Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani so potrdili, da imajo večje težave z informacijskim sistemom, ki se jih trudijo čim prej odpraviti. Vzroka še ne poznajo. A obenem zagotavljajo, da vdora v sistem ni bilo.

Poraja se vprašanje, kako je mogoče, da tako velike tehnične težave, kot je prenos informacij o vpisu študentov na fakulteto, niso bile zaznane že prejšnji teden.

Glavnina te informacijske krize je prav v tem, da se podatki o študentih, ki naj bi bili pretekli četrtek vpisani na filozofsko fakulteto – takih študentov je 250 –, ne prenašajo v sistem eVŠ, torej sistem za evidenco vpisa na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje. To v praksi pomeni, da tudi druge državne institucije ne morejo preverjati najnovejših podatkov o statusu teh študentov.

Številne dodatne težave študentov

Teh 250 študentov tako ne more pridobiti potrdil o vpisu in si tako zajamčiti nekaterih mest v študentskih domovih in pri subvencioniranem bivanju, ne morejo pridobiti subvencij za uporabo javnega potniškega prometa in tudi ne subvencionirane študentske prehrane.

Na fakulteti zagotavljajo, da bodo te študente tako ali drugače naknadno vpisali.

Informacije o podobnih primerih prihajajo tudi z medicinske fakultete v Ljubljani, a težav tam uradno še niso potrdili.

Težave z informacijskim sistemom na filozofski fakulteti