom vesel, da ga lahko preberem.

Rekli ste, da so davčne oaze, kot sta Panama ali Ciper, prav neresne v primerjavi z možnostmi v Bosni.
Ciper ima podobno zakonodajo kot Bosna. To pomeni, da podjetje, ki dela v tujini, torej s Cipra ali iz Bosne, ne plačuje davkov. Če imam podjetje v Bosni in dela izključno s tujino, to je denimo s Slovenijo, v Bosni ne bom plačal davka od dobička. Sam vsem govorim: zakaj hodite na Ciper, če potrebujete letalo in morate plačati prenočišče za dva ali tri dni, če imate Bosno tri ure stran.

Kaj lahko pomeni približevanje Bosne Evropski uniji za takšne posle?
Upamo, da se to ne bo zgodilo, ker potem si bodo ljudje morali izmišljati nova slamnata podjetja. Ampak Bosna je dejanska naša nekdanja republika naše nekdanje skupne Jugoslavije in tako ni na črni listi Fursa.

Bi se sicer podjetja samo preselila še nekoliko južneje?
Verjetno bi se šlo naprej na Kosovo, v Albanijo in tako naprej.

Je torej sistem neučinkovit? V odločbah so veliki milijoni, v praksi pa je sistem nesmiseln?
To je brezzobi tiger. Naša finančna uprava zavaja Evropsko unijo, predvsem Evropsko komisijo. Oni navedejo blazne milijone, koliko davkov so pobrali. V resnici so davki pobrani le na papirju. Imamo odločbe, teh davkov pa potem ni v blagajni. Torej s tem le mečemo pesek v oči Evropski uniji in razlagamo, kako smo uspešni pri izterjavi dolgov, v resnici pa dolg ni izterjan. To je mrtva črka na papirju.

Koliko ste dolžni državi?
Ne vem, se niti nisem pozanimal. Jaz poslujem v Bosni. Imam podjetje v Bosni, imam diskoteko v Bosni, v Sloveniji pa ne poslujem.

Ko bo stečaj končan, ne boste dolžni nič več?
Glejte, sam še nisem končal stečaja (Snežič se je pritožil na odpust obveznosti, prav tako je upnica iz Bosne podala ugovor na nepriznane terjatve, op. a.). Vendar mene Slovenija ne zanima. Živim v Bosni, tam sem prijavljen in tudi rezidentstvo dobivam v Bosni. Mene Slovenija ne zanima.

Lepo pa je v Mariboru.
Rad imam Maribor, tukaj imam družino, poslujem pa izključno v Bosni.

Če se vrneva na začetek. Davki so namenjeni temu, da sistem deluje - policija, šolstvo in druge osnovne stvari, ki jih potrebujemo. Vi ste iznašli sistem, da se tem davkom izognete.
Spoštujem vso davčno zakonodajo Republike Slovenije. Razen 68. člen, ki je bil sprejet leta 2008 in je bil namenjen le temu, da se odvzame premoženje ljudem, ki niso prave politične barve. Večino se to dogaja ljudem, ki so z desnice. Ta člen je namenjen, da bi pobrali ljudem, ki so bogatejši in so na desnem političnem polu.

Se vam to iskreno zdi? Poglejva Ivana Zidarja ali Igorja Bavčarja. Se vam res zdi, da ima denar barvo ali politično orientacijo?
Imam kar nekaj znancev. In večina, ki ima 68. člen, izvira z desnega političnega pola.

In njim ste tudi pomagali pri boju s finančno upravo?
Tako je, pomagam jim. Vendar jim povem, da jim lahko pomagam samo z nasveti. Proti 68. členu ne moremo zmagati. Tu je obrnjeno dokazno breme. Vi morate z gotovostjo nekaj dokazati, finančna uprava pa z verjetnostjo. Če jaz prinesem posojilno pogodbo, notarsko overjeno, da ste vi meni posodili denar, lahko finančna uprava reče, da je fiktivna, ker ni denarnega toka. Dovolj, da Furs to reče, čeprav zakon ne določa, da bi moral biti denarni tok. Ampak Furs bo zmagal, ker zmaga na podlagi verjetnosti.

Koliko ljudem ste pomagali seliti premoženje v Bosno?
Ne moremo povedati, kolikim. Bili so številni. Vsak, ki me pokliče, mu z veseljem pomagam.

Če povzamem, bi bilo za državo najbolje, da vas postavi za direktorja finančne uprave?
Premalo bi bil plačan in premalo motiviran. Hvala, bi odklonil.Jure Brankovič, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
barbar2
# 04.05.2017 ob 17:30
Izogibanje davkom, lažni stečaji in na koncu še premium prostor na nacionalni televiziji. Bravo uredniki.
pobic_17
# 04.05.2017 ob 17:42
Tako bizarnega članka oziroma intervjuja paše ne. Človek se praktično norčuje iz cele države in mediji mu še delajo reklamo
nevem
# 04.05.2017 ob 17:26
To je možno samo pri nas.
Ramus
# 04.05.2017 ob 17:32
"Vendar mene Slovenija ne zanima. Jaz živim v Bosni, sem prijavljen tam in tudi rezidentstvo dobivam v Bosni. Mene Slovenija ne zanima"

"Ne vem. Se niti nisem pozanimal. Jaz poslujem v Bosni. Imam podjetje v Bosni, imam diskoteko v Bosni. V Sloveniji pa ne poslujem"

"Rad imam Maribor, tukaj imam družino, poslujem pa izključno v Bosni"

Draga banana republika Slovenija,... upam, da bo dotični gospod že jutri z družino v Bosni!
tir1a
# 04.05.2017 ob 17:38
Ko sem to bral, sem imel občutek kot da je dobro, da ne plačujemo davkov...
No, razne institucije pa izšolani pravniki, sodišča in vsi ostali, ki delate v korist državljanov - boste kaj ukrepali ali boste drveli k temu veleumu po nasvete? Lepo, da se je izpostavil in povedal, kako stvar stoji. Prosim, da država, če to je, proti takim ukrepa in si povrne zaupanje državljanov.
Hvala za članek, nisem si mislil, da gre tako zlahka. In še z javno zgodbo - češ, saj me ni treba biti sram, če nisem plačeval davkov?! Balkan.
Bivši uporabnik
# 04.05.2017 ob 17:33
Davke je potrebno placevati, ce bi bili vsi taki, kdo bi placeval solstvo, zdravstvo, policijo, gasilce, javne ustanove itd itd.

Sej na koncu vedno vsi placamo vse, eni tako drugi drugace...
povratnik12
# 04.05.2017 ob 17:31
človek samo dobro pozna gnilo slovensko zakonodajo....
Ramus
# 04.05.2017 ob 17:43
Vse tole postane šele groteskno smešno, ko se spomnimo igre na srečo, ki jo organizira FURS, ko ljudje slikajo računčke in jih pošiljajo na FURS,...

He he he he hehehhehhehehheheh
Ramus
# 04.05.2017 ob 17:45
"Tako bizarnega članka oziroma intervjuja paše ne. Človek se praktično norčuje iz cele države in mediji mu še delajo reklamo"

Mediji MORAJO to dat v javnost, da je situacija taka kot je, je kriva POLITIKA od 1991 naprej. Tak članek v medijih je samo pozitiven, da boste razumeli kako pokvarjeno in nesposobno politiko imamo od 1991 naprej.
Ramus
# 04.05.2017 ob 17:34
"Finančna uprava je v pregledu Roku Snežiču nepojasnjeno premoženje obdavčila s 347 tisoč evri. Še enrkat toliko mu je pripisalo sodišče kot del kazni z soobtoženim za utajo davka pri prodaji plovila. V osebnem stečaju je država dobila komaj nekaj tisočakov. Foto Tarča RTVSLO"

Prav je, da tole sramoto za slovensko zakonodajo in pravni red, mediji spravijo na sonce. Sedaj samo lahko vidite v kaki banana republiki živimo. A ne gospod Klemenčič in gospod Cerar,... pa to velja enako za vse politike od 1991 leta naprej!

Pohvale MMC-ju!
Poldi
# 04.05.2017 ob 17:34
No no...v bosni pa bo imel kmalu "izterjavo" na vratu,če ne bo podmazal lokalne mafije. Tudi življenje ima svoj davek.
Ramus
# 04.05.2017 ob 17:49
Gospod Jure Brankovič,... čestitam. Tole je članek leta 2017 v Sloveniji.

Nalili ste nam čistega vina,... BRAVO!
AM
# 04.05.2017 ob 17:42
V normalni državi bi tega na meji zavrnili in mu prepovedali vstop v državo. Če pa bi že prišel v državo bi šel sedet.

Glede davkov pa tole: Dokler bo imel FURS doktrino, da ne smejo biti represivni organ in da želijo da ljudje prostovoljno plačujejo davke, bodo takšni živeli kot lordi na naš račun.

Na Švedskem bi mu švedska davčna ob prvi zamudi plačila zaprla podjetje. Zato pa imajo Švedi tak standard, kot ga imajo.
Bono
# 04.05.2017 ob 17:35
Človek je doktoriral iz davkov.
POIVRE
# 04.05.2017 ob 17:38
Po domače, zakaj bi lastniki podjetij (kapitalisti) v Sloveniji plačevali 19% davek na dohodek potem pa še 25% davek na izplačilo dobička, zdravstvena ministrica bi dodala še nov 6,5% davek, ki bi debelil plače zdravnikov, če vsega tega v Federaciji BiH ni?
tupamaross
# 04.05.2017 ob 17:42
Raje živim v miru in pošteno, kot da imam milijone in sem
na "odprtem oddelku" samo en dan.
roštilj
# 04.05.2017 ob 18:10
Pri nas se pa vsako leto pripeljejo na velikonočni sejem trije cariniki (finančna uprava) in maltretirajo uboge penzioniste, če so vzeli račun za pol klobase pa špricer.
ThEPaNdAIcE
# 04.05.2017 ob 17:57
Kazenski zakonik:

Oškodovanje upnikov
227. člen
(1) Kdor pri opravljanju gospodarske dejavnosti ve, da je sam ali kdo drug kot dolžnik postal nezmožen za plačilo, pa iz zadolženega premoženja izplača dolg ali kako drugače namenoma spravi kakšnega upnika v ugodnejši položaj in tako povzroči veliko premoženjsko škodo drugim upnikom, se kaznuje z zaporom do petih let.
(2) Enako se kaznuje, kdor ve, da je sam ali kdo drug kot dolžnik postal nezmožen za plačilo, pa zato da bi izigral in oškodoval upnike, prizna neresnično terjatev, sestavi lažno pogodbo ali s kakšnim drugim goljufivim dejanjem povzroči veliko premoženjsko škodo upnikom.


Če mene občutek ne vara je nek bumbar pravkar na nacionalnem mediju priznal kaznivo dejanje. Čestitke.
sosman
# 04.05.2017 ob 17:39
Je že preveč sposoben, da ga bi naši nesposobni birokratčiki uspeli zašit. Bodo raje 10 drugih, ki se ne znajdejo tako.

Seveda bi bilo fino, da bi tudi njega, a žal je nemogoče.
jk11
# 04.05.2017 ob 18:01
Čakaj malo.

Tip gre na televizijo in reče, da je utajil davek, ter pri tem tudi pomagal drugim in da ima v Bosni ne vem kake premoženje in nihče mu nič ne more?

Saj ta se ne dela norca z države, ta se dela norca iz tistih revežev, ki davke dejansko plačujejo. V smislu: "Glej kakšni bedaki so oni, ki davke plačujejo, da jaz lahko svoje otroke pošiljam v šolo in grem k dohtarju".
ponosnikmet
# 04.05.2017 ob 18:00
Ob takšni ˝odkritosrčni lumpariji˝ mi je skoraj čeljust odpadla
fuckwad
# 04.05.2017 ob 17:44
Še kaj o ženi manjka.
ni maitre
# 04.05.2017 ob 17:47
Če nameravate potovati v EU ali iz nje odpotovati z gotovino v znesku 10 000 evrov ali več (ali enakovrednem znesku v drugi valuti), morate znesek prijaviti carinskim organom.

Torej Snežiću potrdila o prijavi so? Vse štima?
los-t
# 04.05.2017 ob 19:46
Se pravi da on in družina uporabljajo slovenske šole, slovenske ceste, slovensko zdravstvo, slovenska policija jim varuje premoženje v Mariboru, itd, davkov pa ne plačuje in je na to se fajn ponosen ... Zame je navaden kriminalc...
smeško 562
# 04.05.2017 ob 17:48
Da se tale tipo svobodno sprehaja in celo tala nauke pove vse o resnosti naše države.
dharma
# 04.05.2017 ob 17:37
Tolele se ne bo dobro končalo...
hexen
# 04.05.2017 ob 18:40
hefe
# 04.05.2017 ob 18:36
Da pa potem reče, da so jih "po prstih" dobili samo desničarji, pa samo kaže na to kateri politični opciji pripada.


"Po dodatni javni ponudbi delnic je največja lastnica Nove24tv še vedno Klavdija Snežič, žena obsojenega davčnega svetovalca Roka Snežiča, ki je bil v zaporu na Dobu cimer prvaka SDS Janeza Janše. Snežičeva ima osemodstotni delež najmlajše televizije pri nas."

https://www.finance.si/8842362/
hexen
# 04.05.2017 ob 18:38
Tudi nižji davki ne bi nič pomagali, to so ljudje brez vesti, ki delajo škodo drugim iz užitka. Psihopati.
JJstyle
# 04.05.2017 ob 18:34
Zarad takšnih propadajo države. On je mogoče majhna riba, ampak na Wall Streetu in londonskem Citiyju so ljudje z enako mentaliteto, s to razliko, da so težki milijarde. Nič čudnega, da davčne blagajne širom razvitega sveta crkujejo. Za moje pojme bi moral dotični gospod it sedet 10+ let, ker je za družbo škodljivejši kot nekdo, ki je moril v družinskem krogu.
povratnik12
# 04.05.2017 ob 17:58
gospoda so za sebe naredili zakonodajo kot jo imamo, da so lahko nekaznovano kradli.... no sedaj pa se je našel še nekdo iz raje, ki je to darilo izkoristil....zakaj bi pa sedaj obsojali njega???
sammy13
# 04.05.2017 ob 20:21
Roka so morali izpisat iz 4. gimnazije MB (v Rušah), ker je bil tik pred tem, da ne izdela letnika. Pa je 4. gimnazija takrat veljala za zadnjo rupo na sviralici med mariborskimi gimnazijami. Doktorat pa je delal na smešnem faksu. Kar vso situacijo naredi še bolj groteskno; da namreč FURS vozi nekdo, ki ni preveč brihten. To samo priča o tem, kakšne jebivetrske lenobe so slovenski uradniki.
ni maitre
# 04.05.2017 ob 18:05
Za slovenske davkoplačevalce bi bilo fajn, da snežića obišče kaka črnogorska izpostava Fursa in z njim opravi informativni razgovor.
KunteKinte
# 04.05.2017 ob 17:55
Hahahhahahaha ta Snežić se dela norca iz slovenske finančne policije.. no pa da zdaj vidimo specializirano državno tožilstvo..slovensko krim policijo..Furs...
Milo rečeno človek ščije po njihovih diplomah.. FURS ko pride na trdo samo obstane in obmolkne... to niso neki delavci za dvojno obdavčevanje :)
seven7
# 04.05.2017 ob 19:44
Ob prebiranju komentarjev ugotavljam, da pri nas in tudi drugod ne more biti drugače kot je, ker ste NAIVNI.

A res ne vidite, da gospodarsko politične elite sprejemajo natanko takšne zakone, da lahko elite izkoristijo luknje in ali si lahko privoščijo hojo po robu, ker sem jim to pri obračanju večjih količin denarja izplača. Nekomu z jurjem prihodkov na mesec pa ne more in se ne izplača izkoriščat luknjičaste zakonodaje...

Ko bo večina folka to spregledala se bo mogoče kaj spremenilo. Do takrat bomo pa brali:

Kaj res nasa drzava nic ne stori da taki tipi ala smežič........ vstavi poljubno...

Ja kdo pa je država? Politično - gospodarska elita vplivnežev. In ja ti zagotovo ne bodo nič storili... oz vsake toliko kaj navidezno storijo da malo rajo potolažijonda se nekaj dogaja...

In Snežič je samo toliko predrzen, da gre vse to kar počne v detajle razlagat ker mu paše publiciteta.

Ostali so pa tiho, ker je molčat modro. A to še ne pomeni da ne delajo v davčnih oazah...
ni maitre
# 04.05.2017 ob 18:38
Vsi snežić lajkerji, Bosna vas vabi! Samo tri ure v eno smer...in naj ostane samo v eno smer!
Binder Dandet
# 04.05.2017 ob 19:51
Res.je bizaren intervju. Pozitivno je to, da je precej odkrito opisal dogajanje. Tako ne more biti vec sprenevedanja s strani drzave. Negativno je to, da zdaj vemo, da je drzava brezzobi tiger.
urosh444
# 04.05.2017 ob 19:07
In še nekaj. Velik in drag avto ter podobno okrasje lepo kaže na pomanjkanje inteligence in podjetniškega duha. Pravi in pošteni podjetnik bo nazadnje kupil takle avto in zlati rolex. Vsi viški sredstev gredo za vlaganje v razvoj in rast podjetja in njegove zaposlene. Tisti, ki pa prelahko pridejo do velikega premoženja z bolj malo truda pa ponavadi prvo vlagajo v razskoš, ki se vidi navzven.
hepan
# 04.05.2017 ob 18:07
Takim ljudem se v sloveniji ploska, namesti, da se jih linca
smeško 562
# 04.05.2017 ob 18:04
On je definitivno inteligenten človek. Ampak država bi ga z lahkoto omejila. Preprosto prepoveš vstop v državo vmes k je v tujini in to je to. Samo očitno ima veze.
dadinho10
# 04.05.2017 ob 21:09
@sammy...
rok je bil na 3. gimanziji....eno leto starejsi od mene, tak med nama....
ga poznam, se je ze takrat sepiril, je treniral kick boks in to, pa je bil frajer.....motil ga je priimek z mehkim c, sedaj pa je bosanec.....
imel je tiste poravnave, odskodnine itd......spravil se je v necedna posla, od tod tudi njegovo premozenje......imel je stanovanja, zivel na visoki nogi, ima zeno tu, otroke doli itd....
ko je prisel nekomu na zulj, so ga oglobili...izkoristil je luknje, doktoriral iz davkov in drzavo prensel okrog...vse lepo in prav, vendar je baraba, to prizna, to pove, vozil se je s maseratijem, bmwji itd.....pa je v osebnem stecaju......
tezava je edino, da je clanek prikazan kot bravo on.....pa ne bi smel biti....posebej ne na javni tv
KLIPAN
# 04.05.2017 ob 19:43
Tip je priznal, da so ljudje, ki imajo premoženje nepojasnjenega izvora , večinoma iz desnice.
Zanimivo.
To domoljubje je res brezmejno.
cairns
# 04.05.2017 ob 18:29
"V osebni stečaj sem šel samo zato, da uničim davčno odločbo"

Slaba zakonodaja in nič drugega.

V drugih državah bi ga zmolzli do zadnjega centa.
Ramus
# 04.05.2017 ob 17:48
"Izogibanje davkom, lažni stečaji in na koncu še premium prostor na nacionalni televiziji. Bravo uredniki."

Da je tale članek na portalu večina razumela kot promocijo korupcije (kritika uredništva), pa je samo znak, kako zabit je narod,... + 21 plusov na kritiko uredništva. Logično je potem tudi politika taka, kot si jo zaslužite.
urosh444
# 04.05.2017 ob 19:04
Jaz se ne čudim ko kdo v podobnih primerih koga pihne, čudim se, da tega ni več. V tej državi se splača vse drugo samo pošteno delati in živeti po zakonu. Za vse ostale pa je zdaj reklama, ne samo na 24kur, ampak očitno na davkoplačevalski RTV tudi. In še, ko je nekdo napisal, da je človek doktoriral na davkih in utajah, na žalost je na FURS veliko izobraženega kadra z doktorati in magisteriji, ampak ti so to dosegli s prepisovanjem in piflanjem brezveznih teorij. Rabimo pa ljudi, ki bodo v praksi znali odkrivati take nepridiprave in jih že v kali zatreti, ne da se potem javno posmehuje vsem davkoplačevalcem.
Paperino
# 04.05.2017 ob 18:55
Urednik me je pravkar izbrisal. Ne vem zakaj, ali zato, ker sem napisal, da se ima tip za frajerja, ali zato, ker sem napisal da sam sodim med poštene, ali zato, ker imam take prevarante za velika praseta, ali pa zato, ker sem tudi omenil, da ni nič boljši od Bavčarja. Kdo bi vedel?
hefe
# 04.05.2017 ob 18:36
Ne, sej prav je, da se objavi tak članek, ker eni nočejo ali niso zmožni dojet, da se take barabije dogajajo.

Ampak tale poba ni noben Robin Hood. Očitno je utajeval in na druge načine škodoval državi že pred tistim "bolečim" 68. členom. Da pa potem reče, da so jih "po prstih" dobili samo desničarji, pa samo kaže na to kateri politični opciji pripada.
QUENDI
# 04.05.2017 ob 18:33
....zato pa poskušajo zarubit hišo za dolg 100 €.....nekje morajo dobiti, kar je fiktivno na papirju.....
true blue mb
# 04.05.2017 ob 21:32
Draga moja Slovenija, gospod se hvali, da je davčni dolžnik in svetuje, kako zaobiti obdavčenje,
Ja, res smo Republika of banana Slovenija.
Buldog
# 04.05.2017 ob 18:52
Heh, spet nekateri funkcionalno nepismeni komentatorji. Naša davčna zakonodaja nima nobene zveze s tem, da je šel on v Bosno. Jasno je povedal, da je Bosna davčna oaza, še boljša kot Ciper.
Zoro27
# 04.05.2017 ob 18:29
Kje ste vstajniki?
Kazalo