Gospodarski minister Andrej Vizjak pravi, da je zaslužil več denarja, kot je navajal Dnevnik. Foto: BoBo
Gospodarski minister Andrej Vizjak pravi, da je zaslužil več denarja, kot je navajal Dnevnik. Foto: BoBo

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak se je na spletni strani SDS-a odzval na navedbe Dnevnika o izvoru njegovega premoženja. Med drugim so izračunali, da je samo za lanski nakup dveh svežnjev delnic Telekoma plačal skoraj polovico vseh plač, ki jih je prejel v treh letih pred tem. Vizjak je delnice kupil za dobrih 40.000 evrov, hkrati pa je odplačal 18.000 evrov dolga, poleg tega vzdržuje tudi štiri nepremičnine.

Vizjakov nakup Telekomovih delnic naj bi preiskovala tudi protikorupcijska komisija, medtem pa je Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) ugotovila, da pri nakupu delnic ni šlo za zlorabo notranjih informacij.

"Namen petkovega prispevka 'Andreju Vizjaku denarja nikoli ne zmanjka' je bil moja diskreditacija, pri čemer avtor prispevka špekulira o nesorazmerju med mojimi prihodki in odhodki v zadnjih treh letih. Najprej naj podčrtam, da sem vse nepremičnine, ki jih imam, podedoval, ker so moji starši in stari starši desetletja pridno delali, varčevali in skromno živeli," je zapisal Vizjak.

Avtor članka po navedbah Vizjaka tudi netočno prikazuje njegove prihodke, ki jih je bilo v zadnjih treh letih precej več, kot navaja Dnevnik, in jih je pripravljen do evra natančno razkriti vsaki pristojni nadzorni instituciji v državi.

"Nerealno in pretirano so prikazani tudi moji odhodki, zlasti za vzdrževanje in zavarovanje nepremičnin in na primer za 'nekaj tisoč evrov vredno obnovo strehe na zidanici'. V resnici sem lani prekril streho na starem lesenem hramu ob vinogradu, kjer znaša površina strehe 65 m2," je še razložil Vizjak.